Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Siła Unii

~~Śnieżnobiały Tojad niezalogowany
11 listopada 2021r. o 12:06
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Szmaragdowa Sasanka napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): kolejny przykład jak łatwo w wielu z nas obudzić niezdrowe emocje...

pomyślmy chwilę ...
prawda że łatwiej używać granatów łzawiących czy nawet hukowych w stosunku do demonstrantów w miastach ?
nie jestem zwolennikiem rozwiązań siłowych ale obserwując to co dzieje się na granicy nie rozejdzie się to ''po kościach'' jeśli na tej granicy będą tylko polskie oddziały...
w takich okolicznościach będzie to traktowane jako konflikt polsko -białoruski...
a to ''woda na młyn'' Łukaszence i mkkwaczowi
z chwilą pojawienia się tam oddziałów innych państw z paktu Łukaszenka by wymiękł

dzisiejsze gadki przedstawicieli państw NATO jak to oni się z nami solidaryzują i jak nas wspierają przypominają mi podobne gadki sprzed września 39

przypominam wam że płot jaki by nie był jest po polskiej stronie a więc zastaje nasze -polskie terytorium...

popatrzcie też na to co robi obecnie Litwa...nie czekają a już reagują by siebie zabezpieczyć....

Po pierwsze Panie Horus to pan nie tak dawno był pierwszym przeciwnikiem płotu. Po drugie jak działają siły międzynarodowe to mieliśmy okazję widzieć w nie tak odległej przeszłości w Srebrenicy gdzie Serbowie wyżynali ludność cywilną a siły ONZ - holenderskie, stały i się przypatrywały. Po trzecie na Litwie cała opozycja w tym przypadku stoi murem za rządem i nie kolaboruje. Ten problem musimy rozwiązać na swoim terytorium sami. I wszyscy powinniśmy wspierać działania pograniczników i wojska. Powtarzam wojska stacjonującego tam i uzbrojonego po zęby. Jeszcze chwila a ten psychopata Łukaszenka da karabiny tym naćpanym wcześniej niby to uchodźcom i poleje się krew. Oby nie. Ale wszystko na to wskazuje.byłem i jestem przeciwny jakimkolwiek płotom...
przypominam tu ze kiedy wybuchła pierwsza afera z tymi dziećmi w Michałowie pisałem tu że to preludium do tego co nastąpi...
i właśnie się dzieje ...
padły pierwsze strzały ostrzegawcze na granicy...
jest też kolejna ofiara śmiertelna ...
tylko kogo dzisiaj tak naprawdę interesuje śmierć czternastolatka?

podałes przykład Srebrenicy?
to ja ci przypomnę konflikt sprzed trzech lat na granicy hiszpańsko -francuskiej ...
jedna i druga strona nie miała oporów z użyciem broni gładko lufowej...
nie to żebym był za tym by i u nas to robić ale wczoraj czytałem wypowiedź gen.Polko i on sam przewiduje taki scenariusz...

Polko odlatuje w wypowiedziach jak ty Morus ,
Pewnie zioła zapalił , i go poniosło hehehe
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
11 listopada 2021r. o 12:54
~~Śnieżnobiały Tojad napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a):
Ktoś napisał:

pomyślmy chwilę ...
prawda że łatwiej używać granatów łzawiących czy nawet hukowych w stosunku do demonstrantów w miastach ?
nie jestem zwolennikiem rozwiązań siłowych ale obserwując to co dzieje się na granicy nie rozejdzie się to ''po kościach'' jeśli na tej granicy będą tylko polskie oddziały...
w takich okolicznościach będzie to traktowane jako konflikt polsko -białoruski...
z chwilą pojawienia się tam oddziałów innych państw z paktu Łukaszenka by wymiękł

dzisiejsze gadki przedstawicieli państw NATO jak to oni się z nami solidaryzują i jak nas wspierają przypominają mi podobne gadki sprzed września 39

przypominam wam że płot jaki by nie był jest po polskiej stronie a więc zastaje nasze -polskie terytorium. Po drugie jak działają siły międzynarodowe to mieliśmy okazję widzieć w nie tak odległej przeszłości w Srebrenicy gdzie Serbowie wyżynali ludność cywilną a siły ONZ - holenderskie, stały i się przypatrywały. Po trzecie na Litwie cała opozycja w tym przypadku stoi murem za rządem i nie kolaboruje. Ten problem musimy rozwiązać na swoim terytorium sami. I wszyscy powinniśmy wspierać działania pograniczników i wojska.

