Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 maja 2014r. o 22:21
Nadzieje obronne Droga Arystokratko ... :D
Nasz forumowy Kolega Zmotywowany , cytował kiedyś kumpla swego ... cytuję z ułomnej pamięci :

Idziemy w lasy ... to tyle , jeśli chodzi o taktykę obronną :|

Dobrej nocy Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9714
#BPM nieaktywny
3 maja 2014r. o 22:26
Na Bialorusi chcac byc uczciwym wobec fiskusa nalezaloby placic 115% podatku.
~Iza niezalogowany
3 maja 2014r. o 22:43
Panna, była to mała nutka ironii :D, ale w obecnej sytuacji może coś się ruszy, gdyż wydaje się, że NATO nabiera wiatr w żagle.

" W sprawie głos zabrało także NATO. Zastępca sekretarza generalnego Sojuszu Alexander Vershbow powiedział, że NATO jest zmuszone traktować Rosję bardziej jak wroga, niż jak partnera. ( ... ) "

http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/457830,walki-na-ukrainie-nato-obama-merkel-unia-europejska-o-wydarzeniach-na-ukrainie.html

Dobrej nocy :)
~to ja niezalogowany
3 maja 2014r. o 22:44
Mam wrażenie, że tego Pannę zabolały moje słowa, stąd typowa, agresywna reakcja z inwektywami - a fe, nie przystoi to takiemu "arystokracie ducha". No dobrze, sącz nadal swoje" mądrości" na tym forum. Prócz paru wiernych giermków nikt powazny nie zaprząta sobie głowy tym bełkotem. Wyśpij się lepiej...
10114
#alter nieaktywny
3 maja 2014r. o 22:57
falco napisał(a): PZD ...milo że wrócił?

nie rób sobie ''jaj''...był na szparagach albo na zmywaku i jak dla mnie mógł tam nadal siedzieć... :D
tylko że nie napisze o tym....''patriota'' z szarfą na pokaz... :D i gębą pełną frazesów...

Prostaku trafiłeś, jak kulą w płot. Nic o mnie nie wiesz, i nie będziesz wiedział, a twoje domysły są nie warte funta kłaków :) podszczekuj sobie dalej mały pieseczku

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 maja 2014r. o 23:33
~Iza napisał(a): ... że NATO nabiera wiatr w żagle.
...

Bożesz Ty mój , chroń mnie od tego wiatru. Jeśli coś miałoby się ruszyć , to pewnikiem nie ... nasze , kochane , forumowe Lemingi :D

W polityce .... Droga Arystokratko :* prawdy nie znajdziesz. Polityka sterowana jest przez ... ludzkie wyobrażenie o majętności , chciwością zwanym. Nagrody przyznawane są tylko wyjątkowym służalcom Systemu.

Kordek do eurokołchozu , Boguś Nowak , też :) A weźcie ze sobą Dwuimiennego Romana :D

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
4 maja 2014r. o 5:40
alter napisał(a):
falco napisał(a): PZD ...milo że wrócił?

nie rób sobie ''jaj''...był na szparagach albo na zmywaku i jak dla mnie mógł tam nadal siedzieć... :D
tylko że nie napisze o tym....''patriota'' z szarfą na pokaz... :D i gębą pełną frazesów...

Prostaku trafiłeś, jak kulą w płot. Nic o mnie nie wiesz, i nie będziesz wiedział, a twoje domysły są nie warte funta kłaków :) podszczekuj sobie dalej mały pieseczku

:D ...a co ty o mnie wiesz ''yntelygencie''od siedmiu boleści i ''patry(idioto)od święta do święta...
myślisz już nad kolejnym nickiem?...jesli mnie określasz ''małym pieseczkiem'' to sam jesteś niczym innym jak ujadającym kundlem... :P
udanego dnia....mógłbym ci życzyć
ale nie życzę...

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Iza niezalogowany
4 maja 2014r. o 8:07
" Nie jesteśmy w stanie radykalnie obniżyć podatków, bo wtedy trzeba by było ograniczyć do minimum usługi świadczone obywatelom przez państwo, których poziom nie jest najwyższy - powiedział w telewizji Polsat News premier Donald Tusk. Chcemy raczej poprawiać jakość tych usług - dodał. ... "
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Premier-dzis-w-Polsce-nie-ma-przestrzeni-na-rewolucje-w-podatkach,wid,16578700,wiadomosc.html?ticaid=112a9f

" – Choć wszystkie fakty pokazują, że jest pewien poziom opodatkowania po przekroczeniu którego wpływy podatkowe bynajmniej nie rosną, tylko maleją – i odwrotnie – kolejni makroekonomiści lub politycy zasiadający w fotelu ministra finansów uparcie twierdzą, że jest inaczej. ( … )
Podczas konferencji Szefowie ZPP zaprezentowali spore tablice pokazujące Krzywą Laffera, które razem z Raportem oraz broszurą Roberta Gwiazdowskiego pn. „Krzywa Laffera. Rzecz o tym jak obniżki stawek podatkowych mogą skutkować zwiększeniem wpływów podatkowych i vice versa” spakowali w olbrzymie pudła i jako „ Dar Związku Przedsiębiorców i Pracodawców dla Rządu Najjaśniejszej” wysłali Premierowi, Ministrowi Finansów i wszystkim pozostałym członkom rządu. "
http://zpp.net.pl/aktualnosci/run,podatkowy-obled-rzadu,page,1,article,629.html

Takie odmienne spojrzenie na podatki w Polsce. :|

PS. Panna, z uczciwością polityków to różnie bywa i bywało…, zresztą jak w każdym zawodzie.
Ale, że osoby, które nie mają indywidualnie najmniejszego wpływu na politykę, mogą tylko porozmawiać, wymienić poglądy, a gotowe są o nią się pokłócić, odsądzić od czci i wiary, tego tak do końca nie rozumiem.

Pozdrawiam :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu