Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
BolecFORUM Nowy temat

Horror mieszkańców Nowogrodźca - powstanie farma wiatrowa

~ niezalogowany
28 marca 2011r. o 7:30
widmo91 napisał(a): mieszkając w danii miałem praktycznie wiatrak przy każdym gospodarstwie i praktycznie jeden obok drugiego... jakos ludzie są tam normalni i nic im sie nie dzieje.. bajkopisarze.. to tylko w polsce takie pie*olenie jeden przez drugiego komu co by lepiej nie było

Był, widział a NIE WIE co plecie ;)
Wiatraki stawiane przy gospodarstwach (od wieków!) są zdrowe, ekonomiczne, ekologiczne i pożyteczne!
W PRZECIWIEŃSTWIE do 3GW siłowni o średnicy skrzydła prawie 100 metrów - generującej potężne i szkodliwe infradźwięki, nieznośny hałas o wysokiej częstotliwości, produkujących niemal dwukrotnie droższy prąd. Bez dotacji pies z kulawą nogą by tego nie ruszył!
Najpierw za naszą kasę (składki do UE) zafundują nam dotowane szkodliwe dla ludzi i środowiska g**no, a potem będziemy jeszcze płacić dużo wyższe rachunki za prąd!

(...):D

Zmoderowano 28.03.2011 godz.14:55 - powód: słownictwo (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2083
#widmo91 nieaktywny
28 marca 2011r. o 12:13
(...):)
wszystkie wiatraki w danii, niemczech itd. to są te same które chcą postawic i w polsce.. tylko tacy geniusze jak polacy mogą wymyślić takie bajki o szkodliwości... bo do rozwoju to wam jeszcze daleko

Zmoderowano 28.03.2011 godz.14:56 - powód: słownictwo (sentinel)

Czujesz chlod tego szronu? To logika betonu!
~ niezalogowany
28 marca 2011r. o 13:54
Najgorszy jest ten głupek, co innych ma za takich jak on...
Wiatraki są baaardzo różnej wielkości i mocy. 3GW do tej pory w Polsce nie były w ogóle stawiane.

Poczytaj sobie a potem popatrz(...)doucz się:
http://e-energetyka.dashofer.pl/?sect=art&id=14097&wa=N-EN1105&sid=551312945&adr_no=E114975&adr_em=265839

&feature=related
&feature=related
&feature=player_embedded#at=24
&feature=player_embedded#at=30

Zmoderowano 28.03.2011 godz.14:59 - powód: słownictwo (sentinel)
2083
#widmo91 nieaktywny
28 marca 2011r. o 14:28
nie chcesz wiedzieć gdzie ja mam cały ten bełkot :) wiem swoje. widziałem jak to jest w praktyce i jakoś nie szczególnie robisz na mnie wrażenie. Bo pieprzenie mądrych głow to ja mam w dupie

Dopisane 28.03.2011r. o godz. 14:28:

a i co najważniejsze.. to tylko polacy potrafią narzekać..a na całym swiecie wiatraki są i nie slychac takiego samego meksyku jak u nas

Czujesz chlod tego szronu? To logika betonu!
~ niezalogowany
7 kwietnia 2011r. o 15:25
widmo91 napisał(a): nie chcesz wiedzieć gdzie ja mam cały ten bełkot :) wiem swoje. widziałem jak to jest w praktyce i jakoś nie szczególnie robisz na mnie wrażenie.

Bo pieprzenie mądrych głow to ja mam w dupie

Dopisane 28.03.2011r. o godz. 14:28:a i co najważniejsze.. to tylko polacy potrafią narzekać..a na całym swiecie wiatraki są i nie slychac takiego samego meksyku jak u nas

świetnie że zwolenników wiatraczków stać wyłącznie na takie wypowiedzi, to mnie napędza, wręcz pobudza pozytywnie :), oczywiście do działania przeciwko powstaniu farmy wiatrowej w gminie Nowogrodziec, idzie wiosna i zaczynam obserwować coraz większą aktywność wiatrakowej bandy, ale my czuwamy...pamiętajcie o tym!

pozdrawiam gminę Warta Bolesławiecka, wspaniała postawa, trzymam kciuki
~realista niezalogowany
7 kwietnia 2011r. o 18:48
Wole jak mi coś będzie brzęczeć za uchem niż jak mają mi od jakiegoś promieniowania ręce na plecach urosnąć
3892
#pietrek1 nieaktywny
7 kwietnia 2011r. o 18:53
~ napisał(a):
idzie wiosna i zaczynam obserwować coraz większą aktywność wiatrakowej bandy, ale my czuwamy...pamiętajcie o tym!

pozdrawiam gminę Warta Bolesławiecka, wspaniała postawa, trzymam kciuki

hehehe, a co Wy tam macie jakąś straz obywatelską czy co?? Ale jaja. Nie macie bardziej pożytecznego zajecia?? Cos mi sie wydaje, ze średnia wieku tych przeciwników wiatraków dosyc moooocno wysoka. Śmierdzi mi to jakąś sektą :D

Dopisane 07.04.2011r. o godz. 18:53:

~realista napisał(a): Wole jak mi coś będzie brzęczeć za uchem niż jak mają mi od jakiegoś promieniowania ręce na plecach urosnąć

zawsze co cztery to nie dwie :D
2951
#Anonim2951 nieaktywny
7 kwietnia 2011r. o 18:57
~realista napisał(a): ... niż jak mają mi od jakiegoś promieniowania ręce na plecach urosnąć

Ty tak na serio czy dla jaj ? : )
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK