Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 20:24
~Sylwia napisał(a): Potwierdzasz kolejnymi wpisami, że Biblię traktujesz wyłącznie wybiórczo, tak aby czasem nie natknąć się na nakazy Chrystusa i tego co miał na Ziemi kontynuować św. Piotr.

Więź z Bogiem możesz nawiązać jedynie poprzez próbę poznania Go. A nie możesz go poznać w pełni jeśli się nie weźmiesz za Biblię. Wiesz co... ja będąc jeszcze zbuntowaną małolatą też unikałam mszy świętej. Po jakimś czasie chciałam udowodnić, że znajdę w Piśmie, że msze święte i Kościół to wymysł jedynie Diabła lub jakiś głupców i... tak poprzez poznanie zrozumiałam, że Kościół nakazał współtworzyć Jezus Chrystus i przyzwolił na ustanowienia kościelne ("co ustanowicie, będzie ustanowione..").

Wiem, że teraz jesteś przekorny i ponad wszystko będziesz z braku argumnetów znowu błaznował, albo może znowu powiesz jak to bardzo kochasz Jezusa. Ale coś ta twoja wiara to taka trochę na skróty jest co nie tylko jak zauważyłam. Ale nie ufaj mi, ani księdzu tylko otwórz Biblię. I nie czytaj co dziesiąte zdanie

Nie mogąc oprzeć się wrażeniu, że powyższy post skierowany został do mnie , pozwoliłem sobie reaktywować temat Religii. :)

Nie do pomyślenia jest przecież offtopowanie na Parafialnym Balu teologiczno – filozoficznymi postami , zakłócającymi przepływ informacji – po ile ten bal? :)

Być może na zaprzyjaźnionym portalu w temacie Absurdy Bolec.Info , ktoś napisze , że skrzywdzona małolata o nicku „ Pannazdzieckiem” odgrzewa stare kawałki, z braku nowych pomysłów , ale to nic nie szkodzi. Uznałem , że nie ma w tym przypadku sensu powielanie argumentacji i proszę Cię Droga Sylwiu :) o przeczytanie kilku ostatnich stron , a jeszcze lepiej całości. Znajdziesz tu wypowiedzi wielu mądrych ( niestety anonimowych , choć nie tylko) osób. Osób , które nie utraciły zdolności samodzielnego myślenia na rzecz ślepej wiary i bardzo sobie tę umiejętność cenią , podobnie jak ja :). Oczywiście kwestie interpretacji jakichkolwiek tekstów , również biblijnych , są jak zwykle przedmiotem sporów. Ale chętnie się z Tobą zgodzę … kto poprosi Stwórcę o Prawdę , nie dla własnej pychy wiedzy , ale dla zrozumienia Jego zamiarów , ten ( jestem pewien ) otrzyma odpowiedź. Wpisaną wprost w serce i umysł.
Nie chwaląc się , sporo czasu spędziłem nad Mądrą Książką. Śmiem twierdzić , że dróg do Prawdy jest wiele , Ona Jedna pozostaje niezmienna.
Nie ma innej Prawdy … jak Miłość, Słowo, Źródło, Światło, Stwórca, Naczelny Projektant , Nadrzędna Świadomość , Duch … cała reszta , to trawa i kosmiczny pył :). Miłego wieczoru :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9984
#gover nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 20:33
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie ma innej Prawdy … jak Miłość, Słowo, Źródło, Światło, Stwórca, Naczelny Projektant , Nadrzędna Świadomość , Duch … cała reszta , to trawa i kosmiczny pył :). Miłego wieczoru :)

Te Twoje prawdy nie maja absolutnie nic wspolnego z chrzescijanstwem. Nie mozna ich zaliczyc nawet do trawy i kosmicznego pylu.
4335
6 stycznia 2013r. o 20:39
gover napisał(a): Te Twoje prawdy nie maja absolutnie nic wspolnego z chrzescijanstwem. Nie mozna ich zaliczyc nawet do trawy i kosmicznego pylu.

To już wiemy Gover , wymyśl coś nowego , tylko nie wyzywaj mnie więcej proszę od antyklerykałów , nawet księża się z Ciebie śmieją :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 20:43
Pannazdzieckiem napisał(a):
gover napisał(a): Te Twoje prawdy nie maja absolutnie nic wspolnego z chrzescijanstwem. Nie mozna ich zaliczyc nawet do trawy i kosmicznego pylu.

To już wiemy Gover , wymyśl coś nowego , tylko nie wyzywaj mnie więcej proszę od antyklerykałów , nawet księża się z Ciebie śmieją :)

Nic nie trzeba wymyslac. Wiara to nie wymysl. Ty ciagle cos wymyslasz. Z Ciebie jednak nie nalezy sie smiac i nie wyzywac od antyklerykalow, poniewaz jestes antyklerykalem.
4335
6 stycznia 2013r. o 20:58
Sic! Wytrąciłeś mi argumenty. Poddaje się . Dobranoc :)

9984
#gover nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 21:06
Pannazdzieckiem napisał(a): Sic! Wytrąciłeś mi argumenty. Poddaje się . Dobranoc :)

Nic Ci nie wytracilem, poniewaz odnosnie religii chrzescijanskiej nie jestes w stanie posluzyc sie zadnym argumentem. Pozostan wierny Twojej wierze wymyslonej przez Ciebie, a z pewnoscia bedziesz szczesliwy.
983
#Calahan nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 21:16
Nie ma innej Prawdy … jak Miłość, Słowo, Źródło, Światło, Stwórca, Naczelny Projektant , Nadrzędna Świadomość , Duch … cała reszta , to trawa i kosmiczny pył :). Miłego wieczoru :)
Bóg, który jest milością pozostawił nam swoje Słowo. Milosc Boza ma to do siebie ze powoduje w czlowieku zal za swoje grzechy. Wraz z zalem za grzechy pojawia sie odwieczna potrzeba ludzkosci - zaplaty za grzech. Ludy i narody na calym swiecie od 6 tys. lat probuja znalesc sposob by pojednac sie z Bogiem. Na szczescie to Bog pierwszy umilowal ludzi i poslal swojego Syna, Pana Jezusa Chrystusa aby zaplacil cene - On niewinny, za nas winnych. Ta doskonala ofiara daje zycie wieczne. Od tego zaczyna sie chrzescijanstwo - Slowo Boze mowi, ze "Jeśli mówimy, że nie mamy grzechu, to samych siebie oszukujemy i nie ma w nas prawdy." 1,8 1 list Jana. Dopoki czlowiek nie chce uznac przed Bogiem swojej grzesznosci nie moze chodzic w swiatlosci i skorzystac z daru laski w Panu Jezusie :).

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
8375
#GosiaG nieaktywny
6 stycznia 2013r. o 21:40
Nie ma innej Prawdy … jak Miłość, Słowo, Źródło, Światło, Stwórca, Naczelny Projektant , Nadrzędna Świadomość , Duch … cała reszta , to trawa i kosmiczny pył :)

Nienawiść,Cisza,Pustka,Ciemność,Bezczynność,Podświadomość,Materia -nie istnieją naprawdę ?
:]

Lilith ^^
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.