Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

~blu niezalogowany
9 stycznia 2013r. o 0:16
Jedno jest pewne , ja w to wierzę Bóg jest prawdziwym Bogiem On jest Stwórcą wszechświata. Uważam że ateiści muszą mieć większą wiarę w nie istnienie Boga niż wierzący chrześcijanie. Wystarczy spojrzeć w niebo i pomyśleć jak jest to możliwe że miliardy gwiazd są nad moją głową, ogrom kosmosu i jego piękno panujący tam porządek i ład matematyczny :-) Nie pamietam kto to powiedział ale padło takie zdanie że "jeśli Bóg istnieje to napewno jest wspaniałym matematykiem" Jednak każdy ma wolną wolę i nie musi wierzyć Bóg nikogo nie przymusza. Biblia mówi ze wiara nie jest rzeczą wszystkich.
Nie dziwię się jak ktoś patrząc na obłudę kościołów (różnych wyznań nie tylko katolickich )nie ma ochoty na to wszystko. Poleganie na człowieku jest zawodne , człowiek choć by najwiekszy przyjaciel może zawieść . Jeśli patrzysz tylko na Boga na Jezusa nie zawiedziesz się nigdy . Jezus jest nie zawodny jak dla mnie:-) Polecam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~blu niezalogowany
9 stycznia 2013r. o 0:32
Żeby coś na ten temat powiedzieć trzeba wypróbować ;) spróbować uwierzyć w Niego , doświadczyć, poznać. Uwierzyć nie w kościół jako instytucję i ludzi , duchownych itd . Ale uwierzyć w Stwórcę tego pięknego wszechświata. Wszelkie nieszczęścia i wojny są spowodowane nie prawdziwą wiara w Niego ale są konsekwencją odejścia od Bożych przykazań. To że ktoś nazywa się chrześcijaninem jest podły , wredny to znaczy że ja mam nie wierzyć w Boga?
To że w wielu kościołach jest pedofilia , malwersacje finansowe, cudzołóstwo , kłamstwo i wiele innych złych rzeczy , to co ja mam nie wierzyć w Boga? Bo ktoś jest podły ? Jeśli ktoś tak robi to jest proste jak budowa cepa. Ktoś taki nie jest prawdziwym chrześcijaninem. Ja patrzę na tych którzy jak mówią tak żyją i ja to widzę i mogę powiedzieć i potwierdzić. Dziś wielu sie nazywa chrześcijanami a tak naprawdę to tylko nazwa
5183
magnum44
9 stycznia 2013r. o 0:45
~blu napisał(a): Poleganie na człowieku jest zawodne , człowiek choć by najwiekszy przyjaciel może zawieść .

Owszem, może!
Dlatego hołduję zasadzie: "przede wszystkim licz na siebie"!
Chociaż do tej pory moi Przyjaciele mnie nie zawiedli!:):)

~blu napisał(a): Jezus jest nie zawodny jak dla mnie:-)

Dla mnie też jest niezawodny!
:):)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~ niezalogowany
9 stycznia 2013r. o 7:08
~blu napisał(a): Jezus jest nie zawodny jak dla mnie:-)

A jednak... Zawiódł cię... Ortograficznie bo dla średnio rozgarniętego katolika jest "niezawodny"... Widać takich "średniaków" macie mało, jest gorzej niż myślałam.

P.S. A po czym poznajecie że Jezus was nie zawodzi? Przypomnę że od prawie 2000 lat jest martwy...
6979
E
9 stycznia 2013r. o 7:24
~ napisał(a): Widać takich "średniaków" macie mało, jest gorzej niż myślałam.

Naprawdę chcesz oceniać ludzi, po "błędach ortograficznych"??? Miłego dnia życzę :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 stycznia 2013r. o 9:05
~ napisał(a):
P.S. A po czym poznajecie że Jezus was nie zawodzi? Przypomnę że od prawie 2000 lat jest martwy...

Materia jest pustką , Duch tworzy materię. Jezus ... dla tych którzy rozumieją , jest najszybszą drogą do Źródła. 2000 lat dla Niego i dla mnie , nie stanowi dylematu. On się nie bał , Ty również nie obawiaj się śmierci . I masz Gover ... reinkarnacje :D

Miłego dnia Bolecnauci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
9 stycznia 2013r. o 10:34
Pannazdzieckiem napisał(a):
~ napisał(a):

Materia jest pustką , Duch tworzy materię. Jezus ... dla tych którzy rozumieją , jest najszybszą drogą do Źródła. 2000 lat dla Niego i dla mnie , nie stanowi dylematu. On się nie bał , Ty również nie obawiaj się śmierci . I masz Gover ... reinkarnacje :D

Miłego dnia Bolecnauci :)

Reinkarnacja jest sprzeczna z wiara chrzescijanska. Materia nie jest pustka.
~blu niezalogowany
9 stycznia 2013r. o 11:48
~ napisał: "A jednak... Zawiódł cię... Ortograficznie bo dla średnio rozgarniętego katolika jest "niezawodny"... Widać takich "średniaków" macie mało, jest gorzej niż myślałam.

P.S. A po czym poznajecie że Jezus was nie zawodzi? Przypomnę że od prawie 2000 lat jest martwy...:

Wiesz , na szczęście Jezus nie postępuje ze mną według moich uczynków i nie ma względu na osobę, ponieważ jego śmierć na krzyżu ma głębsze znaczenie . I to właśnie GO odróżniało i odróżnia i wyróżnia , i zaświadcza o tym że on jest Zbawicielem .
Na szczęście by dostać się do nieba moja "tragiczna" według ciebie ortografia nie jest żadną przeszkodą ;) ponieważ On patrzy na serce i to jakim jesteś człowiekiem, w przeciwieństwie do ludzi którzy jeden drugiego potrafi w łyżce wody utopić.
Jezus zmartwychwstał i żyje , martwy jest dla tych którzy w Niego nie wierzą i nie traktują poważnie . A jak mi pomaga?????
Na wiele sposobów dnia by nie starczyło by wszystko tu napisać. Tyle tylko że takie tematy są zaraz wyśmiewane , obrzucane błotem , kpinami więc czasem nie ma to sensu.

Ktoś napisał że "wiary w Boga potrzebują ludzie słabi bo nie wiedzą jak mają żyć ż tacy ludzie to życiowe niedorajdy itd."
To niech ta osoba odpowie mi na pytanie czy :

1.Chrześcijanin który oddaje swoje życie za drugiego człowieka jest niedorajdą i tchórzem?

2. Chrześcijanin który jest zabijany ponieważ ginie za wiarę i to że modli się do Jezusa i wyznaje go swoim sercem i chce żyć w pokoju pomagając innym?

3. Chrześcijanin który nie patrzy na swoje wygody i swoje życie , ale poświęca je innym chorym , cierpiącym porzuconym , starym zapomnianym i nie kochanym ludziom?
Czy to jest cecha tchórzostwa i ofiary losu? Zaraz się ktoś znajdzie kto powie że nie potrzeba być chrześcijaninem by te rzeczy robić. Zgadza się , można pomagać bez wiary w Boga i znam takich ludzi. Jednak wiara w Boga to coś więcej niż tylko pomaganie , to nadzieja na życie wieczne z Nim bo czym jest życie tu na ziemi? Chwilką krótką która dziś jest a jutro nie :)
A tak na koniec . Biblia mówi że :
18.Albowiem mowa o krzyżu jest głupstwem dla tych, którzy giną, natomiast dla nas, którzy dostępujemy zbawienia, jest mocą Bożą. 19.Napisano bowiem: Wniwecz obrócę mądrość mądrych, a roztropność roztropnych odrzucę. 20.Gdzie jest mądry? Gdzie uczony? Gdzie badacz wieku tego? Czyż Bóg nie obrócił w głupstwo mądrości świata? 21.Skoro bowiem świat przez mądrość swoją nie poznał Boga w jego Bożej mądrości, przeto upodobało się Bogu zbawić wierzących przez głupie zwiastowanie. 22.Podczas gdy Żydzi znaków się domagają, a Grecy mądrości poszukują, 23.my zwiastujemy Chrystusa ukrzyżowanego, dla Żydów wprawdzie zgorszenie, a dla pogan głupstwo, 24.natomiast dla powołanych i Żydów, i Greków, zwiastujemy Chrystusa, który jest mocą Bożą i mądrością Bożą. 25.Bo głupstwo Boże jest mędrsze niż ludzie, a słabość Boża mocniejsza niż ludzie
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.