~~Koralowy Wielosił napisał(a): już bazylla wspomniał że takich durnot nie da rady czytać
pierdz-sz tu takie głupoty że trafić one mogą tylko do nieobytych z tematem
a te twoje publiczne spowiedzi klękanie ,pisanie o siostrach i braciach to tez niezłe jajca
a jeśli już coś chcesz pisać to pisz poprawnie o Danikenie
Gdybym miał się przejmować poprawną pisownią anglosaskich nazwisk , to już dawno bym zwariował , ale czytałem bodajże wszystkie książki Denicena , A twoja wiedza Wielosił , to tylko Ciocia Wiki. A mówi Ci coś nazwisko Sitchin ? No popraw mnie :D
A płaskowyż Nasca , a piramidy u wybrzeży Japonii . A Haramein i "Krótka historia czasu " Hawkinga ... ś. p. ?
Nie ma to jak ignorant przeświadczony o własnej doskonałości
Dobra , idę po piwo :)
Może jeszcze coś napiszę , ale teraz , to już mi się nie chce gadać z mondrymi inaczej.
Dopisane 23.11.2018r. o godz. 18:44:
qwax_ napisał(a):
To ja ci kolejny raz odpowiem: to nie jest postać historyczna. To postać mitologiczna, których w historii ludzie stworzyli sobie dziesiątki...
Czujesz zapewne podświadomie, że na okrągło robią nas w "wała"...
I tak niestety jest też z bajką o Jezusie...
I jaki wielki wybuch? Jakie 14 miliardów lat?
Przecież to "teorie" z d... wzięte.
Ktoś to wszystko stworzył, tylko kto i kiedy?
Już odpowiadam Ksawery :) W historii ludzkości , tylko w zasadzie dwie nagrody Nobla miały jakąś wartość , nie licząc pieniędzy , a mianowicie szczególna teoria względności i czarne dziury Penrosa i Hawkinga , udoskonalone przez Harameina i Panią Rosenberg . Oczywiście ostatnia dwójka Nobla nigdy nie dostanie , bo przecież nie chodzi o to , żeby wynagradzać myślących , tylko niewolników Systemu. To przecież Ty podpisujesz się stopką o nieznajomości historii . A Enstein , Penrose , Haramein , Hawking i Pani Rosenberg gadają zgodnym chórem ... od momentu stworzenia Wszechświata minęło jakieś czternaście miliardów lat . Ci , których wymieniłem mają .... osiągnięcia ... w matematyce ... nawet kwantowej . Nie będę się z Nimi sprzeczał , bo na matematyce się nie znam , ale znam się na historii :)
Widzisz Ksawery , Twoje twierdzenie , że z dupy wzięte , jest tak samo prawdziwe , jak teoria Ewolucji Darwina . Zostaliśmy stworzeni , a teraz chodzi o to , któremu bogu będziemy służyć ? Ja tam mam Jezusa za kumpla i Jego Starego też , nie za PANA. Oczywiście nie mówimy o JHWH , jaszczura nie toleruję.
I niech mnie Sathana przyprowadzi do porządku myślowego , dostanie serdeczne pozdrowienie ... fak ju ... no wiem , że nie znam angielskiego , ale mam nadzieję Ksawery , że wybaczysz :)
Ale cieszy mnie fakt , że stawiasz pytania . np. kto i dlaczego to wszystko stworzył ? Mnie też to dręczy