Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
15 września 2011r. o 21:08
Kolega 217.221.121 wrócił pewnie z meczu , a że zadymy nie było , szuka jej na forum. Nie wiem , czy ma to coś wspólnego z religią , ale świetnie rozumiem intencje.
Antysekciarzu , bardzo Cię proszę o komentarz do tekstu z linka. Dobranoc Bolecnauci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4617
#arti29 nieaktywny
15 września 2011r. o 21:08
GosiaM napisał(a): Arti29, rożnie to bywa, ale nie stawiałabym na chęć zysku , raczej na nacisk rodziców.

Pewnie jakis procent robi to pod naciskiem rodziców ale wg mnie znikomy .

Jeszcze jedno chorą rzeczą jest celibat powinni to jak najszybciej znieść .

Chwytaj dzień :)
6979
E
15 września 2011r. o 21:09
~ napisał(a): Mysle, ze sie powinnas domyslec dlaczego.

Ja mam własne zdanie na temat wiary i proszę abyś odnosił się, ewentualnie, do moich wypowiedzi.

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 21:11
Masz racje. Z pewnoscia przekroczylem reguly logicznego myslenia. Przepraszam.
6979
E
15 września 2011r. o 21:13
~ napisał(a): Masz racje. Z pewnoscia przekroczylem reguly logicznego myslenia. Przepraszam.

Przyjmuję :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
~Rz 8,31 niezalogowany
15 września 2011r. o 21:16
MANSON napisał(a):

"Kler na stos!!!" a co ? Oni palili w imę wiary to i ja mogę! ...
... ponad 90% czarownic spalono w krajach ... protestanckich ! Calahan cos wiecej pewnie nt wie.

http://www.analizy.biz/marek1962/inkwizycja.htm#palenieczarownic

moze chociaz jeden z was przeczyta :D
~ niezalogowany
15 września 2011r. o 21:16
GosiaM napisał(a):
Ja też mam swoje zdanie i nie boję się go wyrazić , choćbym przez to miała coś stracić .

Jesteś katoliczką , nic tu nie grozi :D
2945
Mgosia
15 września 2011r. o 21:19
arti29 napisał(a): Jeszcze jedno chorą rzeczą jest celibat powinni to jak najszybciej znieść .

Nie wiem co o tym sądzą księża , ale z pewnością zniesienie celibaty ograniczyłoby pokusy, którym niestety ulegają. I ja ich rozumiem, człowiek jest tylko człowiekiem z wszystkimi swoimi niedoskonałościami . Co z początku wydaje się proste i do zniesienia z czasem zamienia się w koszmar . Bliskość drugiej osoby jest człowiekowi niezbędna, a jak wiadomo ksiądz szczególnie na wsi jest pośród ludzi, a tak naprawdę sam jak palec.
Zaraz pewnie wyskoczy ktoś , że jeszcze więcej by wyciągał od ludzi ..ale czy na pewno ..

Dopisane 15.09.2011r. o godz. 21:19:

~ napisał(a): Jesteś katoliczką , nic tu nie grozi :D

Nawet to, że być może postawiłam mur na granicy przyjaźni ?

"Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać twoje ambicje... mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że ty możesz być wielki&a
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza