Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~ niezalogowany
8 stycznia 2013r. o 22:52
Panna - litości, po co korzystasz z Caritasu? To przykościelna instytucja :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
983
#Calahan nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 22:55
Pannazdzieckiem napisał(a):
Calahan napisał(a): To Bog stworzyl czlowieka, a nie czlowiek Boga.

Calahanie , wiesz , jak Cię lubię :* Jesteś jednym z wielu doktrynerów :) Proszę stwórz sam siebie , jesteś takim samym fragmentem Stwórcy , jak ja ...i jeszcze Parenti, Gover , Alma, Szaryman , Einstein, Dawkins, Pius XVIII, Elvis i ...wielu innych , łącznie z Jezusem i kosmitami :)

Proszę Was , sciągnijmy Boga z Krzyża , miejcie litość. Dobranoc :)
Przyjacielu, gdyby Pan Jezus Chrystus nie zszedl z krzyza nie bylo by nadzieji dla nas, grzesznikow - On zawolal na krzyzu "Wykonal sie". Pan Jezus jest zywym Bogiem i otrzymal nalezna mu chwale u Ojca, On jest Panem panow i Krolem krolow, Slowo Boze mowi ze w nim narody pokladac beda nadzieje. On zaplacil cene za nasze winy i nikt z nas nie mog tego zrobic. Wyobrazmy sobie sedziego do ktorego przychodzi zlodziej i mowi - ja juz nie kradne, nawet czynie dobre uczynki - prosze wiec mnie nie karac. Co odpowie sedzia? Albo inny przyklad, w sadzie toczy sie proces gwalciciela, ktory mowi - ja juz nie gwalce, nawet staram sie porzadnie zyc, nie widze potrzeby by mnie karano. Co odpowie tym razem sedzia? Tak samo jest z kazym z nas - sprawiedliwosc we wszechswiecie wymaga zaplaty za grzech. Nasz dlug wynikly z naszych martwych uczynkow zostal splacony w osobie Syna Bozego, Pana Jezusa Chrystusa ! To wspaniala, Dobra Nowina dla kazdego niewolnika grzechu ! Co wiec moze przeszkadzac czlowiekowi w uwierzeniu w Syna Bozego, Jezusa Chrystusa ?:)...

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 22:55
Pannazdzieckiem napisał(a): jesteś takim samym fragmentem Stwórcy , jak ja ...i jeszcze Parenti, Gover , Alma, Szaryman , Einstein, Dawkins, Pius XVIII, Elvis i ...wielu innych , łącznie z Jezusem i kosmitami :)

Proszę Was , sciągnijmy Boga z Krzyża , miejcie litość. Dobranoc :)

Wszyscy ochrzczeni sa ubostwieni. Pan Jezus jednak nie jest czescia Stworcy. Jest Bogiem, druga Osoba Przenajswietszej Trojcy. Jesli jestes chrzescijaninem katolikiem to, zagladnij do Katechizmu Kosciola Katolickiego.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 23:18
:) Dobranoc Chłopaki , widzę , że Was nie przekonam. Nie pierwszy to przypadek w historii ludzkości. Szkoda , że nic nie rozumiecie z Jego nauk ;( Ale wciąż mam nadzieję , że .. zrozumiecie . Pokora , jest podstawą :) Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 23:25
Calahan

Proszę Was , sciągnijmy Boga z Krzyża , miejcie litość. Dobranoc :)[/c napisał(a): Przyjacielu, gdyby Pan Jezus Chrystus nie zszedl z krzyza nie bylo by nadzieji dla nas, grzesznikow - On zawolal na krzyzu "Wykonal sie". Pan Jezus jest zywym Bogiem i otrzymal nalezna mu chwale u Ojca, On jest Panem panow i Krolem krolow, Slowo Boze mowi ze w nim narody pokladac beda nadzieje. On zaplacil cene za nasze winy i nikt z nas nie mog tego zrobic. Wyobrazmy sobie sedziego do ktorego przychodzi zlodziej i mowi - ja juz nie kradne, nawet czynie dobre uczynki - prosze wiec mnie nie karac. Co odpowie sedzia? Albo inny przyklad, w sadzie toczy sie proces gwalciciela, ktory mowi - ja juz nie gwalce, nawet staram sie porzadnie zyc, nie widze potrzeby by mnie karano. Co odpowie tym razem sedzia? Tak samo jest z kazym z nas - sprawiedliwosc we wszechswiecie wymaga zaplaty za grzech. Nasz dlug wynikly z naszych martwych uczynkow zostal splacony w osobie Syna Bozego, Pana Jezusa Chrystusa ! To wspaniala, Dobra Nowina dla kazdego niewolnika grzechu ! Co wiec moze przeszkadzac czlowiekowi w uwierzeniu w Syna Bozego, Jezusa Chrystusa ?:)...>

Przeszkoda jest jedna -- BRAK WIARY
Jeśli wystarcza Panu Tolerancja i wzajemny szacunek to OK.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 23:26
Pannazdzieckiem napisał(a): :) Dobranoc Chłopaki , widzę , że Was nie przekonam. Nie pierwszy to przypadek w historii ludzkości. Szkoda , że nic nie rozumiecie z Jego nauk ;( Ale wciąż mam nadzieję , że .. zrozumiecie . Pokora , jest podstawą :) Dobranoc :)

Do czego chciales przekonac.
983
#Calahan nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 23:36
Pannazdzieckiem napisał(a): :) Dobranoc Chłopaki , widzę , że Was nie przekonam. Nie pierwszy to przypadek w historii ludzkości. Szkoda , że nic nie rozumiecie z Jego nauk ;( Ale wciąż mam nadzieję , że .. zrozumiecie . Pokora , jest podstawą :) Dobranoc :)
Tak przyjacielu, pokora jest podstawa zblizenia sie do Boga.

Zastanawia mnie, dlaczego czlowiek nie przyjmuje Ewangeli?

Wydaje mi sie, ze sa nastepujace wytlumaczenia:
- Czlowiek ma falszywy obraz Boga i/lub nigdy o Nim nie slyszal,
- Czlowiek nie ma wiary w Boga i jednoczesnie nie odwazyl sie jeszcze szczerze szukac Boga i "sprawdzic" czy On jest,
- Czlowiek nie dopuszcza do siebie mysli o swojej grzesznosci,
- Czlowiek jest zniewolony przez grzech i nie chce zblizyc sie do Boga,
- Czlowiek na skutek zwodzenia lub dzialan innych osob, badz demonow pograzyl sie w ciemnosci i odrzucil istnienie Boga.

Przyjacielu, czy znasz jakis inny powod?:)...

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
5183
magnum44
8 stycznia 2013r. o 23:40
Pannazdzieckiem napisał(a): Szkoda , że nic nie rozumiecie z Jego nauk ;(

Oj tam zaraz - NIC!
Panienko, każdy rozumie... po swojemu;)
Niestety nie każdy chce pojmować tego, jak Ty.

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza