Calahan napisał(a): Bóg, który jest milością pozostawił nam swoje Słowo. Milosc Boza ma to do siebie ze powoduje w czlowieku zal za swoje grzechy. Wraz z zalem za grzechy pojawia sie odwieczna potrzeba ludzkosci - zaplaty za grzech. ....:).
Bóg jest Słowem i Miłością , jest absolutnie wszędzie i nieczego nie musiał nam zostawiać , ponieważ jest Tutaj i Teraz. Był Tam i Wtedy , i będzie Tam i Wtedy :)
Co masz na myśli Calahanie ? Sugerujesz , że miłość sprawia , iż człowiek pragnie boskiej zemsty, za własne grzechy , czy może chodzi Ci o boską zemste na tych , którzy człowieka skrzywdzili ? Jakoś nie mogę pogodzić ze sobą Miłości i chęci odwetu , za głupi jestem :)
GosiaG napisał(a): Nienawiść,Cisza,Pustka,Ciemność,Bezczynność,Podświadomość,Materia -nie istnieją naprawdę ?
:]
Pytasz mnie , czy zło istnieje ?
Tak , w Tobie , ale masz wolny wybór , dobry Bóg obdarzył nas inteligencją , abyśmy rozumem i sercem wybrali stronę odwiecznego sporu. :)
-Nienawiść - nikt mnie tego nie nauczy , choć wielu próbowało i nadal próbuje,
-Cisza - uwielbiam,
-Pustka - fałszywa miłość,
-Ciemność - podobnie , jak Cisza pomaga połączyć się ze swoim wyższym Ja,
-Bezczynność - bezradność , dla tych , którzy tworzą ,
-Podświadomość - produkt Śewców Strachu ( Twoja myśl ;) )
-Materia- Iluzja , Pustka ( budowa atomu) przeplatana Świadomością Stwórcy :)
Miłego dnia Wam życzę . Ponieważ zauroczony jestem Teorią Promienia ... czyżby Gover i GosiaG ... :) Nie ma to jak zjednoczenie przeciwko wspólnemu wrogowi :)
Aprtopos wrogów , wolałbym Niedźwiedziu , żeby mosty , drogi i szkoły budowały w Afganistanie polskie firmy , nie armia , czyżbyś uległ propagandzie, nie do wiary :)