Pisałem tu o zorganizowaniu specjalnej bojowej jednostki Unijnej z pełnymi uprawnieniami a nie NATO wskiej.
Taka jednostka " Unijny Grom " zasygnalizowała by drugiej stronie że zadziera z całą Unią a nie tylko Polską.
Aby wzmocnić pozycje Unii i poprawić kondycje jej członków należy pomyśleć nie tylko o wspólnej walucie € ale też o zintegrowanej armii , policji oraz przemyśle zbrojeniowym, transporcie itp.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~PanZ niezalogowany
11 listopada 2021r. o 13:08
A to ty myślisz że oni nie wiedzą że atakują NATO?
~~Pinochet niezalogowany
11 listopada 2021r. o 13:12
PanM napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Śnieżnobiały Tojad napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): Ktoś napisał:

pomyślmy chwilę ...

przypominam wam że płot jaki by nie był jest po polskiej stronie a więc zastaje nasze -polskie terytorium. Po drugie jak działają siły międzynarodowe to mieliśmy okazję widzieć w nie tak odległej przeszłości w Srebrenicy gdzie Serbowie wyżynali ludność cywilną a siły ONZ - holenderskie, stały i się przypatrywały. Po trzecie na Litwie cała opozycja w tym przypadku stoi murem za rządem i nie kolaboruje. Ten problem musimy rozwiązać na swoim terytorium sami. I wszyscy powinniśmy wspierać działania pograniczników i wojska.

Pisałem tu o zorganizowaniu specjalnej bojowej jednostki Unijnej z pełnymi uprawnieniami a nie NATO wskiej.
Taka jednostka " Unijny Grom " zasygnalizowała by drugiej stronie że zadziera z całą Unią a nie tylko Polską.
Aby wzmocnić pozycje Unii i poprawić kondycje jej członków należy pomyśleć nie tylko o wspólnej walucie € ale też o zintegrowanej armii , policji oraz przemyśle zbrojeniowym, transporcie itp.

I jeszcze koniecznie wspólny fuhrer
11445
PanM
11 listopada 2021r. o 13:41
~~Pinochet napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Śnieżnobiały Tojad napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): Ktoś napisał:

pomyślmy chwilę ...

Chcesz uczestniczyć w sensownej polemice zachowuj się sensownie.
Unia to 500 mln ludzi. Aby wykorzystać jej potencjał z korzyścią głównie dla tych ludzi a nie politycznych koterii należy jak najszybciej wprowadzić wspólne uregulowania. Od waluty zaczynając.
P.S -- jak sądzisz czy drukowanie w NBP PLN dobrze wpływa na gospodarkę Polskich przedsiębiorstw i Polskich rodzin?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Złocistobrązowa Gailadia niezalogowany
11 listopada 2021r. o 13:56
Zablokować wszystkie przejścia graniczne oraz przede wszystkim terminal w Małaszewicach. Przez ten terminal dziennie przechodzi 16 składów pociągów z towarami głównie z Chin. Jak się cała Białoruś zablokuje chińskim towarem to Chińczycy sprowadzą dyktatora na ziemię i to bardzo szybko.
22258
#Horus nieaktywny
11 listopada 2021r. o 14:00
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): z chwilą pojawienia się tam oddziałów innych państw z paktu Łukaszenka by wymiękł

Teraz to pojechałeś dowcipem, jak Pan Lucek w tematach covidowych ;)
Przecież to jest aż nadto oczywiste, że im chodzi o eskalacje konfliktu i dam sobie coś uciąć, że jakby się tam np amerykanie zaczęli rozbijać swoimi autami, to jeszcze większy cyrk myster Łukaszenka by im urządził.

Ale fakt... Kilka armatek wodnych by się tam przydało :D

traktujesz to jak dowcip ale różnie może z tym być ...
ludzie bywają nieobliczalni a w przypadku kiedy Łukaszenkę dozbraja Putin może to juz nie być takie dowcipne...

wiesz jak się nazywa system rakietowy w jaki Władimir dozbroił Łukaszenkę ?
jak na ironię ...Polonez ;D

ale co tam ...dla mnie była ważniejsza wizyta dzieciaków a teraz popatrzę na przemarsz ulicami Wawy zaproszonych przez naszego ''benitę'' gości ''honorowych''
juz widziałem flagi FN i faszystów ze Słowacji...

~~pinochet niezalogowany
11 listopada 2021r. o 14:05
PanM napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Pinochet napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Śnieżnobiały Tojad napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Horus napisał(a): Ktoś napisał:

pomyślmy chwilę ...

Chcesz uczestniczyć w sensownej polemice zachowuj się sensownie.
Unia to 500 mln ludzi. Aby wykorzystać jej potencjał z korzyścią głównie dla tych ludzi a nie politycznych koterii należy jak najszybciej wprowadzić wspólne uregulowania. Od waluty zaczynając.
P.S -- jak sądzisz czy drukowanie w NBP PLN dobrze wpływa na gospodarkę Polskich przedsiębiorstw i Polskich rodzin?

No tak PLN to drukowane papierki,a EURO czyste złoto....Inflacja napędzana dodrukiem pieniędzy jest prawie na całym świecie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza