Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia

8375
#GosiaG nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 11:49
~ napisał(a):

uważasz że religia [...] której przebywasz [...] ?

O proszę, jak to człowiek mało o sobie wie :D

Nie interesują mnie podziały na lepszą czy gorszą religię , czy przynalezność do jakiejkolwiek .

Koniec wywiadu :P

Lilith ^^
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 14:26
GosiaG napisał(a): Temat jest o Religii .Chrześcijaństwo nie jest jedyną na świecie.

Czesto odnosisz sie do Pisma sw., ktore, oprocz Tradycji i Magisterium Kosciola Katolickiego, jest (dla katolikow)zrodlem poznania Boga.
Oprocz chrzescijan na Pismo sw., ale tylko Starego Testamentu, powoluja sie osoby Wyznania Mojzeszowego.
8375
#GosiaG nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 14:39
Mój egzemplarz Biblii został kupiony w księgarni.

Lilith ^^
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 15:42
GosiaG napisał(a): Mój egzemplarz Biblii został kupiony w księgarni.

Moj egzemplarz Biblii Tysiaclecia zostal mi podarowany przez mojego Przyjaciela, ktory jest muzulmaninem.
4885
#Anonim4886 nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 16:46
Pannazdzieckiem napisał(a): Stwórca nie narzuca nam swojej woli ( nie mylić z Jahwe ). Żyjemy w wolnym Wszechświecie , gdzie nawet elektron obdarzony jest możliwością wyboru .... bycia falą lub cząstką . Twoja Świadomość , czyli Dusza , również może się opowiedzieć po stronie Stwórcy , bądź zła. Możesz zostać też obojętny. :)

Przykro mi, ale wolność wyboru w świecie kwantowym znika w momencie pojawienia się "obserwatora". Jego obecność zmusza elektrony do określonego zachowania.

Także stwórca nie narzuca nam swej woli, ponieważ... nie musi. Już sama jego obecność czyni nas niewolnikami.

I nie możesz być tu neutralnym.
To fikcja.
4254
#parenti nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 17:00
Jakas nowa Religia Kwantowa? Sa kwanty materialne, i kwanty duchowe. Fikcja?
9879
#panda nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 17:07
szaryman napisał(a):

Przykro mi, ale wolność wyboru w świecie kwantowym znika w momencie pojawienia się "obserwatora". Jego obecność zmusza elektrony do określonego zachowania.

Także stwórca nie narzuca nam swej woli, ponieważ... nie musi. Już sama jego obecność czyni nas niewolnikami.

I nie możesz być tu neutralnym.
To fikcja.

Bardzo dobra uwaga! Jednak obecność Boga nie czyni nas niewolnikami, bo mamy wolną wolę, ale taka obecność nas zmienia! Zmienia nas i nasze życie. Nawet ateiści, którzy w Boga nie wierzą, poprzez samą obecność Boga zmieniają się.
Okazuje się, że ateiści mimo swojej niewiary czasami lepiej znają Boga niż wierzący. Wierzącym wystarcza często wiara. Niewierzący natomiast chronicznie potrzebują, szukają dowodów na to, że Istoty Boskiej nie ma! To dopiero paradoks. Naukowcy szukając dowodów, że Boga nie ma, lub że Biblia mija się z prawdą, otóż ci sami właśnie naukowcy czesto potwierdzają, że Biblia jest zgodna z prawdą naukową i historyczną. :)

Prawdziwa Wiara nie potrzebuje żadnych dowodów :)
9984
#gover nieaktywny
8 stycznia 2013r. o 17:23
panda napisał(a): Okazuje się, że ateiści mimo swojej niewiary czasami lepiej znają Boga niż wierzący.

Szatan rowniez zna Boga i wierzy w Niego.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza