Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Biało-czerwoną flagę wywieszamy z dumą
2924
#Anonim2924 nieaktywny
10 listopada 2012r. o 20:00
Nie no masakra... Z czego ja mam być dumny, z tego może że doprowadzono do tego że jak jedna zagramaniczna firma z Mostowej tupnie to pół miasta i duża część okolic zaczynają bać się o pracę a polski ratusz i polskie starostwo natychmiast wpada z ukłonami do tamtejszego władcy...
A Polaków z podatków nie zwalniano żeby np. mogli rozwijać swoje firmy, gruntów na preferencyjnych warunkach Polacy też nie nabywali...

Ech Polska, a może raczej pOLSKA...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
10 listopada 2012r. o 20:12
jesteśmy nic nie liczącym się kraikiem o czym przekonał nas a bynajmniej mnie ostatnio Obama...
zadzwonil do TRZYNASTU !!!! sojuszników a do Polski nie.... :D
karta mu się ,,skończyła,,?
sami z siebie zrobiliśmy naród który wzbudza tylko uśmiech politowania a najgorsze jest w tym to ,że nadal brniemy w to z uporem jakby dążąc do samounicestwienia...
:D
kapitalne słowa Pana Brzezińskiego ...to tak poza tematem ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~zacofany moher niezalogowany
10 listopada 2012r. o 20:16
Drodzy moi Rodacy. Mylicie dwie zupełnie nieprzystające do siebie rzeczy. Codzienność: smutną i żałosną (choć bywało gorzej, bywało...) i święto, które jest z założenia radośniejsze i blasku pełne - bo świętem ma być, a nie codziennością. Ludzie potrafili w gułagu śpiewać kolędy i cieszyć się narodzeniem Pańskim, choć na stół wigilijny stawiali siano i skórkę chleba.

"Tradycja to dąb, który tysiąc lat rósł w górę. Niech nikt kiełka małego z dębem nie przymierza. Tradycja naszych dziejów jest warownym murem, to jest właśnie kolęda, świąteczna wieczerza... To jest ludu śpiewanie, to jest ojców mowa, to jest nasza historia, której się nie zmieni. A to co dookoła powstaje, od nowa, to jest nasza codzienność, w której my żyjemy."

A spory o majestat Rzeczypospolitej, który sięgnął bruku - zostawmy sobie na codzienność.

"Jako Wódz Naczelny Armii Polskiej pragnę notyfikować rządom i narodom wojującym i neutralnym istnienie Państwa Polskiego Niepodległego, obejmującego wszystkie ziemie zjednoczonej Polski. Sytuacja polityczna w Polsce i jarzmo okupacji nie pozwoliły dotychczas narodowi polskiemu wypowiedzieć się swobodnie o swym losie. Dzięki zmianom, które nastąpiły w skutek świetnych zwycięstw armij sprzymierzonych – wznowienie niepodległości i suwerenności Polski staje się odtąd faktem dokonanym.
Państwo Polskie powstaje z woli całego narodu i opiera się na podstawach demokratycznych. Rząd Polski zastąpi panowanie przemocy, która przez sto czterdzieści lat ciążyła nad losami Polski – przez ustrój zbudowany na porządku i sprawiedliwości. Opierając się na Armii Polskiej pod moją komendą, mam nadzieję, że odtąd żadna armia obca nie wkroczy do Polski, nim nie wyrazimy w tej sprawie formalnej woli naszej. Jestem przekonany, że potężne demokracje Zachodu udzielą swej pomocy i braterskiego poparcia Polskiej Rzeczypospolitej Odrodzonej i Niepodległej.

Wódz naczelny
Piłsudski"
2900
#falco nieaktywny
10 listopada 2012r. o 20:22
czy mówisz o tym samym wodzu który dokonał przewrotu majowego i który nic nie miał przeciwko wysyłaniu oponentów do Berezy? :D

~zacofany moher niezalogowany
10 listopada 2012r. o 20:24
A spory o majestat Rzeczypospolitej, który sięgnął bruku - zostawmy sobie na codzienność.

Wiwat Rzeczpospolita!
2900
#falco nieaktywny
10 listopada 2012r. o 20:29
ok :)

2924
#Anonim2924 nieaktywny
10 listopada 2012r. o 20:37
Też zgadzam się. Puściłem sobie właśnie piosenkę Republiki o której mowa była wcześniej... Ech wyć się chce jak się tego słucha...

4570
#rafix0016 nieaktywny
10 listopada 2012r. o 21:02
falco napisał(a): wydaje mi się czy nie że powinna tu natychmiast wkroczyć ,,moderacja,,
nie masz najmniejszego prawa pisać w ten sposób do Janiny!!!!
a dlaczego?...bo jak sam to napisałeś ,,jesteś daleko,, i jak widzę nie tylko o odległość chodzi :>
jesteś teraz dumny z tego co napisałes do niej?...do Polki,do kobiety?
min.właśnie dzięki takim ,,wPISom,, nie jestem dumny z tego że jestem Polakiem i w d...to mam że komuś się to nie podoba... :>

tobie widze ze sie wydaje dużo rzeczy!
moderacja? bo napisałem dosadnie zeby paszła (...) osoba która NIENAWIDZI Polski? To jaki problem zeby wyjechała?
Granice otwarte. Swiat czeka na Janine.
Zobaczymy co zaprezentuje sobą i jak z podkulonym ogonem wróci na stare smieci.
I co z tego ze ja jestem daleko od kraju? To mam pluć teraz na całą historie i cały naród który wiele robil zeby bylo lepiej..
Niestety obecnie mamy takich reprezentantow jakich mamy i dopoki sie ich nie pozbedziemy bedziemy zbierac plony ich pazernosci głupoty skorumpowanych umysłów i prywaty!
Jednego nie rozumiem tylko - ktos tych ludzi musiał wybrac!
Skoro sie nie sprawdzaja -wypad!

To nie jest swieto ludzi ktorzy obecnie rzadza tym krajem.
To swieto na które pracowalo wiele wartosciowych pokolen.

Moze warto przypomniec sobie o nich chocby tego dnia...[img=1352577729_g284pmb.jpg]

Zmoderowano 10.11.2012 godz.22:27 - powód: słownictwo (sentinel)

Na dwie rzeczy nie ma lekarstwa: na śmierć i na bezczelność
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo