Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Uczennica podpaliła włosy nauczycielce
~ niezalogowany
10 grudnia 2012r. o 21:29
pestka napisał(a): no ,prawie jak Ballada o Januszku-tam matka tez wierzyła synkowi i dobrze na tym wyszła.Faktycznie pedagogiczne podejscie tatuś be a mama cacy.Zycze powodzenia,dlatego dzieciaki sa takie a nie inne

Miłość ma być mądra a więc i wymagać trzeba a nie wybaczać i cackać się,jeśli kochasz dziecko prawdziwa miłością to nie dopuścisz do tego ,żeby się za niego wstydzić, on ci podziękuje a swoje myśli ,Ty się naiwnie cieszysz a nie przyjdzie Ci do głowy co myśli osoba ,która doświadczyła przykrości przez łobuzerskie wybryki ''dziecka''.Typek z książki Lubieńskiego , tenże właśnie Januszek też mówił ze łzami w oczach mamusiu kochana ,a mamusia jak lwica go broniła ,z czasem stał się jej największym katem.''Nie po to urodziłam ,żeby ktokolwiek go bił'' , no proszę cię, za darmo i bez powodu to nie , ale jakże często dziecko,które wie ,ze jest nietykalne ,bije i krzywdzi innych bo jemu wolno i mamusia dalej uważa ,że jej dziecka nie wolno uderzyć nawet w obronie własnej za to jej dziecko może bic kogo popadnie.Uchowaj Boże nie stosuje tych słów do Ciebie ,ale znam taki przypadek z sąsiedztwa, tak naiwna matka broniła swoich dzieci ,że ludzie z budynku musieli się wyprowadzać, chcąc żyć normalnie , dzieci te wyrosły na Januszków a płeć żeńska to lepiej zmilczeć.Kocham ,więc wymagam ,nie ukrywam przed ludżmi, nie zasłaniam własną piersią złych uczynków mojego dziecka ale od maleńkości uczę ,tłumacze i wymagam, stawiam sprawę jasno , jest wina ,jest kara ,jak ma odwage broić to niech ma odwagę stanąć przed ojcem i spojrzeć mu w oczy a nie ukrywać się za kiecką mamusi.

Zmoderowano 10.12.2012 godz.21:32 - powód: korekta cytowania (sentinel)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
10 grudnia 2012r. o 21:37
jemiola napisał(a): religia nie ma z tym nic wspólnego.

Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz. Walka z tradycją, z religią, z naturalnym porządkiem rzeczy spowodowała to, co obserwujemy.

Popieram

Daj spokój, świat jest jaki jest bo właśnie wszędzie miesza się kościół. Co Ci da godzina gapienia sie w ołtarz i czekania aż ksiądz zbierze na tace. Wole pomodlić się w domu do krzyża kiedy mam potrzebe, uklęknąć i wyznać swoje grzechy. Niech ten sprawiedliwy mnie później ocenia a nie księża co jak sie okazuje co drugi ma coś na paznokciami. A do kościoła się chodzi dzisiaj przeważnie po to żeby zaprezentować parafii nowe buty lub nowe futro z du'py kreta. Dajcie spokój, teraz nauczyciel święty, ale jakby ktoś dodał info na bolec.info 'Nauczyciel uderzył ucznia" To byście do rana wrzucali na niego na forum aż by gościu wyjechał z kraju. Teraz jeden napisze kto jest winny, kilku potwierdzi ze nauczyciel, kilku ze rodzic i dalej nie ma wniosków ani nauki na błędach bo jest podzielność zdań, nie ma porozumienia i takie sytuacje bedą sie zdarzać coraz częściej.

~Kaiso niezalogowany
10 grudnia 2012r. o 21:40
Rzadko kto dzisiaj przyzna sie że popełnił błąd w wychowaniu itp. Ludzie nie przyjmują tego do wiadomości. Wręcz przeciwnie, zwróc uwagę to się oburzą, jak nauczyciele piszący tutaj i próbujący się wybronić z tego że nie radzą sobie już z dzisiejszą młodzieżą.
~zacofany moher niezalogowany
10 grudnia 2012r. o 21:54
~ napisał(a):
Daj spokój, świat jest jaki jest bo właśnie wszędzie miesza się kościół.

Dyskutujesz z własnymi wyobrażeniami, a nie ze mną. Nie pisałem nic o Kościele.
Ktoś napisał:
Co Ci da godzina gapienia sie w ołtarz i czekania aż ksiądz zbierze na tace.

Jeśli masz takie wyobrażenie o Kościele - nie idź z dzieckiem na mszę! Ktoś Cię właśnie w ten sposób wykrzywił. Dziecko patrzy na rodzica i uczy się. Gdy widzi ojca w kościele znudzonego, z niechęcią rzucającego złotówkę na tacę (z komentarzem w domu, ile to daje na darmozjadów) - widzi fałsz i obłudę. Uczy się jej.
Ktoś napisał:
Wole pomodlić się w domu do krzyża kiedy mam potrzebe, uklęknąć i wyznać swoje grzechy.

Zamykanie religii w czterech ścianach domu odcina Cię od jednej z najważniejszych jej funkcji. Funkcji społecznych. To dzięki publicznej wierze człowiek ma odwagę przeciwstawić się złu. Ilu z nas nie miało w myślach chęci, by na przykład nie przyznać się, że ekspedient w sklepie policzył zbyt mało za zakupy? Diabeł czyha na takie drobne sytuacje. Konieczność przyznania się do zła przed Bogiem, ale w obecności innego człowieka (pewnie równie grzesznego, jak my) to mocne zabezpieczenie przed takimi myślami. Religia jest sprawą publiczną. Społeczność bez religii, zasad moralnych to tylko zbiorowisko.
~ niezalogowany
10 grudnia 2012r. o 21:55
~Kaiso napisał(a): Rzadko kto dzisiaj przyzna sie że popełnił błąd w wychowaniu itp. Ludzie nie przyjmują tego do wiadomości. Wręcz przeciwnie, zwróc uwagę to się oburzą, jak nauczyciele piszący tutaj i próbujący się wybronić z tego że nie radzą sobie już z dzisiejszą młodzieżą.

A jak w/g Ciebie kulturalny człowiek ma sobie poradzic z młodocianym bandytą ?!!!! przeciez nie wolno go ukarac bo rozsierdzona mamusia pięć procesów wytoczy , i co oczekujesz ,ze nauczyciele mają odrabiac za rodziców wieloletnie zaniedbania i z patologii porobić cudem dobrze ułozone dzieci?Nonsens.
~mama niezalogowany
10 grudnia 2012r. o 21:57
No tak moze to zabrzmiało jak ballada o Januszku! ale ja bym sobie na to nie pozwoliła tez miał kary ale nie bicie i dobrze wiedziałam co robi nie takie straszne rzeczy jak tutaj głupie wybryki i tyle! dla mnie to zawsze były poważne rzeczy i chciałam zeby miał plany na przyszłośc kim chce byc i co robic w zyciu naprawde to jest bardzo ciężka praca aby dobrze wychowac a z otoczenia też można wyciągnąć wnioski....
~Kaiso niezalogowany
10 grudnia 2012r. o 22:07
.
Zamykanie religii w czterech ścianach domu odcina Cię od jednej z najważniejszych jej funkcji. Funkcji społecznych. To dzięki publicznej wierze człowiek ma odwagę przeciwstawić się złu. Ilu z nas nie miało w myślach chęci, by na przykład nie przyznać się, że ekspedient w sklepie policzył zbyt mało za zakupy? Diabeł czyha na takie drobne sytuacje. Konieczność przyznania się do zła przed Bogiem, ale w obecności innego człowieka (pewnie równie grzesznego, jak my) to mocne zabezpieczenie przed takimi myślami. Religia jest sprawą publiczną. Społeczność bez religii, zasad moralnych to tylko zbiorowisko.

Zanim nawrócisz mnie zwykłego mieszkańca Bolesławca nawróć tych co stoją nad nami, co nami rządzą, powiedz im żeby nas posłuchali i nie okradali każdego dnia, powiedz żeby zmniejszyli podatki, żeby w telewizji nie kłamali, żeby dali wszystkim prace, żeby dzieci w Afryce nie głodowały, no dalej powiedz im że źle robią. Najprawdopodobniej bedą mieli Cię gdzieś... Bo Bóg nie zejdzie na ziemie i nic im nie zrobi, zresztą oni nawet nie mają pewnośći czy on rzeczywiście jest. Po ostatnich rzeczach, kiedy słyszy się jak giną dzieci, niewinni ludzie, noworodki wyrzuca sie na śmietnik zastanawiam się gdzie jest Bóg... I jak może na to pozwalać. Ale Ty dalej będziesz mi powtarzał że on jest zbawieniem... że jest cudny. Czasami wydaje mi sie ze czas leci a my jestesmy pozostawieni samym sobie, ewolucja idzie do przodu i wszystko toczy sie samo, nikt tam na górze na nas nie czeka. Inna galaktyka i inne rasy, tylko to.
~m niezalogowany
10 grudnia 2012r. o 22:13
~mama napisał(a): No tak moze to zabrzmiało jak ballada o Januszku! ale ja bym sobie na to nie pozwoliła tez miał kary ale nie bicie i dobrze wiedziałam co robi nie takie straszne rzeczy jak tutaj głupie wybryki i tyle! dla mnie to zawsze były poważne rzeczy i chciałam zeby miał plany na przyszłośc kim chce byc i co robic w zyciu naprawde to jest bardzo ciężka praca aby dobrze wychowac a z otoczenia też można wyciągnąć wnioski....

no to jesteś mądra mama, pewnie ,ze młodzi chłopcy mają swoje niemądre wybryki ,ale jak piszesz to ma byc w pewnych granicach a nie podpalać ludzi.Jak mówił Maćko z Bogdańca : młodość -głupość, kazdy w młodości coś niemadrego robi i nie powinno się za to karać ,dopóki nikt nie ponosi krzywdy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo