Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Śmiertelny wypadek na ulicy Widok
~KORNIK niezalogowany
22 listopada 2012r. o 11:13
A CZY KTOS WJE SKAD ONA POCHODZIŁA ?? I CZY WJECIE JAK SIE NAZYWAŁ TEN CO PROWADDZIŁ I SKĄD POCHODZI ??
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~nie sądźmy, bo sami będziemy osądzeni, a niezalogowany
22 listopada 2012r. o 11:16
Widzę to tak: każdy jest winny, kolejność (nie)przypadkowa:
1) kierowca - wina oczywista, winien zabójstwa z premedytacją - miał narzędzie zbrodni i go użył w celu pozbawienia życia, jadąc tam z rażącym naruszeniem przepisów miał też świadomość łamania prawa więc i zamiar dokonanego czynu, zresztą chyba był z okolicy więc zakręt znał i wiedział, że jest tam niebezpiecznie i stoi ograniczenie prędkości,
2) jego siostra wsiadając z nim do auta, jak wynika z poprzednich postów wiedziała jak jeździ brat, mam też wątpliwości, czy kazała mu zwolnić,
3) jego rodzice - za nieprzygotowanie go do roli odpowiedzialnego za życie swoje i cudze kierowcy,
4) instruktorzy jazdy i system szkolenia - za nieuświadomienie konsekwencji takiej jazdy, bądź zbyt słabe przygotowanie do bycia kierowcą,
5) zarządca drogi, bo mógł wprowadzić jakiś rodzaj spowalniacza, a zakręt chyba nie jest wykonany do końca prawidłowo,
6) okoliczni mieszkańcy - bo wcale albo zbyt słabo starali się o zwiększenie bezpieczeństwa na tym odcinku - przecież kierowca mógł tam potrącić idące dzieci,
7) producent samochodu - bo nie wprowadził blokady prędkości w ...e gazu...
itd.
Proszę o niekomentowanie postu tylko zastanowienie się, kto może być następny.

Zastosowana autokorekta

~wiek ma bardzo wiele do rzeczy niezalogowany
22 listopada 2012r. o 11:25
16 latek zdecyduje się na to co 27, 37 .... latkowi nie przyjdzie do głowy
2900
#falco nieaktywny
22 listopada 2012r. o 11:31
nie będę komentował tylko....
zastanawia mnie miejsce zdarzenia(na łuku drogi?)i fakt-,,jechał od strony Dobrej,,(?)
czegoś tu nie pojmuję i tyle...

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Seracon niezalogowany
22 listopada 2012r. o 11:31
~wiek ma bardzo wiele do rzeczy napisał(a): 16 latek zdecyduje się na to co 27, 37 .... latkowi nie przyjdzie do głowy

Dlaczego tak myślisz?
~kornik niezalogowany
22 listopada 2012r. o 11:37
szczeże to nikt niewje kto będzie nastepny i kto bedzie liczył deski pod zimją ?? ?? ?? ?? ?? nikt niemoze temu zapobjec !! !! !! Wję ja dla rodziny kturej zmarł córki SKŁADAM NAJ SZCZERSZE KONDOLENCJE !! ;(
~autor. niezalogowany
22 listopada 2012r. o 11:47
Dziewczynka nazywała się Kasia, a chłopak, jej brat Marcin z Dobrej.
~Zorientowany do falco niezalogowany
22 listopada 2012r. o 11:49
falco napisał(a): nie będę komentował tylko....
zastanawia mnie miejsce zdarzenia(na łuku drogi?)i fakt-,,jechał od strony Dobrej,,(?)
czegoś tu nie pojmuję i tyle...

Jechał prawą stroną, wyrzuciło go na prawo, odbił się od krawężnika i bezwładnie poleciał na lewą stronę.