Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Horror mieszkańców Nowogrodźca - powstanie farma wiatrowa

~ niezalogowany
21 maja 2010r. o 17:04
pietrek1 napisał(a): w SZCZEGÓLNOŚCI przecież nikt tego wiatraka na głowie Ci nie postawi ;) tylko w odległości 800-1600m

prosze poczytaj dokładniej w starych książkach do fizyki,
SZKODLIWE FALE INFRADŹWIĘKOWE rozprzestrzeniają się nawet do 15 KILOMETRÓW (szeroka fala, ciśnienie, itp. już nie chce mi się jeszcze raz tego tematu rozwijać).

Dlatego ponownie: budujcie wiatraki, ale daleko od terenów zabudowanych, np. na poligonach.
BUDUJCIE WIATRAKI, ale DALEKO OD TERENÓW ZABUDOWANYCH!

Zmoderowano 22.05.2010 godz.0:08 - powód: cytowanie (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3892
#pietrek1 nieaktywny
21 maja 2010r. o 17:07
a dlaczego mam czytać akurat w starych a nie w nowych?
jeśli w Danii jest najwięcej wiatraków na świecie w przeliczeniu na powierzchnię oraz na mieszkańców i tam wystarczy 1000m od zabudowań, to czemu u nas miałoby być inaczej?
Czy duńskie wiatraki tych fal nie wytwarzają??
~ niezalogowany
21 maja 2010r. o 17:08
~JA napisał(a): hałas?szkoda że nie mieszkacie przy autostradzie lub drogach szybkiego ruchu-do wszystkiego się można przyzwyczaić w końcu to my chcemy iść za postępem techniki a nie wciąż tkwić w erze kamienia łupanego

IŚĆ ZA POSTĘPEM TAK, ALE NIE KOSZTEM NASZEGO ŻYCIA !

wiatraki można wybudować daleko od terenów zabudowanych, a nie w centrum Nowogrodzca.
~ niezalogowany
21 maja 2010r. o 17:14
pietrek1 napisał(a): a dlaczego mam czytać akurat w starych a nie w nowych?
jeśli w Danii jest najwięcej wiatraków na świecie w przeliczeniu na powierzchnię oraz na mieszkańców i tam wystarczy 1000m od zabudowań, to czemu u nas miałoby być inaczej?
Czy duńskie wiatraki tych fal nie wytwarzają??

cwaniak z ciebie, dobra odpowiedz, wyłapujesz wszystkie słuwka i odwracasz na twoją korzyść: stare, nowe, itp.

osobiste pytanie: pracujesz w urzędzie lub jesteś pracownikiem tej firmy która chce postawić te wiatraki?
śmiało, nie wstydz się.
nikomu nie powiem :)
3892
#pietrek1 nieaktywny
21 maja 2010r. o 17:23
z wiatrakami nie mam nic wspólnego. jedynie co mnie w jakis sposób wiąże z tematem to studia jakie kończyłem. Ochrona Środowiska na PWr o specjalności Systemy Ochrony Atmosfery - kończyłem 9 lat temu.

dam Ci radę. zamiast za ksiazki od fizyki, złap się może troszke za słownik ortograficzny, bo błędy jakie popełniasz kłują w oczy ;)
~obserwator niezalogowany
21 maja 2010r. o 18:01

Dyskusja o wiatrakach na nowogrodziec.org została dzisiaj zlikwidowana i dynamiczny wątek o ponad 40 wpisach przestał istniec. Pozostał jeden wpis na sąsiednim watku popierający projekt. Chyba my, mieszkańcy Nowogrodźca i okolic, musimy poprosić o goscinę kątem w Bolesławcu, bo nas z gminy gonią ;(
~mieszkanka nowogrodżca niezalogowany
21 maja 2010r. o 20:39
Do autora wątku: dlaczego nie podpisał Pan sie z imienia i nazwiska ??Wstydzi się Pan ??
A te bilbordy przy wieździe do Nowogrodzca,bez komentarza.
A w szczególności wieszanie takich plakatów w Przedszkolu to juz szczyt wszystkiego .
Normalnie wstyd sie przyznać,ze sie mieszka w tym "mieście " :/
~ja niezalogowany
21 maja 2010r. o 21:30
ojeju wy dalej o tym już to się robi nudne i tak do niczego nie dojdziecie i poco wam sobie zdrowie i nerwy psuć ja rano powiedziałam co miałam powiedzieć i nie widzę sensu drążyć tego tematu i tak będzie co ma być może jakaś kometa przywali i problemu nie będzie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza