Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~~Koralowy Wielosił niezalogowany
23 listopada 2018r. o 17:11
już bazylla wspomniał że takich durnot nie da rady czytać
pierdz-sz tu takie głupoty że trafić one mogą tylko do nieobytych z tematem
a te twoje publiczne spowiedzi klękanie ,pisanie o siostrach i braciach to tez niezłe jajca
a jeśli już coś chcesz pisać to pisz poprawnie o Danikenie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
23 listopada 2018r. o 17:17
:]

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 listopada 2018r. o 17:33
qwax_ napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Zostawmy Denicena ... świętej pamięci.

??
Myślę, że pogłoski o jego śmierci sa stanowczo przesadzone ;)

Pannazdzieckiem napisał(a):
Zapamiętaj sobie Kolego / Koleżanko , Jezus to postać historyczna

I tu się niestety mylisz. To nie jest postać historyczna...
Jedyne relacje o Jezusie to ewangelie (nie spierajmy się już ile ich było). Ważne, że wszystkie zostały spisane dziesiątki lat po Chrystusie i są ze sobą sprzeczne. I to jest ta cała "wiedza" historyczna.

I Ty Brutusie ? Ksawery proszę Cię :) Od lat myszkuję po źródłach . Faceci , co zrobili Zeitgeist wzięli aksjomat i na bazie aksjomatu napisali historię Jezusa na kanwie Mitry i Seta . Oczywiście opisując współczesną cywilizację odwalili kawał dobrej roboty , ale są jeszcze mistycy , co czują duchową więź z Jezusem . Co więcej , mój Autorytet Roman Nacht twierdzi , że Istoty pokroju Jezusa dzisiaj też działają i jest ICH od cholery i ciut ciut . Może Jezus cudownie się rozmnożył i już znudziło Mu się przebywanie na drugim planie zaraz za JHWH :D

A tak na poważnie . Baby latają po kościołach modląc się do faceta na krzyżu . Ja tam osobiście życzył bym sobie i Wam , żebyście Świadomość Jezusa znaleźli we własnych Sercach i Umysłach . Nie jestem religijnym fanatykiem , tylko oczytanym głupkiem . Dla mnie słowo drukowane zawsze będzie ważniejsze od mówionego , ponieważ jeśli jest się uczciwą , pozbawioną wpływu Sathany Istotą , to drukując / pisząc zawsze ma się czas na powstrzymanie złych emocji i nie można dać się zwieść i zniewolić. Polityk występujący na ambonie zawsze mową kogoś zwiedzie. :)

Jeszcze raz ... Jezus jest postacią historyczną , a Jego potężna Świadomość , która jako jedna z pierwszych została wydzielona , ze Świadomości Stwórcy , podobnie , jak Sathana ... jakieś czternaście miliardów lat temu , gdy Stwórca postanowił tworzyć ... do dzisiaj jest i też się chyba podzielił na mniejsze Świadomości.

Jeszcze raz ... każdy Fragment Stwórcy , czyli Jezus , Ty Ksawery , ja i nawet Ty Bazyl jest nieśmiertelny , bo Stwórca projektując Wielki Wybuch czternaście miliardów lat temu wiedział co robi , tylko ja głupi do dzisiaj nie wiem ... dlaczego ... postanowił tworzyć ?

Niech mi kto mądry odpowie na to pytanie. W braku czasu i przestrzeni nie było powodu do tworzenia ... być może oprócz MIŁOŚCI do tworzenia . Być może to dlatego lubię pisać głupie posty na Bolec.Info

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13926
qwax_
23 listopada 2018r. o 17:41
Pannazdzieckiem napisał(a):
Jeszcze raz ... Jezus jest postacią historyczną , a Jego potężna Świadomość , która jako jedna z pierwszych została wydzielona , ze Świadomości Stwórcy , podobnie , jak Sathana ... jakieś czternaście miliardów lat temu , gdy Stwórca postanowił tworzyć ... do dzisiaj jest i też się chyba podzielił na mniejsze Świadomości.

