Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 11:57
~mir.ko napisał(a): ja tam chce euro. teoche strace ale będzie wygoda

Za jakiś czas? może się opłaci. Przelicznik 1:1? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
9 grudnia 2013r. o 12:03
ceny pewnie zaokrąglą najczęściej w góre ale plus że nie będziemy tracić w kantorach jeżdżąc na zakupy i wycieczki :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 12:05
A proszę bardzo : społeczeństwo z punktu widzenia władzuni i hierarchów , to banda i.diotów , którym należy wskazać kierunek rozwoju , albo sakrament. I z tego to właśnie powodu Cywilizacja wciąż drepcze w miejscu , bądź modli się o lepszą przyszłość , zamiast ją budować. Jak zwykle chodzi o kasę. Obłożeni podatkami , rachunkami i religijnymi powinnościami nie mamy czasu na myślenie. Istotą tworzenia przez Stwórcę jest rozwój i dążenie do szczęśliwości, a tymczasem przemijają pokolenia zindoktrynowanych niewolników. A następni , którzy przyjdą, będą jeszcze głupsi. Cywilizacja umiera Drogi Alterze .

Kiedy byłem małym dzieckiem , miałem , jak My wszyscy ideały, marzenia i nadzieję. Dzisiaj widzę wyraźnie , że jestem niewolnikiem i powiem Ci , jest mi absolutnie obojętne , który z feudalnych władców wyznacza mi kanony myślenia , obaj są tacy sami. Oczywiście nie przekonam Cię , ale też nie o to mi chodzi , abyś myślał tak jak ja... gdzieś wyczytałem , że w każdej społeczności gdzie dominuje inteligencja , to sprawy powinny iść ku dobremu dla wszystkich. Wydaje się to logiczne , ale tak nie jest.

To macie tu jeszcze ciekawy głos odnośnie Ukrainy :

http://www.monitor-polski.pl/zydowskie-korzenie-braci-kliczko/

Wracam do niewolniczej roboty, miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 12:13
Pannazdzieckiem napisał(a): Istotą tworzenia przez Stwórcę jest rozwój i dążenie do szczęśliwości

Pieknie. Jesli poznales istote tworzenia to, jestes Stworca. Gratulacje.
4335
9 grudnia 2013r. o 12:20
Mylisz się Gover , podobnie , jak i Ty jestem tylko fragmentem Stwórcy. Duchowo obaj od Niego się wywodzimy... albo Niej :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9984
#gover nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 12:22
Pannazdzieckiem napisał(a): Mylisz się Gover , podobnie , jak i Ty jestem tylko fragmentem Stwórcy. Duchowo obaj od Niego się wywodzimy... albo Niej :)

Zdecyduj sie od kogo.
4335
9 grudnia 2013r. o 12:36
Mam wrażenie , że z dzieckiem rozmawiam Gover, albo księdzem , przedstaw się nam jakoś bliżej , zdecyduj się kim jesteś ;)

10114
#alter nieaktywny
9 grudnia 2013r. o 13:13
Pannazdzieckiem napisał(a): Obłożeni podatkami , rachunkami i religijnymi powinnościami nie mamy czasu na myślenie.

Cywilizacja umiera Drogi Alterze .

Jest wystarczająco dużo czasu na myślenie. Ten czas koniecznie trzeba znaleźć przed kolejnymi wyborami.

Nie Panna, cywilizacja nie umiera. Cywilizacja się rozwija technologicznie, zmienia duchowo. Przemiana jest naturalną koleją rzeczy. Umierają kolejne pokolenia, a każdemu z nich wydaje się, że po ich odejściu ten świat upadnie. Nie upadnie :) Ten świat będzie się zmieniał, natomiast do każdego pokolenia należy obowiązek dbania o to, aby ten świat zmieniał się na lepsze. Oprócz minusów, warto w życiu dostrzegać plusy.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.