Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

~ niezalogowany
9 grudnia 2013r. o 0:05
alter napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): „Kto powiększa swój majątek przez lichwiarskie odsetki, gromadzi go dla tego, który lituje się nad ubogimi.” (Przysłów 28:8)

Alter , czy możesz mi to wytłumaczyć, nie łapię tej poezji z Mądrej Książki :)

Panna tam jest więcej cytatów. Nie czuję się ekspertem od interpretacji Biblii. Mogę Ci napisać, jak ja to rozumiem.

Ogólnie w przekazie Biblii jest sprzeciw pożyczaniu na lichwiarskich odsetkach. Podobnie jak w Islamie. Jeżeli już coś takiego się zdarzy, może być jedynie usprawiedliwione celem, czyli przeznaczeniem zysków dla ubogich, nie dla siebie. Ogólnie materia i mamona nie wiele powinna znaczyć dla człowieka pobożnego. Dlatego zawsze powtarzam, że kapłani nie powinni tak zabiegać o dobra materialne. Co oznacza również, że nie powinno być cenników za sakramenty święte. Oczywiście, to tylko moje zdanie :)

Uzupełniając ten wywód dodam tylko że przez taki zapis w Biblii pożyczaniem na procent nie mogli zajmować się chrześcijanie więc zajęli się nim Żydzi i robiąc to z powodzeniem zbudowali i budują do dzisiaj swoje światowe imperium finansowe. ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 0:24
~mir.ko napisał(a): poprostu panna stawia religie obok takich manipulacji jak tv, ale nie przeszkadza mu to w czerpaniu wiedzy głownie z youtube :)

Hmm...
Uważam, że to kwestia WIARY, i istoty wolnej woli. Na tym polega wiara, i wybór, jaki daje nam Bóg :)

Różnica? Różnica polega na oferowanych nam wartościach :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 8:04
Nie mam nic przeciwko wierze , ale religia jest programowaniem podobnym do TV. Widzisz Mirek , drzewiej była tylko prawda czasu i prawda ekranu , była Trybuna Ludu, Żołnierz Wolności i Dziennik telewizyjny , dzisiaj dzięki Bogu jest wujek gogle, chociaż niektórzy uważają wujka za takie samo programowanie , jak religia i TV. Wszystko zależy od tego w co wierzymy :)

~ napisał(a):

Uzupełniając ten wywód dodam tylko że przez taki zapis w Biblii pożyczaniem na procent nie mogli zajmować się chrześcijanie więc zajęli się nim Żydzi i robiąc to z powodzeniem zbudowali i budują do dzisiaj swoje światowe imperium finansowe. ;(

Uważam jednak , że Naród Izraelski nie ma z tym nic wspólnego, chodzi o syjonistyczne łżeszelity , przez innych nazywane chazarską dziczą. Na przestrzeni wieków również wielu Słowian dołączyło do tej bandy, nie mówiąc o Anglosasach.

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 8:11
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie mam nic przeciwko wierze , ale religia jest programowaniem podobnym do TV.

Zapomniales dodac, ale to nie Twoja wina, poniewaz nie jestes katolikiem, ze ksiadz w niedziele podaje program na caly tydzien.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 8:56
Wyobraź sobie Gover , że podobnie jak większość również miałem zmywany grzech pierworodny , co mnie szczęśliwym nie uczyniło. Chcesz się ze mną kłócić w poniedziałkowy poranek ?

Dopisane 09.12.2013r. o godz. 08:56:

No to macie tu jeszcze jeden głos rozsądku :

http://niezalezna.pl/49253-usa-i-mfw-krytykuja-polityke-gospodarcza-niemiec

Jak Wam Donaldinio powie , że likwidujemy złotówkę i łełro wprowadzamy , weźcie go na taczki ... POpaprańca

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11226
#Anonim11226 nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 9:21
Pannazdzieckiem napisał(a): Piędziesiąt lat błąkam się :)

Błąkniesz się jeszcze kolejne PIĘĆ i zrozumiesz :)
10114
#alter nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 11:38
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie mam nic przeciwko wierze , ale religia jest programowaniem podobnym do TV.

Panna cóż to za kuriozalne porównanie podajesz. Jakie wartości odnajdziesz w Biblii? a jakie w TV? Jeżeli nie chcesz możesz nie wierzyć w NIc. Twój wolny wybór.

A może napiszesz na czym polega to podobieństwo? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~mir.ko niezalogowany
9 grudnia 2013r. o 11:47
ja tam chce euro. teoche strace ale będzie wygoda
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza