Calahan napisał(a): ... Z chwila gdy jednak zdajemy sobie sprawe, ze zrobilismy zle i odczulismy zal za to co zrobilismy czesto chcielibysmy to jakos naprawic. ....
Rozumiem . Ja nazywam takie zjawisko Sumieniem , czytaj Głosem Boga. Nie chodzi o sam żal i konieczność umartwienia , czy pokuty , ale o zrozumienie swojego błędu. Operujemy tu na własnej duszy , doskonaląc się. Nic byśmy nie zrobili , gdyby nie wewnętrzny głos , nawołujący do poprawy , to Prawda. Calahanie , nie ma między nami nieporozumienia. Z tym że , proponowałbym zdjąć Jezusa z Krzyża i na własnych barkach dźwigać swój grzech. Ja wiem , że Bóg nas kocha , odwdzięczmy się tym samym , zdejmijmy Boga z Krzyża , niech przestanie cierpieć. :)
skorn napisał(a): calahan vs. pannazdzieckiem
starcie tytanów!
Goń się Młody Padawanie . Unikam rywalizacji , jak diabeł święconej wody . Nie będę Cię więcej szkolił :D
szaryman napisał(a): Przyglądając się uważnie światu, widač wyraźnie, że zło tryumfuje na większości frontôw ...
Owszem , nie jest dobrze . Kiedy zrozumiesz Szarymanie dlaczego się tak dzieje , zrozumiesz również intencje Stwórcy . Nie jesteśmy robotami . Stwórca nie narzuca nam swojej woli ( nie mylić z Jahwe ). Żyjemy w wolnym Wszechświecie , gdzie nawet elektron obdarzony jest możliwością wyboru .... bycia falą lub cząstką . Twoja Świadomość , czyli Dusza , również może się opowiedzieć po stronie Stwórcy , bądź zła. Możesz zostać też obojętny. :)
Miłego dnia Wam życzę :)
Dopisane 08.01.2013r. o godz. 09:11:
GosiaG napisał(a): Człowiek stracił wolną wolę w chwili 'wypędzenia go z raju' - .
Pieprzysz Almo , zakaz zjadania owoców mija się z wolną wolą o parę parseków , kosmicznej hodowli. Miłego dnia Ci życzę :)