Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 stycznia 2013r. o 9:06
panda napisał(a):
skorn napisał(a):

szokujące jest to porównanie długów za Gierka i teraz! :]

Niedźwiedziu , z całego serca proponuję Ci zmienić przeglądane portale . Wp , Interia , Onet niczym się nie różnią od TV ... obojętnie której :) Czas na mnie , miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3688
#Pynchoon nieaktywny
14 stycznia 2013r. o 14:32
skorn napisał(a): [img=1358008896_ake0mxt.jpg]

Pomijając fakt, że obecne (i poprzednie) rządy w praktyce nic nie robią dla uzdrowienia stanu finansów publicznych (niestety), sam obrazek również zakłamuje sytuację:

1. porównuje zadłużenie zagraniczne za Gierka z całością długu publicznego obecnie, gdzie zadłużenie zagraniczne jest mniejszą wartością.
2. porównuje zadłużenie nie uwzględniając różnicy w wartości USD wtedy i obecnie.
3. zapomina, że dzięki zadłużenia Gierka Polska zbankrutowała i przestała całkowicie obsługiwać zadłużenie, z czym teraz nie mamy problemu.
4335
14 stycznia 2013r. o 16:14
Pynchoon napisał(a): ... zapomina, że dzięki zadłużenia Gierka Polska zbankrutowała i przestała całkowicie obsługiwać zadłużenie, z czym teraz nie mamy problemu.

Chodzą słuchy , że jak raz może być akurat odwrotnie Pynchoonie :)

http://wolnemedia.net/gospodarka/zaklamywanie-prawdy-o-dlugach-gierka/

Miłego popołudnia Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
3688
#Pynchoon nieaktywny
14 stycznia 2013r. o 16:53
Pannazdzieckiem napisał(a):

Chodzą słuchy , że jak raz może być akurat odwrotnie Pynchoonie :)

http://wolnemedia.net/gospodarka/zaklamywanie-prawdy-o-dlugach-gierka/

Miłego popołudnia Wam życzę :)

Ciekawy tekst, inny punt widzenia, ale jak pomyślę o wyłożeniu przez Gierka pożyczonych 700 mln USD na budowę gazociągu oremburskiego w ZSRR, który i tak nie szedł przez Polskę, a przez Czechosłowację, to zupełnie inaczej patrzę na sensowność jego inwestycji.

Poza tym nie zmienia to faktu, że w 1981 faktycznie zbankrutowaliśmy.
4335
14 stycznia 2013r. o 17:08
Pynchoon napisał(a): ...Poza tym nie zmienia to faktu, że w 1981 faktycznie zbankrutowaliśmy.

Ale na szczęście odbiliśmy się od dna i teraz to już pędzimy ku świetlanej przyszłości. Daleki jestem od tego , żeby Gierka bronić :). Faktem natomiast jest , że tuskoboje nie mieliby czego prywatyzować , gdyby nie różne , nie trafione , gierkowskie inwestycje. Chodzą słuchy , że na obsługę zadłużenia wydajemy sześciokrotnie więcej niż na służbę zdrowia. Dzisiaj już jest prawie Duża Bańka , a końca nie widać. I co tu się dziwić pogarszającym się warunkom życia. Ale może Przemysław coś wymyśli. Miłego :)

10203
#Ernest nieaktywny
14 stycznia 2013r. o 18:29
ciekawy tekst,jednak jak jest to każdy widzi,bez komentarza.
9879
#panda nieaktywny
15 stycznia 2013r. o 8:45
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,13189915,Tu_sie_konczy_Polska___WIDEO_I_SWIETNE_ZDJECIE_CZYTELNIKA_.html#BoxSlotIIMT[img=1358235100_tpd1m6w.jpg]

Dopisane 15.01.2013r. o godz. 08:32:

tu kończy się Polska!

Dopisane 15.01.2013r. o godz. 08:40:

http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,13179253,Zakowski__Wlasciwie__dlaczego_to_panstwo_tak_strasznie.html

a poniżej, obrazek ilustrujący :)

[img=1358235601_ccd8cyv.jpg]

Dopisane 15.01.2013r. o godz. 08:45:

Pannazdzieckiem napisał(a):

Niedźwiedziu , z całego serca proponuję Ci zmienić przeglądane portale . Wp , Interia , Onet niczym się nie różnią od TV ... obojętnie której :) Czas na mnie , miłego dnia :)

Panna, z pewnością mają ze sobą wiele wspólnego, ale to nie to samo :) Czytane przeze mnie portale, reprezentują różne strony naszej rzeczywistości. Cytowane przeze mnie artykuły dobieram według mojej własnej skali absurdów :) w takim razie wyślij mi na priv linki do tych portali, które lubisz odwiedzać! porównam sobie, czy się specjalnie wyróżniają... a może też je odwiedzam? :)
4335
15 stycznia 2013r. o 9:20
panda napisał(a): ...w takim razie wyślij mi na priv linki do tych portali, które lubisz odwiedzać! :)

Jest wiele rzeczy , które nas między sobą łączą ... najważniejsza z nich ... zdolność rozumowania , i nie poskromione pragnienie wiedzy ... oO , to razem dwie :| Zobacz , jaki ja głupi jestem , do dwa policzyć nie potrafię :) Sam szukaj cwaniaku :) Miłego dnia :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.