Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10114
#alter nieaktywny
3 maja 2014r. o 20:03
~Zdemotywowany napisał(a):

Tak, ale to są niuanse. UE nie jest doskonała trzeba ją zmieniać i to koniecznie, ale czy jest rozsądna alternatywa? :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
12176
#Zdemotywacja nieaktywny
3 maja 2014r. o 20:07
Nie jestem pewien. Poczekam na wypowiedź ekspertów ;)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 maja 2014r. o 21:54
Miło , że wróciłeś Alter :)
Jest rozsądna alternatywa . Trzynastoprocentowy Vat w Rosji , na pokrycie wydatków związanych z zarządzaniem państwem , pracy lekarzy , policjantów i strażaków i walczących o Słowiańsk terrorystów :D Słońce Peru, wraz ze szczurami każe nam płacić 23 procent od transakcji , cóż za miłosierdzie :D

A wracając do eurokołchozu , cóż można byłoby tu zmienić, Twoim zdaniem ... jeśli już twierdzisz , że ten wynarodowiony twór nie jest doskonały ? Członków Parlamentu Europejskiego, czy może Komisję Europejską ? A może ideologię ? :)

Jeśli jednak o bezpieczeństwie mówimy , Zmotywowany Kolego :) , tylko durnie wierzą w NATO , polityka nie ma nic wspólnego z honorem. Historia mówi o zdradzie paktów polityczno-militarnych , w które wierzyli nasi przodkowie.

Czy prawdą jednak jest , że Polak przed szkodą i po szkodzie taki sam ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
3 maja 2014r. o 21:55
alter napisał(a):
~Zdemotywowany napisał(a):

Tak, ale to są niuanse. UE nie jest doskonała trzeba ją zmieniać i to koniecznie, ale czy jest rozsądna alternatywa? :)

To tak jak z demokracją: nie jest doskonała ale nie wymyślono jeszcze lepszego ustroju.
~to ja niezalogowany
3 maja 2014r. o 22:08
To, że dzieciaki marudzą i wybrzydzają na Unie i NATO, potrafię zrozumieć, młodzi są, zycia ( w komunie) nie znają. Ale ten Pannazdzieckiem, stary koń, swoje w PRL-u wymęczył i pieprzy ciągle takie androny, czytać hadko! To jedź do Putina, jesli tak podobaja Ci się jego niskie podatki i tak wysokich pewnie nie płacisz, boś "kariery" w III RP, jak sądzę, nie zrobił ( dlatego ją opluwasz). W PRL-u narzekałeś, teraz jęczysz i młode umysły zatruwasz defetyzmem - jesteś typem wiecznie niezadowolonej pierdoły, której nikt nie dogodzi niezależnie od ( realnego) ustroju. O utopiach nie będziemy dyskutować, szkoda czasu. "Jak nie potafisz, nie pchaj się na afisz" (Lec)
~Iza niezalogowany
3 maja 2014r. o 22:09
alter napisał(a):
Jak mi się zdaje więcej jest tych złych stron. Sceptykom jednak zadałbym pytanie, jaka by była i jest lepsza alternatywa. Jaką mielibyśmy przyszłość, gdybyśmy nie wstąpili do UE?! Do NATO?!

Utrudnienia dla przedsiębiorców, dla emigracji zarobkowej? Zamknięte rynki pracy w UE? Straty na cłach? Brak wsparcia funduszy UE? Mniejsze bezpieczeństwo energetyczne? słaby eksport? zamknięte rynki? NATO? brak fundamentalnego punktu solidarnościowego paktu, który daje bezpieczeństwo wszystkim członkom paktu?! Proszę, niech ktoś poda alternatywę! :D

Alterze, nie jesteśmy Norwegią, czy Szwajcarią :), dlatego trudno mówić o alternatywie, bo coś za coś. Problemem nie jest integracja europejska jako taka, tylko kierunek w którym zmierza UE, czyli federalizacja z realną hegemonią Niemiec, przeregulowanie, np. pakiet klimatyczny uderzający w polską gospodarkę, nadrzędność prawa unijnego nad krajowym, ograniczenie suwerenności przez przekazanie kompetencji, wspólna waluta, itd.
W sprawach gospodarczych Europa Zachodnia doskonale sobie radziła w ramach EWG. :)

Co do NATO - nie mam uwag, ale mam nadzieję, że powstały już plany obronne dla Polski, bo w 2010 r. dyskutowano o tym : http://www.rp.pl/artykul/115223,517170-NATO-opracowuje-plany-na-wypadek-wojny-z-Rosja.html

Pozdrawiam :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 maja 2014r. o 22:13
Zaraz , zaraz ... a czy na Białorusi obowiązuje Vat ? Jest na sali jaki mądry , co odpowie na pytanko ? Ja nie wiem , jak nie wiem , to pytam :)

Dobranoc :)

Dopisane 03.05.2014r. o godz. 22:13:

~to ja napisał(a): To, że dzieciaki marudzą i wybrzydzają na Unie i NATO, potrafię zrozumieć, młodzi są, zycia ( w komunie) nie znają. Ale ten Pannazdzieckiem, stary koń, swoje w PRL-u wymęczył i pieprzy ciągle takie androny, czytać hadko! To jedź do Putina, jesli tak podobaja Ci się jego niskie podatki i tak wysokich pewnie nie płacisz, boś "kariery" w III RP, jak sądzę, nie zrobił ( dlatego ją opluwasz). W PRL-u narzekałeś, teraz jęczysz i młode umysły zatruwasz defetyzmem - jesteś typem wiecznie niezadowolonej pierdoły, której nikt nie dogodzi niezależnie od ( realnego) ustroju. O utopiach nie będziemy dyskutować, szkoda czasu. "Jak nie potafisz, nie pchaj się na afisz" (Lec)

Spadaj leszczu ... wróć :D Zapraszam Cię na Bolec.party Leszczu :)
Pogadamy o utopiach :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
3 maja 2014r. o 22:21
PZD ...milo że wrócił?

nie rób sobie ''jaj''...był na szparagach albo na zmywaku i jak dla mnie mógł tam nadal siedzieć... :D
tylko że nie napisze o tym....''patriota'' z szarfą na pokaz... :D i gębą pełną frazesów...

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
REKLAMAKongres Miedzi