Pannazdzieckiem napisał(a):Przyjacielu, gdyby Pan Jezus Chrystus nie zszedl z krzyza nie bylo by nadzieji dla nas, grzesznikow - On zawolal na krzyzu "Wykonal sie". Pan Jezus jest zywym Bogiem i otrzymal nalezna mu chwale u Ojca, On jest Panem panow i Krolem krolow, Slowo Boze mowi ze w nim narody pokladac beda nadzieje. On zaplacil cene za nasze winy i nikt z nas nie mog tego zrobic. Wyobrazmy sobie sedziego do ktorego przychodzi zlodziej i mowi - ja juz nie kradne, nawet czynie dobre uczynki - prosze wiec mnie nie karac. Co odpowie sedzia? Albo inny przyklad, w sadzie toczy sie proces gwalciciela, ktory mowi - ja juz nie gwalce, nawet staram sie porzadnie zyc, nie widze potrzeby by mnie karano. Co odpowie tym razem sedzia? Tak samo jest z kazym z nas - sprawiedliwosc we wszechswiecie wymaga zaplaty za grzech. Nasz dlug wynikly z naszych martwych uczynkow zostal splacony w osobie Syna Bozego, Pana Jezusa Chrystusa ! To wspaniala, Dobra Nowina dla kazdego niewolnika grzechu ! Co wiec moze przeszkadzac czlowiekowi w uwierzeniu w Syna Bozego, Jezusa Chrystusa ?:)...Calahan napisał(a): To Bog stworzyl czlowieka, a nie czlowiek Boga.
Calahanie , wiesz , jak Cię lubię :* Jesteś jednym z wielu doktrynerów :) Proszę stwórz sam siebie , jesteś takim samym fragmentem Stwórcy , jak ja ...i jeszcze Parenti, Gover , Alma, Szaryman , Einstein, Dawkins, Pius XVIII, Elvis i ...wielu innych , łącznie z Jezusem i kosmitami :)
Proszę Was , sciągnijmy Boga z Krzyża , miejcie litość. Dobranoc :)
Pannazdzieckiem napisał(a): jesteś takim samym fragmentem Stwórcy , jak ja ...i jeszcze Parenti, Gover , Alma, Szaryman , Einstein, Dawkins, Pius XVIII, Elvis i ...wielu innych , łącznie z Jezusem i kosmitami :)
Proszę Was , sciągnijmy Boga z Krzyża , miejcie litość. Dobranoc :)
Calahan
Proszę Was , sciągnijmy Boga z Krzyża , miejcie litość. Dobranoc :)[/c napisał(a): Przyjacielu, gdyby Pan Jezus Chrystus nie zszedl z krzyza nie bylo by nadzieji dla nas, grzesznikow - On zawolal na krzyzu "Wykonal sie". Pan Jezus jest zywym Bogiem i otrzymal nalezna mu chwale u Ojca, On jest Panem panow i Krolem krolow, Slowo Boze mowi ze w nim narody pokladac beda nadzieje. On zaplacil cene za nasze winy i nikt z nas nie mog tego zrobic. Wyobrazmy sobie sedziego do ktorego przychodzi zlodziej i mowi - ja juz nie kradne, nawet czynie dobre uczynki - prosze wiec mnie nie karac. Co odpowie sedzia? Albo inny przyklad, w sadzie toczy sie proces gwalciciela, ktory mowi - ja juz nie gwalce, nawet staram sie porzadnie zyc, nie widze potrzeby by mnie karano. Co odpowie tym razem sedzia? Tak samo jest z kazym z nas - sprawiedliwosc we wszechswiecie wymaga zaplaty za grzech. Nasz dlug wynikly z naszych martwych uczynkow zostal splacony w osobie Syna Bozego, Pana Jezusa Chrystusa ! To wspaniala, Dobra Nowina dla kazdego niewolnika grzechu ! Co wiec moze przeszkadzac czlowiekowi w uwierzeniu w Syna Bozego, Jezusa Chrystusa ?:)...>
Przeszkoda jest jedna -- BRAK WIARY
Jeśli wystarcza Panu Tolerancja i wzajemny szacunek to OK.
Pannazdzieckiem napisał(a): :) Dobranoc Chłopaki , widzę , że Was nie przekonam. Nie pierwszy to przypadek w historii ludzkości. Szkoda , że nic nie rozumiecie z Jego nauk ;( Ale wciąż mam nadzieję , że .. zrozumiecie . Pokora , jest podstawą :) Dobranoc :)
Pannazdzieckiem napisał(a): :) Dobranoc Chłopaki , widzę , że Was nie przekonam. Nie pierwszy to przypadek w historii ludzkości. Szkoda , że nic nie rozumiecie z Jego nauk ;( Ale wciąż mam nadzieję , że .. zrozumiecie . Pokora , jest podstawą :) Dobranoc :)Tak przyjacielu, pokora jest podstawa zblizenia sie do Boga.
Pannazdzieckiem napisał(a): Szkoda , że nic nie rozumiecie z Jego nauk ;(