Jeszcze raz ... każdy Fragment Stwórcy , czyli Jezus , Ty Ksawery , ja i nawet Ty Bazyl jest nieśmiertelny , bo Stwórca projektując Wielki Wybuch czternaście miliardów lat temu wiedział co robi , tylko ja głupi do dzisiaj nie wiem ... dlaczego ... postanowił tworzyć ?

To ja ci kolejny raz odpowiem: to nie jest postać historyczna. To postać mitologiczna, których w historii ludzie stworzyli sobie dziesiątki...
Czujesz zapewne podświadomie, że na okrągło robią nas w "wała"...
I tak niestety jest też z bajką o Jezusie...
I jaki wielki wybuch? Jakie 14 miliardów lat?
Przecież to "teorie" z d... wzięte.
Ktoś to wszystko stworzył, tylko kto i kiedy?

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
4335
23 listopada 2018r. o 18:44
~~Koralowy Wielosił napisał(a): już bazylla wspomniał że takich durnot nie da rady czytać
pierdz-sz tu takie głupoty że trafić one mogą tylko do nieobytych z tematem
a te twoje publiczne spowiedzi klękanie ,pisanie o siostrach i braciach to tez niezłe jajca
a jeśli już coś chcesz pisać to pisz poprawnie o Danikenie

Gdybym miał się przejmować poprawną pisownią anglosaskich nazwisk , to już dawno bym zwariował , ale czytałem bodajże wszystkie książki Denicena , A twoja wiedza Wielosił , to tylko Ciocia Wiki. A mówi Ci coś nazwisko Sitchin ? No popraw mnie :D
A płaskowyż Nasca , a piramidy u wybrzeży Japonii . A Haramein i "Krótka historia czasu " Hawkinga ... ś. p. ?

Nie ma to jak ignorant przeświadczony o własnej doskonałości

Dobra , idę po piwo :)

Może jeszcze coś napiszę , ale teraz , to już mi się nie chce gadać z mondrymi inaczej.

Dopisane 23.11.2018r. o godz. 18:44:

qwax_ napisał(a):
To ja ci kolejny raz odpowiem: to nie jest postać historyczna. To postać mitologiczna, których w historii ludzie stworzyli sobie dziesiątki...
Czujesz zapewne podświadomie, że na okrągło robią nas w "wała"...
I tak niestety jest też z bajką o Jezusie...
I jaki wielki wybuch? Jakie 14 miliardów lat?
Przecież to "teorie" z d... wzięte.
Ktoś to wszystko stworzył, tylko kto i kiedy?

Już odpowiadam Ksawery :) W historii ludzkości , tylko w zasadzie dwie nagrody Nobla miały jakąś wartość , nie licząc pieniędzy , a mianowicie szczególna teoria względności i czarne dziury Penrosa i Hawkinga , udoskonalone przez Harameina i Panią Rosenberg . Oczywiście ostatnia dwójka Nobla nigdy nie dostanie , bo przecież nie chodzi o to , żeby wynagradzać myślących , tylko niewolników Systemu. To przecież Ty podpisujesz się stopką o nieznajomości historii . A Enstein , Penrose , Haramein , Hawking i Pani Rosenberg gadają zgodnym chórem ... od momentu stworzenia Wszechświata minęło jakieś czternaście miliardów lat . Ci , których wymieniłem mają .... osiągnięcia ... w matematyce ... nawet kwantowej . Nie będę się z Nimi sprzeczał , bo na matematyce się nie znam , ale znam się na historii :)

Widzisz Ksawery , Twoje twierdzenie , że z dupy wzięte , jest tak samo prawdziwe , jak teoria Ewolucji Darwina . Zostaliśmy stworzeni , a teraz chodzi o to , któremu bogu będziemy służyć ? Ja tam mam Jezusa za kumpla i Jego Starego też , nie za PANA. Oczywiście nie mówimy o JHWH , jaszczura nie toleruję.

I niech mnie Sathana przyprowadzi do porządku myślowego , dostanie serdeczne pozdrowienie ... fak ju ... no wiem , że nie znam angielskiego , ale mam nadzieję Ksawery , że wybaczysz :)
Ale cieszy mnie fakt , że stawiasz pytania . np. kto i dlaczego to wszystko stworzył ? Mnie też to dręczy

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
13926
qwax_
23 listopada 2018r. o 19:22
Panna, zgadzam się z poprzedniego postu z jednym: teoria ewolucji Darwina jest z dup... wzięta. Życie na ziemi zostało stworzone!! Kiedy i przez kogo? Pojęcia nie mam.
A reszta... No cóż, ja tez ciągle staram się czytać i przez lata pozmieniały mi się trochę poglądy.
Np. Einstein. To jest autorytet? Bo tak nas nauczyli w szkole? Już to powinno cię zastanowić! Jak go wszyscy chwalą i biorą za autorytet, to powinno się od razu zapalić "czerwone światełko"
Poczytaj zresztą o tym "naukowcu" plagiatorze:
http://www.daro.it.pl/albert_einstein.html
14 miliardów lat wszechświata nikt w rozsądny sposób nie udowodnił, tak samo jak "wielkiego wybuchu" i dziesiątków innych "teorii". Z NICZEGO w ułamku sekundy powstał cały wszechświat... zapewne w środę rano, no bo hamerykańscy naukowcy tak powiedzieli ;)
I dlaczego masz za kumpla Jezusa, a nie np. Dionizosa, Ozyrysa, Seta, Mitrę itd.?? W czym oni są "gorsi"?
Historia Jezusa to kompilacja wielu legend i podań krążących 2 tys. lat temu na bliskim wschodzie...
Pokaż mi jedno świadectwo historyczne mówiące o Jezusie... (poza Biblią)
PS.
Słyszałeś coś o cykliczności świata (sa to wierzenia wielu ludów z całego świata)?

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
2900
#falco nieaktywny
23 listopada 2018r. o 19:48
hahahaha..
wreszcie ktoś napisał rzeczowo ...''kompilacja wierzeń ''
od Asyrii po Egipt...
kiedy kiedyś wkleiłem tu zestawienie figurek Izis i Madonny to już tu wielu zbierało drewienka na stosik ...
kiedy pisałem ze takich ''spacerujących po wodzie'' było kilku ktoś tam napisał że to ''atak na wiarę '' :]

no -kawa obok to sobie poczytam ...
po co tylko to udowadnianie na siłę czegoś czego nie da się udowodnić?

religia to nic innego jak narkotyk ...;)
popatrzcie sobie teraz na Discowery H.
tam dowiecie co jest dla kogo ''religią'' ;)
a przy okazji dlaczego wy (ja też) w niej nie mamy miejsca...hahahahaha

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
23 listopada 2018r. o 21:59
qwax_ napisał(a): ...
I dlaczego masz za kumpla Jezusa, a nie np. Dionizosa, Ozyrysa, Seta, Mitrę itd.?? W czym oni są "gorsi"? ...

Dionizos za dużo pił , ja alkoholik w polskim społeczeństwie nigdy tyle nie wypiję. Ozyrys szczwany lis robił mniej więcej to samo , co Dionizos . Set i Mitra robili za pierwowzór Chrystusa . A mówiłem coś o RA ? Skoro tyle o Stwórcy gadam ?

Dobranoc Ksawery , cieszy fakt , że ze mną próbujesz rozmawiać . Naprawdę miło :)

Mam nadzieję , że Jezus zostanie również Twoim kumplem Ksawery . Wiesz wiele , ale jeszcze nie wszystko , obaj dopiero się uczymy :)

Dobranoc :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza