Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 kwietnia 2014r. o 8:18
Święte słowa Literko :*

~Iza napisał(a): ... Ja , uznając zasady wolnego rynku i prawa własności, optuję za elementami solidaryzmu społecznego i pomocniczości państwa - pracy na rzecz dobra wspólnego i równania w górę, harmonijnego rozwoju. Takiego umiejętnego, małego podskubywania ;)

Miłego dnia :)

Lepiej bym tego nie wyraził , Droga Arystokratko :)
Pozwolę sobie na zacytowanie samego siebie : :)

Opublikowane: 2012-12-04 17:11:28 w tym temacie :)

Pannazdzieckiem napisał(a):
panda napisał(a): ...Panna niezła lekturka :)

Ba!!!
Możesz sobie wyobrazić jak mi dzisiaj szczena opadła przy czytaniu. Choć kilka opisanych faktów , było mi znane wcześniej , to jednak do tej pory jestem pod wrażeniem. A już myślałem , szczególnie po rozróbie w Libii, że nie ma ratunku dla Świata. A tu się okazuje , że są rzeczy , o których się neoliberalnym filozofom nie śniło :D Okazuje się , że interwencjonizm państwowy , który nam obrzydzano przez ostatnie 20 lat , przynosi pozytywne dla ludzi efekty. Oczywiście po d… ie dostaną banksterzy i ich korporacje … i tak trzymać :D
Jeśli myślimy na poważnie o poprawie sytuacji w Polsce , moim zdaniem , należy wyszukiwać w sieci potencjalnych Polityków nowej „ Maści”. Młodych , wykształconych , a przede wszystkim nie z indoktrynowanych friedmanowskim neoliberalizmem . Ludzi odważnych , buńczucznych i nie uwalonych w układy. Takich , którzy z chęcią rzucą się w wir społecznej pracy dla dobra ogółu. Takim właśnie należałoby udzielić naszego poparcia. :)
Jakieś kandydatury?
Oczywiście w TV ich nie zobaczycie , dlatego Internet , zanim jakaś forma ACTA zamknie nam usta.

Miłego dnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
28 kwietnia 2014r. o 11:31
Pannazdzieckiem napisał(a): Pozwolę sobie na zacytowanie samego siebie : :)

Twoje cytowanie dowodzi tylko, że ulegasz degeneracji, która przejawia się chorym słowotokiem rodem z archiwum X.
~kc niezalogowany
28 kwietnia 2014r. o 11:59
~ napisał(a): Ja swoją prywatność traktuję niezwykle poważnie.

Alter, nie wiem co chcesz osiągnąć dogadując Pannie spod Tyldy. Panna gada często od rzeczy i każdy kto pisze na forum już się do tego przyzwyczaił, traktuje go pobłażliwie i wie, że on jednego dnia cię nie lubi a następnego już ceni twoją inteligencję : ). Natomiast Ty zaczynasz sobie wyrabiać opinię tchórza. Jeśli najpierw piszesz, że z powodu Panny rezygnujesz z pisania na forum, a później mu dogryzasz spod tyldy, to wygląda to naprawdę żałośnie. Piszę to życzliwie, jako postronny obserwator.
~ niezalogowany
28 kwietnia 2014r. o 15:47
Pannazdzieckiem napisał(a):
Pozwolę sobie na zacytowanie samego siebie : :)

Tylko tajk dalej a niedługo już będziesz tu czytał wyłącznie swoje posty i pisał tylko do siebie. Powodzenia :D
~ niezalogowany
28 kwietnia 2014r. o 18:44
~kc napisał(a): Natomiast Ty zaczynasz sobie wyrabiać opinię tchórza.

Mocne słowa! Ale mijasz się z prawdą, a ja pozostanę przy swoim, a to dlatego, że celem moim jest jednoznaczne wskazanie palcem i ośmieszenie zachowania, którego nie jestem w stanie tolerować :)
~Iza niezalogowany
28 kwietnia 2014r. o 19:42
E napisał(a):
I tu jest właśnie "pies pogrzebany". Możemy pisać i czytać elaboraty, ale jak długo "ludożercy" bez etyki i moralności, będą mieli wpływ na mechanizmy, które rządzą tym światem, tak długo będziemy "płacić i płakać"
:)

Tak, w tym tkwi problem i nie dotyczy on tylko biznesu, czy świata polityki, ale ogólnie - relacji międzyludzkich.

Pozdrawiam :)
~ niezalogowany
28 kwietnia 2014r. o 19:44
~kc napisał(a):
Panna gada często od rzeczy i każdy kto pisze na forum już się do tego przyzwyczaił, traktuje go pobłażliwie

Zadam jeszcze pytanie w związku z powyższym zdaniem. Które się już kilka razy powtórzyło :)

Kto ma dobre intencje? Tacy, jak ty kc? którzy traktują go "pobłażliwie", lubią "rozrywkę", jaką reprezentuje panna, i jak rozumiem lubią się pośmiać? Czy też ja, który traktuję go poważnie i prosto z mostu artykułuję szczerze, że ktoś się ośmiesza, że ktoś stracił psychiczną równowagę?! I powinien nad sobą się zastanowić, zająć się realnym życiem, a nie spiskowymi teoriami. On więcej czasu spędza na spiskach w sieci niż w życiu i pracy realnej, a potem narzeka na rzeczywistość :))
~kc niezalogowany
28 kwietnia 2014r. o 21:18
~ napisał(a): Kto ma dobre intencje? Tacy, jak ty kc? którzy traktują go "pobłażliwie", lubią "rozrywkę", jaką reprezentuje panna, i jak rozumiem lubią się pośmiać? Czy też ja, który traktuję go poważnie i prosto z mostu artykułuję szczerze, że ktoś się ośmiesza, że ktoś stracił psychiczną równowagę?! I powinien nad sobą się zastanowić, zająć się realnym życiem, a nie spiskowymi teoriami. On więcej czasu spędza na spiskach w sieci niż w życiu i pracy realnej, a potem narzeka na rzeczywistość :))

Nie wiem po co go obrażasz tekstami w stylu, że "stracił psychiczna równowagę". A co powiesz o człowieku, który co trochę zmienia nick na forum, za każdym razem jak wejdzie w kimś w spór ? Który oświadcza, że kończy z pisaniem na forum , a później jako tylda pod praktycznie każdą wypowiedzią Panny pisze jakieś obelgi ? Który traktuje śmiertelnie poważnie każde słowo na forum skierowane w jego kierunku, czuje się straszliwie obrażony, ale odmawia spotkania w "cztery oczy', żeby dojść do porozumienia ? Kim jest taki człowiek ?

Dla mnie Panna , pomimo, że też mi się kilkakrotnie od niego oberwało jest nieszkodliwym użytkownikiem forum, który ma jakieś tam swoje wizje, którymi chce się podzielić z innymi, jeśli ktoś ma ochotę, to czyta, jeśli nie, to jest to tylko jeden ruch myszką, czasem wklei coś wartego uwagi. Podoba mi się, że bierze pełną odpowiedzialność za swoje słowa i zawsze jest gotowy do ewentualnej konfrontacji w realnym życiu.

PS Załóż sobie nowe konto o nick,u "skrzywdzony przez Pannę" i jeśli tak strasznie Cię denerwuje , to ignoruj jego posty.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.