Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 23:41
gover napisał(a): ..Do czego chciales przekonac.

Do Ustawy Śmieciowej , Bardzo Poważny Mężu :D , to kiedy ta flaszka , tudzież piwko :D Zobowiązałeś się , nie rób mięty. Dobranoc :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 23:44
Pannazdzieckiem napisał(a):
gover napisał(a): ..Do czego chciales przekonac.

Do Ustawy Śmieciowej , Bardzo Poważny Mężu :D , to kiedy ta flaszka , tudzież piwko :D Zobowiązałeś się , nie rób mięty. Dobranoc :D

Pomyliles tematy. Od Ustawy Smieciowej to jest Przemyslaw.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 23:50
magnum44 napisał(a):
Panienko, każdy rozumie... po swojemu;)

Absolutna racja Przyjaciółko , niech każdy , na swój własny sposób zrozumie Stwórcę . Czyż nie wspominałem wcześniej , że Kobiety są piękne , ale Ty wiesz , że dla mnie Promień :) Dobranoc :*

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~blu niezalogowany
8 stycznia 2013r. o 23:52
Kolo napisał : "A właśnie że to człowiek stworzył sobie boga aby jego istnieniem i działaniem wytłumaczyć wszystko czego kiedyś nie potrafił zrozumieć"

Jeśli człowiek wymyślił sobie Boga to znaczy że i 10 przykazań również. Powiedz mi więc , dlaczego wypełnianie tych podstawowych przykazań jest dla człowieka nie lada wyczynem i nie są to takie ot " prościutkie nakazy" .Jeśli twierdzisz że człowiek wymyśłił Boga to dlaczego nie wymyślił 10 przykazań które są łatwe lekkie i przyjemne, dokładnie takie jak człowiek lubi i do czego dąży. Ludzkośc dąży do ułatwienia sobie życia i funkcjonowania. Głupi przykład . Mikrofalówka , podgrzewa bardzo szybko niemal natychmiast masz gorące danie. Rozumiesz co mam na myśli? Człowiek to taka istota że lubi ułatwiać sobie życie , więc gdyby sobie wymyślił Boga to wymyślił by sobie łatwe przykazania a nie np jak jedno z przykazań mówi " nie cudzołóż " dlaczego nie ma odwrotnego ? Albo "czcij ojca swego i matę swoją" - nie zabijaj itd. nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu. Czy to są proste nakazy? :-) czy nakazanie miłowania swoich wrogów jest proste np :-)
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 23:59
magnum44 napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Szkoda , że nic nie rozumiecie z Jego nauk ;(

Oj tam zaraz - NIC!
Panienko, każdy rozumie... po swojemu;)
Niestety nie każdy chce pojmować tego, jak Ty.

Kazdy z tych kazdych nie moze sie uwazac za chrzescijanina, jesli mysli po swojemu. Dlaczego "niestety", twierdze, ze bardzo dobrze, ze nie chca pojomowac tak jak On.
5183
magnum44
9 stycznia 2013r. o 0:15
~blu napisał(a): " prościutkie nakazy"

Najprostsze rzeczy są dla nas - ludzi najtrudniejsze!
"Prościutkie"?
Wszystkie 10! - niezmiernie trudne do realizowania w pełni, w życiu!
I to jest piękne!
Łatwiźnie mówię stanowczo: NIE!

Dobra, ale się rozpisałam!;)

Lubię czytać ten temat:)

Dopisane 09.01.2013r. o godz. 00:10:

gover napisał(a): Kazdy z tych kazdych nie moze sie uwazac za chrzescijanina, jesli mysli po swojemu.

To chyba jasne, jak Słońce.
Zauważ, że nie użyłam w mojej wypowiedzi słowa: chrześcijanin;)

gover napisał(a): Dlaczego "niestety", twierdze, ze bardzo dobrze, ze nie chca pojomowac tak jak On.

Hmmm...
Wystarczy!

Dobrej nocy Gover:)

Dopisane 09.01.2013r. o godz. 00:15:

Pozwólcie, że jeszcze wkleję to:

[img=1357686853_utdhoh8.jpg]

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~blu niezalogowany
9 stycznia 2013r. o 0:16
Jedno jest pewne , ja w to wierzę Bóg jest prawdziwym Bogiem On jest Stwórcą wszechświata. Uważam że ateiści muszą mieć większą wiarę w nie istnienie Boga niż wierzący chrześcijanie. Wystarczy spojrzeć w niebo i pomyśleć jak jest to możliwe że miliardy gwiazd są nad moją głową, ogrom kosmosu i jego piękno panujący tam porządek i ład matematyczny :-) Nie pamietam kto to powiedział ale padło takie zdanie że "jeśli Bóg istnieje to napewno jest wspaniałym matematykiem" Jednak każdy ma wolną wolę i nie musi wierzyć Bóg nikogo nie przymusza. Biblia mówi ze wiara nie jest rzeczą wszystkich.
Nie dziwię się jak ktoś patrząc na obłudę kościołów (różnych wyznań nie tylko katolickich )nie ma ochoty na to wszystko. Poleganie na człowieku jest zawodne , człowiek choć by najwiekszy przyjaciel może zawieść . Jeśli patrzysz tylko na Boga na Jezusa nie zawiedziesz się nigdy . Jezus jest nie zawodny jak dla mnie:-) Polecam
~blu niezalogowany
9 stycznia 2013r. o 0:16
Jedno jest pewne , ja w to wierzę Bóg jest prawdziwym Bogiem On jest Stwórcą wszechświata. Uważam że ateiści muszą mieć większą wiarę w nie istnienie Boga niż wierzący chrześcijanie. Wystarczy spojrzeć w niebo i pomyśleć jak jest to możliwe że miliardy gwiazd są nad moją głową, ogrom kosmosu i jego piękno panujący tam porządek i ład matematyczny :-) Nie pamietam kto to powiedział ale padło takie zdanie że "jeśli Bóg istnieje to napewno jest wspaniałym matematykiem" Jednak każdy ma wolną wolę i nie musi wierzyć Bóg nikogo nie przymusza. Biblia mówi ze wiara nie jest rzeczą wszystkich.
Nie dziwię się jak ktoś patrząc na obłudę kościołów (różnych wyznań nie tylko katolickich )nie ma ochoty na to wszystko. Poleganie na człowieku jest zawodne , człowiek choć by najwiekszy przyjaciel może zawieść . Jeśli patrzysz tylko na Boga na Jezusa nie zawiedziesz się nigdy . Jezus jest nie zawodny jak dla mnie:-) Polecam
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza