Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Nowak funduje pomnik Martina Opitza
~Jacek niezalogowany
20 września 2012r. o 13:58
Jest tylko jeden sposob by tanio , szybko i spektakularnie przycmić ufundowanie przez Nowaka pomnika Optiza:

Fontana miejska na rynku i tak od października do konca kwietnia jest nieczynna , po co więc przez resztę roku ma być bezuzyteczna.
Małym nakładem sił i srodków w rurki doprowadzające wodę mozna podłaczyć wytwornice cięzkiego dymu uzywanego przez diżejów na dyskotekach.
Wykorzystując istniejący uklad sterowniczy mozna zaprogramować pojawianie sie w pełnych godzinach ( lub tylko porannych) "Mgły typu smoleńskiego"
Jestem zdania że uruchomienie Pomnika Mgły odbiłoby sie szerokim echem w mediach krajowych i zagranicznych

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~oni niezalogowany
20 września 2012r. o 14:10
~Heh napisał(a): Smialo chetnie wbijemy z ekipa na impreze do ciebie ;)

po imprezie pomnik krasnala już odsłonięty
~ niezalogowany
20 września 2012r. o 17:22
~Jacek napisał(a): Jest tylko jeden sposob by tanio , szybko i spektakularnie przycmić ufundowanie przez Nowaka pomnika Optiza:

Fontana miejska na rynku i tak od października do konca kwietnia jest nieczynna , po co więc przez resztę roku ma być bezuzyteczna.
Małym nakładem sił i srodków w rurki doprowadzające wodę mozna podłaczyć wytwornice cięzkiego dymu uzywanego przez diżejów na dyskotekach.
Wykorzystując istniejący uklad sterowniczy mozna zaprogramować pojawianie sie w pełnych godzinach ( lub tylko porannych) "Mgły typu smoleńskiego"
Jestem zdania że uruchomienie Pomnika Mgły odbiłoby sie szerokim echem w mediach krajowych i zagranicznych

Roman i jego ekipa uwielbiają mgłę . Na jednej z ostatnich sesji powtarzał , że wszyscy bolesławianie powinni obejrzeć film o mgle smoleńskiej. Kurde to dopiero będzie sensacja na świecie - pomnik mgły smoleńskiej . Może Kaczyński znowu weżmie Romana pod swoje skrzydełka (mokre łapki).
7932
#Kammil nieaktywny
20 września 2012r. o 21:48
~Oni napisał(a): tematy następnych felietonów
~ uwaga novak kichnoł
~ co śmierdzi z knajpy na ulice koło pomnika
~ tragedia knajpiarz puscił bąka
co by on nie zrobił to zaraz jest wielkie HALO
gość lansuje swoją knajpe kosztem mieszkańców i zasłania się vioMASONIK

To, że nie lubisz Nowaka to już wiemy. W sumie nic złego w "nie lubieniu" kogoś. I nie intersuje mnie nawet co jest tego powodem. Czy mu czegoś zazdrościsz, czy irytuje cię, że ktoś zamiast Ciebie do czegoś w życiu doszedł. Tajemnice tejże nienawiści zatem pozostaw dla siebie...

... ale wytłumacz mi proszę jedno.
Jakim to "kosztem mieszkańców" Nowak się lansuje? Pytam serio? Czyli, że nakazał im zapłacić za ten pomink? Zadłużył kogoś w ten sposób? A może chodzi o to, że po prostu piszesz od rzeczy gdyż żal ci du.p.ę ściska, że ktoś ma jakieś ciekawe pomysły. Wydaje się, że krasnal który sobie postawiłeś pod domem jest rozsądnym posunięciem bo od tej pory każdy będzie wiedział, że jest on symbolem wprostproporcjonalnym do twojej "wielkości".
~? niezalogowany
20 września 2012r. o 22:04
Kammil napisał(a): ... ale wytłumacz mi proszę jedno.

A możesz mi wytłumaczyć drugie :P
Dlaczego odsłonięcie pomnika nastąpi w rocznicę "urodzin" Paryskiej a nie w rocznicę urodzin Opitza? :)
Pytam poważnie :)
7932
#Kammil nieaktywny
20 września 2012r. o 22:20
~? napisał(a):
Kammil napisał(a): ... ale wytłumacz mi proszę jedno.

A możesz mi wytłumaczyć drugie :P
Dlaczego odsłonięcie pomnika nastąpi w rocznicę "urodzin" Paryskiej a nie w rocznicę urodzin Opitza? :)
Pytam poważnie :)

A może dlatego, że zamiast przyjmować prezenty Roman postanowił coś dać od siebie (zresztą nie pierwszy raz). Połączenie tych dwóch spraw jest świetną sprawą. Zważywszy na fakt, że Piwnica Paryska to nie jest po prostu pierwsza lepsza knajpa, ale jest czymś więcej. Posiada klimat, sama w sobie jest piękna i przyciąga ciekawych ludzi. Więc pomink Opitza jest naprawdę jak znalazł na urodziny Piwnicy Paryskiej - które tak cię bolą.
Zresztą skoro nie odpowiedziałeś mi czym jest tu tzw "koszt mieszkańców" to znaczy, że najzwyczajniej kłamałeś. Już ja bym ci powiedział kto tak naprawdę robi sobie PR kosztem mieszkańców, ale forumowicze bolec.info sami wiedzą.
~? niezalogowany
20 września 2012r. o 22:25
Kammil napisał(a):
A może dlatego, że zamiast przyjmować prezenty Roman postanowił coś dać od siebie (zresztą nie pierwszy raz).

Dlaczego nie napiszesz , że zrobił to w celu promocji Paryskiej a pomnik Opitz to ładny dodatek do tej promocji?? :P

Kammil napisał(a):
Zresztą skoro nie odpowiedziałeś mi czym jest tu tzw "koszt mieszkańców" to znaczy, że najzwyczajniej kłamałeś.

Dlaczego miałbym Ci odpowiadać skoro ja tego nie napisałem?? :)
Wobec powyższego to Ty łżesz zarzucając mi kłamstwo! :)
7932
#Kammil nieaktywny
20 września 2012r. o 22:39
Oczywiście umyślnie napisałem "roman". Może wyczułeś ironię. Pewnie pomyślaleś,... "Jak to Roman?" on coś dał od siebie? Więc teraz już chyba rozumiesz co mam na myśli.
Nowak w odróżnieniu od wielu jego przeciwników (tam na górze) robi coś od siebie. Nie bierze za to forsy. Inwestuje swoją. Ale inwestycja to również własne ryzyko. I za to go właśnie cienie i szanuję.
Jeśli Ty zrobisz coś podobnego to masz moje poarcie. Oczywiście teoretycznie, bo obaj wiemy, że Ciebie stać jedynie na nienawiść i irytrację. Pewnie skręca cię w bebechach, że ktoś robie wielkie rzeczy, a Ty w tym czasie kosisz trawę i patrzysz na swojego krasnala - jedynego przyjaciela.

Dopisane 20.09.2012r. o godz. 22:39:

~? napisał(a): Dlaczego nie napiszesz , że zrobił to w celu promocji Paryskiej a pomnik Opitz to ładny dodatek do tej promocji?? :P

Ale co cię tak boli promocja. Co złego jest w promocji? Jeśli przy okazji można zrobić coś dla siebie i dla innych? Urodziny Piwnicy Paryskiej to wielka sprawa, a jej "ojciec" niech sam sobie decyduje jak je obchodzić. Naprawdę tak cie boli, że Bolesławiec wzbogaci się o nowy pomnik?
Nowak to człowiek czynu, człowiek kreatywny no i odważny. To cechy, których nie znosisz najwyraźniej.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza