~~Jasnobłękitna Miodunka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jurgen z Hamburga napisał(a): Równo za tydzień będziemy się ustawiali w kolejkach do naszych lokali wyborczych. Nasze głosy będą fundamentem, na którym zbudujemy przyszłość Polski. Wyniki głosowania, które odbędzie się za tydzień, mogą zmienić kształt polskiej sceny politycznej i z pewnością będą miały wpływ na następne wybory parlamentarne. Pamiętajmy o tym i bądźmy świadomi odpowiedzialności jaka na nas spoczywa. Jednocześnie bądźmy wdzięczni naszym przodkom ale i sobie samym, za ten niesamowity dar jakim jest DEMOKRACJA i możliwość decydowania o losach kraju. Nie wszyscy mogą się cieszyć (albo wkurzać ) na wolne media w kraju. Nie wszyscy mogą otwarcie krytykować rząd a potem bezpiecznie iść do pracy. Nie wszyscy mogą mieć nieograniczony dostęp do informacji a podróże po całej UE nie dla każdego są tak proste i łatwe jak dla nas. Nie szukając daleko, wśród naszych bliższych i dalszych sąsiadów ta wolność, o której mówię nie istnieje. Od Rosji, poprzez Białoruś i niestety na Węgry patrząc, niektóre z tych elementów charakteryzujących kraje demokratyczne, zwyczajne już nie istnieją.
Walczmy o wolność w Polsce i głosujmy na kandydatów z koalicji demokratycznej. O to walczyliśmy i to wygraliśmy w 2023 roku. Ja i moja rodzina oddamy głos na Rafała Trzaskowskiego w I i II turze wyborów. Wiem, że w I turze głosy miłośników demokracji rozłożą się na kilkoro kandydatów. To dobrze, bo to jest właśnie wolność i demokracja. Mam nadzieję, że w drugiej turze wszyscy wspólnie zagłosujemy na kandydata demokratę i odetchniemy.
Na pohybel staremu dziadowi , miłej niedzieli.
A ja z rodziną skorzystam z demokracji i wolności i zagłosujemy na Nawrockiego.
~~Jasnobłękitna Miodunka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jurgen z Hamburga napisał(a): Równo za tydzień będziemy się ustawiali w kolejkach do naszych lokali wyborczych. Nasze głosy będą fundamentem, na którym zbudujemy przyszłość Polski. Wyniki głosowania, które odbędzie się za tydzień, mogą zmienić kształt polskiej sceny politycznej i z pewnością będą miały wpływ na następne wybory parlamentarne. Pamiętajmy o tym i bądźmy świadomi odpowiedzialności jaka na nas spoczywa. Jednocześnie bądźmy wdzięczni naszym przodkom ale i sobie samym, za ten niesamowity dar jakim jest DEMOKRACJA i możliwość decydowania o losach kraju. Nie wszyscy mogą się cieszyć (albo wkurzać ) na wolne media w kraju. Nie wszyscy mogą otwarcie krytykować rząd a potem bezpiecznie iść do pracy. Nie wszyscy mogą mieć nieograniczony dostęp do informacji a podróże po całej UE nie dla każdego są tak proste i łatwe jak dla nas. Nie szukając daleko, wśród naszych bliższych i dalszych sąsiadów ta wolność, o której mówię nie istnieje. Od Rosji, poprzez Białoruś i niestety na Węgry patrząc, niektóre z tych elementów charakteryzujących kraje demokratyczne, zwyczajne już nie istnieją.
Walczmy o wolność w Polsce i głosujmy na kandydatów z koalicji demokratycznej. O to walczyliśmy i to wygraliśmy w 2023 roku. Ja i moja rodzina oddamy głos na Rafała Trzaskowskiego w I i II turze wyborów. Wiem, że w I turze głosy miłośników demokracji rozłożą się na kilkoro kandydatów. To dobrze, bo to jest właśnie wolność i demokracja. Mam nadzieję, że w drugiej turze wszyscy wspólnie zagłosujemy na kandydata demokratę i odetchniemy.
~~Błękitna Mięta napisał(a): ~~Jurgen z Hamburga niezalogowany
1 godz. 41 min. temu
Równo za tydzień będziemy się ustawiali
w kolejkach do naszych lokali
wyborczych.
Nasze głosy będą fundamentem, na którym zbudujemy przyszłość Polski. .. ..
Jednocześnie
bądźmy wdzięczni naszym przodkom ale i sobie samym, za ten niesamowity dar
jakim jest DEMOKRACJA
i
możliwość decydowania o losach
kraju.
Nie wszyscy mogą otwarcie krytykować
rząd
[ … . .. samorząd , pana Piotra Romana ]
a potem bezpiecznie iść do pracy.
Nie wszyscy .. ”
Nie wszyscy Herr Jurgen aus Hamburg ..
… . .. w Bolesławcu , w 2025
lokalna władza samorządowa [ PiS ]
lokalny dyktator Piotr Roman
zamyka obywateli do więzień .. . .
za poglądy polityczne
.. ..Herr Jurgen aus Hamburg
~~Granatowoczarna Psianka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasnobłękitna Miodunka napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Jurgen z Hamburga napisał(a): Równo za tydzień będziemy się ustawiali w kolejkach do naszych lokali wyborczych. Nasze głosy będą fundamentem, na którym zbudujemy przyszłość Polski. Wyniki głosowania, które odbędzie się za tydzień, mogą zmienić kształt polskiej sceny politycznej i z pewnością będą miały wpływ na następne wybory parlamentarne. Pamiętajmy o tym i bądźmy świadomi odpowiedzialności jaka na nas spoczywa. Jednocześnie bądźmy wdzięczni naszym przodkom ale i sobie samym, za ten niesamowity dar jakim jest DEMOKRACJA i możliwość decydowania o losach kraju. Nie wszyscy mogą się cieszyć (albo wkurzać ) na wolne media w kraju. Nie wszyscy mogą otwarcie krytykować rząd a potem bezpiecznie iść do pracy. Nie wszyscy mogą mieć nieograniczony dostęp do informacji a podróże po całej UE nie dla każdego są tak proste i łatwe jak dla nas. Nie szukając daleko, wśród naszych bliższych i dalszych sąsiadów ta wolność, o której mówię nie istnieje. Od Rosji, poprzez Białoruś i niestety na Węgry patrząc, niektóre z tych elementów charakteryzujących kraje demokratyczne, zwyczajne już nie istnieją.
Nie ty jeden na łeb upadłeś !
Tak na Twój bąbelku