Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

8375
#GosiaG nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 17:25
panda napisał(a):

Nawet ateiści, którzy w Boga nie wierzą, poprzez samą obecność Boga zmieniają się.

Ateiście jest obojętne czy Bóg jest czy go nie ma-dlatego jest ateistą-inaczej byłby wierzącym w to że Boga nie ma .

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 17:29
GosiaG napisał(a):
panda napisał(a):

Nawet ateiści, którzy w Boga nie wierzą, poprzez samą obecność Boga zmieniają się.

Ateiście jest obojętne czy Bóg jest czy go nie ma-dlatego jest ateistą-inaczej byłby wierzącym w to że Boga nie ma .

Ateiscie nie jest to obojetne, inaczej nie bylby (a)teista. Problem Boga jest obojetny agnostykowi.
9879
#panda nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 17:35
gover napisał(a):
panda napisał(a): Okazuje się, że ateiści mimo swojej niewiary czasami lepiej znają Boga niż wierzący.

Szatan rowniez zna Boga i wierzy w Niego.

Szatan jest pewien, że Bóg istnieje. Inaczej sam by nie istniał.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 17:58
szaryman napisał(a):
Przykro mi, ale wolność wyboru w świecie kwantowym znika w momencie pojawienia się "obserwatora". Jego obecność zmusza elektrony do określonego zachowania.

Tak się tylko ludziom wydaje , że kiedy patrzą na elektrony , to one z konieczności ulegają obserwacji. Autorytety naukowe o wielu rzeczach nie mówią . Na przykład :

szaryman napisał(a): ...Także stwórca nie narzuca nam swej woli, ponieważ... nie musi. Już sama jego obecność czyni nas niewolnikami.

I nie możesz być tu neutralnym.
To fikcja.

Dobrze , że zwróciłeś uwagę . Niewolnicy Stwórcy. Jakiś rok temu doszedłem do tegoż samego wniosku … i dobrze mi z tym, ponieważ nigdy nie zamierzałem być neutralnym. A czy mogę być taki ? Jeśli się głębiej nad tym zastanowić , to jednak masz rację . Palnąłem głupotę pisząc „ Możesz zostać obojętny” :)

Dobry wieczór Państwu :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
983
#Calahan nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 22:23
Pannazdzieckiem napisał(a): Almo , zakaz zjadania owoców mija się z wolną wolą o parę parseków , kosmicznej hodowli.
To Bog stworzyl czlowieka, a nie czlowiek Boga. Stworzenie powinno byc posluszne Stworcy, tym bardziej ze Bog dal wiele wolnosci stworzeniu - tak wiele, ze ta wolnosc zaszkodzila czlowiekowi.

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~kolo niezalogowany
8 stycznia 2013r. o 22:28
Calahan napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Almo , zakaz zjadania owoców mija się z wolną wolą o parę parseków , kosmicznej hodowli.
To Bog stworzyl czlowieka, a nie czlowiek Boga. Stworzenie powinno byc posluszne Stworcy, tym bardziej ze Bog dal wiele wolnosci stworzeniu - tak wiele, ze ta wolnosc zaszkodzila czlowiekowi.

A właśnie że to człowiek stworzył sobie boga aby jego istnieniem i działaniem wytłumaczyć wszystko czego kiedyś nie potrafił zrozumieć.
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 22:36
~kolo napisał(a):
Calahan napisał(a):

A właśnie że to człowiek stworzył sobie boga aby jego istnieniem i działaniem wytłumaczyć wszystko czego kiedyś nie potrafił zrozumieć.

Jesli twierdzisz, ze wierzacy w Boga "potrafia" wszystko zrozumiec, to radze Ci abys nie stwarzal sobie zadnego boga.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 22:47
Calahan napisał(a): To Bog stworzyl czlowieka, a nie czlowiek Boga.

Calahanie , wiesz , jak Cię lubię :* Jesteś jednym z wielu doktrynerów :) Proszę stwórz sam siebie , jesteś takim samym fragmentem Stwórcy , jak ja ...i jeszcze Parenti, Gover , Alma, Szaryman , Einstein, Dawkins, Pius XVIII, Elvis i ...wielu innych , łącznie z Jezusem i kosmitami :)

Proszę Was , sciągnijmy Boga z Krzyża , miejcie litość. Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.