Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 8:48
Calahan napisał(a): Bóg, który jest milością pozostawił nam swoje Słowo. Milosc Boza ma to do siebie ze powoduje w czlowieku zal za swoje grzechy. Wraz z zalem za grzechy pojawia sie odwieczna potrzeba ludzkosci - zaplaty za grzech. ....:).

Bóg jest Słowem i Miłością , jest absolutnie wszędzie i nieczego nie musiał nam zostawiać , ponieważ jest Tutaj i Teraz. Był Tam i Wtedy , i będzie Tam i Wtedy :)

Co masz na myśli Calahanie ? Sugerujesz , że miłość sprawia , iż człowiek pragnie boskiej zemsty, za własne grzechy , czy może chodzi Ci o boską zemste na tych , którzy człowieka skrzywdzili ? Jakoś nie mogę pogodzić ze sobą Miłości i chęci odwetu , za głupi jestem :)

GosiaG napisał(a): Nienawiść,Cisza,Pustka,Ciemność,Bezczynność,Podświadomość,Materia -nie istnieją naprawdę ?
:]

Pytasz mnie , czy zło istnieje ?
Tak , w Tobie , ale masz wolny wybór , dobry Bóg obdarzył nas inteligencją , abyśmy rozumem i sercem wybrali stronę odwiecznego sporu. :)
-Nienawiść - nikt mnie tego nie nauczy , choć wielu próbowało i nadal próbuje,
-Cisza - uwielbiam,
-Pustka - fałszywa miłość,
-Ciemność - podobnie , jak Cisza pomaga połączyć się ze swoim wyższym Ja,
-Bezczynność - bezradność , dla tych , którzy tworzą ,
-Podświadomość - produkt Śewców Strachu ( Twoja myśl ;) )
-Materia- Iluzja , Pustka ( budowa atomu) przeplatana Świadomością Stwórcy :)

Miłego dnia Wam życzę . Ponieważ zauroczony jestem Teorią Promienia ... czyżby Gover i GosiaG ... :) Nie ma to jak zjednoczenie przeciwko wspólnemu wrogowi :)

Aprtopos wrogów , wolałbym Niedźwiedziu , żeby mosty , drogi i szkoły budowały w Afganistanie polskie firmy , nie armia , czyżbyś uległ propagandzie, nie do wiary :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3148
#Skumbria nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 9:53
anty.istotne napisał(a): Jak każdy Katolik byliśmy uczeni aby chodzić do Kościoła aby się modlić itd itp.... Nie mieliśmy jeszcze roku życia zostaliśmy ochrzczeni. W pewnym sensie to rodzice nasi ochrzcili się za nas bo my wtedy jeszcze nic nie rozumieliśmy..

a teraz?

Ktoś napisał: Druga sprawa jest taka.. np. Żołnierze mają przysięgę... Jest ksiądz i święci te ich bronie, mówiąc i Żeby celnie w trafiały we wrogów .i jak Ksiądz może w ogóle takie coś mówić. W głowie się nie mieści to, że ludzie myślą że tak jest dobrze jak ksiądz powie.. Tak nie jest.

naprawde tak mowi, czy sobie to zmysliles?? jakies zrodlo?

Ktoś napisał: I czy to jest normalne? Czy bóg chce śmierci innej osoby??

Masz prawo sie bronic. A jezeli w wyniku tej obrony agresor poniesie smierc...coz. Ty grzechu nie masz :)

Ktoś napisał: 10 przykazań każdy zna nie czyń drugiemu co Tobie nie miłe.....

zgoda, wiec jak powinni sie zachowac Polacy podczas agresji hitl.niemiec? mordowali? czy zabijali napastnika? dostrzegasz roznice??
wlasnie 5. przykazanie odnosi sie do mordowania. w tlumaczeniu powinno byc: Nie morduj a nie "nie zabijaj"

przykazanie "Nie będziesz zabijal" od początku istnienia Dekalogu nie obejmowalo kary śmierci na mocy wyroku sądowego (np za bluznierstwo, umyslne zabojstwo itd) ani sytuacji wojny, bylo natomiast zakazem prywatnej zemsty. Dzisiaj rozumiemy je jako "nie będziesz zabijał człowieka niewinnego". Ani w dawnym Izraelu, ani obecnie w obronie wlasnej, lub np swojej rodziny, jeżeli rzeczywiście agresor mialby odebrać komus zycie zabicie napastnika nie jest grzechem (raczej bohaterskim czynem).

www.szlachetnapaczka.pl
9879
#panda nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 9:58
anty.istotne napisał(a):
...

Jak rozumiem trzykropek oznacza pełną zgodę? :)
~ niezalogowany
7 stycznia 2013r. o 10:07
~ napisał(a): Religia to opium dla mas

Tak twierdził Stalin, Mao Tze Tung, Kim Dzonk Il i kilku innych czerwonych ateistów. Ostatecznie okazało się, że to ich komunizm okazał się tym opium.
9879
#panda nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 10:12
Pannazdzieckiem napisał(a):
Aprtopos wrogów , wolałbym Niedźwiedziu , żeby mosty , drogi i szkoły budowały w Afganistanie polskie firmy , nie armia , czyżbyś uległ propagandzie, nie do wiary :)

Panna charakterystyczną cechą Polskich misji jest budowanie.
Nasi saperzy w kazdej misji mają coś do zbudowania. I to jest też po to, aby zyskać zaufanie ludności. I to jest dobre. Przecież ochraniannie szkół i urzędów też jest dobre? Chyba nikt temu nie zaprzeczy? W tych szkołach nauczycielami są kobiety, a uczą się też dziewczynki! Co wcześniej za talibów było nie do pomyślenia! więc to też jest dobre! To samo w urzędach. Zmiany są też w ordynacji wyborczej! Gdyby nie było tam wojska tych zmian by nie było. Fakt że lepiej by było gdyby budowały firmy, a nie wojsko. Ogólnie to budowanie jest symboliczne, ale jednak. Bo nie można oczekiwać zbyt wiele od 3000 żołnierzy. No ale taka jest ta misja.

Dopisane 07.01.2013r. o godz. 10:12:

dodam jeszcze, że wielkim problemem Afganistanu są MINY! Nasi saperzy rozminowują tysiące min, które są nawet po ruskich. więc chyba to jasne, że nie jadą tam zabijać, a broń, ktorą mają ze sobą mają szczególnie po to, aby się bronić.
8375
#GosiaG nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 11:16
Pytasz mnie , czy zło istnieje ?

Nie.Wiem to.

Pannazdzieckiem napisał(a): .. masz wolny wybór , dobry Bóg obdarzył nas inteligencją , abyśmy rozumem i sercem wybrali stronę odwiecznego sporu. :)
Dobrze Rabbi .

Pannazdzieckiem napisał(a): -Nienawiść - nikt mnie tego nie nauczy , choć wielu próbowało i nadal próbuje,
-Cisza - uwielbiam

Dlaczego uważasz że kogoś to obchodzi?

Pannazdzieckiem napisał(a): -Pustka - fałszywa miłość,

?

Pannazdzieckiem napisał(a): -Ciemność - podobnie , jak Cisza pomaga połączyć się ze swoim wyższym Ja...

Nie dalej jak dwie strony temu zaliczyłeś to do grupy ''Światła''
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie ma innej Prawdy … jak Miłość, Słowo, Źródło, Światło, Stwórca, Naczelny Projektant , Nadrzędna Świadomość , Duch …

Pannazdzieckiem napisał(a): -Bezczynność - bezradność , dla tych , którzy tworzą

To ma sens :P

Pannazdzieckiem napisał(a): -Podświadomość - produkt Śewców Strachu ( Twoja myśl ;) )
Uważam , że podświadomość to system obronny Ego(taki osobisty szatan).No ale niestety prawda ma to do siebie że boli , ciężko się do tego przyznać-lepiej szukac 'wrogów 'i programatorów naszych zachowań na zewnątrz :]

Pannazdzieckiem napisał(a): -Materia- Iluzja , Pustka ( budowa atomu) przeplatana Świadomością Stwórcy :)

Umiesz przenikać przez ściany z betonu ,skoro materia to iluzja ? WOW !

...czyżby Gover i GosiaG ... :) Nie ma to jak zjednoczenie przeciwko wspólnemu wrogowi :)

A jednak...Egofrenia .

Lilith ^^
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 11:47
GosiaG napisał(a): ....

Za wysokie progi , jak na moje nogi . Nigdy nie twierdziłem , że Cię rozumiem :)
A to już będzie ponad dwa lata Almo :) Ja wciąż jestem Panną , Ty zmieniasz się w zależności od przeczytanego tekstu . Miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
8375
#GosiaG nieaktywny
7 stycznia 2013r. o 11:59
Ja wciąż jestem Panną

Mowiłam już , że prawda boli? :D

^^

Lilith ^^
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza