Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Rocznica wprowadzenia stanu wojennego
5183
magnum44
13 grudnia 2012r. o 21:11
Uwaga, uwaga!
Rozmowy są kontrolowane!
;)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 21:12
NA JAKIM KANALE?
5183
magnum44
13 grudnia 2012r. o 21:22
~ napisał(a): NA JAKIM KANALE?

Tylko na moim;)
W związku z tym "piszta co chceta"!

Doskonale pamiętam dzień wprowadzenia stanu wojennego i... nie dodam już nic w temacie ( nie wolno mi).

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
~Baranowski niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 0:22
powiem tak...czy było realne zagrozenie wejscia ruskich do Polski.....skoro i tak czuli sie jak u siebie....no nie wiadomo..
Jedno jest pewne - przy Armii Czerwonej faszystowskie Niemcy to była organizacja charytatywna...wiec bylo sie kogo bać....
Zresztą do dzis nikt z nimi nie chce zadzierać.... ;)
~ niezalogowany
14 grudnia 2012r. o 6:21
~ napisał(a): Jacy ruscy mieli wejść do Polski? Ruscy stacjonowali w Polsce od 1945 r. w ilości dużo większej niż nasza armia, milicja, UB razem wzięci, więc Patrzalski i inni lewacy wiedząc o tym, zawsze swojego generała będą całować po nawet dupie, że utrzymał socjalizm do dnia dzisiejszego, a nie za to, że niby powstrzymał ruskich od wkroczenia.

Jak jaruzelski był tak odważny to, dlaczego nie odzyskał ziem wschodnich? Lewaki odpowiedzcie na to pytanie.

Wracając do ruskich to jeżeli ktoś ma choć odrobinę rozumu i potrafi samodzielnie myśleć (nie to, co socjalista) to wie, że cała Polska była pod okupacją ruską. Wystarczy spojrzeć na nasz region:
Świętoszów,
Szczytnica,
Trzebień,
Legnica,
Lubin,
Nowa Sól,
Żagań,
Szprotawa,
Chocianów,
Rudawica,
Przemków,
Raszówka,
Krzywa,
Jawor,
Jankowa Żagańska,
i na pewno dużo więcej tych znanych, a ile mogło być tajnych.

Socjaliści będą zawsze kłamać lub powtarzać brednie, bo nie ulega wszelkiej wątpliwości, że lewica jest odpowiedzialna za najcięższe przestępstwa i zbrodnie w historii ludzkości. Niejednokrotnie socjaliści zmieniali swe szaty. Raz kryli się pod perukami Dantona czy Robespierra. Innym razem za twarzami Hitlera, Stalina, Pol Mota, Castro czy Mussoliniego. Jednak zawsze pozostali wierni swoim „postępowym” hasłom takim jak: „Równość, wolność, braterstwo”, „Proletariusze wszystkich krajów łączcie się” czy „ Mój brzuch, moja sprawa”.

Dlatego każdy idiot@ , czy socjalista (dla mnie to to samo) będzie pisał bzdury, że wszyscy, którzy myślą inaczej to faszyści itp.

Pamiętajcie, że ruscy mieli -oficjalnie- około 500 000 żołnierzy w Polsce, a Polska nie dysponowała taką ilością siły. Ruscy w Polsce mieli więcej czołgów, samolotów, wozów opancerzonych, paliwa, mieli nawet broń jądrową, więc komuchy przestańcie pitolić, że jaruzelski powstrzymał ruskie wojska, bo to nie Piłsudski. Coś wam się w głowach kolebie - czerwone dzwony biją...

Nikt się nie odniósł do powyższego konkretu - rzekomej "obrony" przed wkroczeniem wojsk ruskich do Polski przez generała, z którego lewacy chcą zrobić niemal Marszałka Piłsudskiego.

Zmoderowano 14.12.2012 godz.9:30 - powód: korekta cytowania (sentinel)
2900
#falco nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 6:58
dopiero dzisiaj przy porannej kawce miałem możliwość posłuchania tego co miał do powiedzenia Jarosław przed tym jak pomaszerował i pierwszą moją myślą było ,,mały hitlerek,, ;)
i przemówienie pełne nienawiści i hasła mające na celu podtrzymanie podziałów społecznych i jakieś dziwne ostrzeżenia o mającym nastąpić ,,powołaniu nowego rządu,,(nie wiem w jaki sposób?-przewrót?)
Polska to nie jest normalny kraj-w normalnym kraju ten facet już by siedział w pierdlu bo to co on głosi zaczyna być nie tylko niebezpieczne ale ociera się o szaleństwo a od tego już tylko krok do skonstruowania bomby :> on sam już jest taką ,,bombą z opóznionym zapłonem,, i dziwię się że odpowiednie organa jeszcze się tym nie zainteresowały...
ma jednak farta pod jednym względem bo pomimo jego przekonania ,Polska to wolny kraj i dzięki temu może jeszcze wygłaszać te swoje brednie :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
670
ramaj
14 grudnia 2012r. o 7:34
Według niektórych w 1945 cały naród powinien pójść do lasu,wtedy ruskie cofneliby się za Niemen i żylibyśmy szczęśliwie w pełnej suwerenności.Tylko coś mi się zdaje ,ze Josif Wisarionowicz nie bardzo liczył się z niepodleglościowymi aspiracjami innych narodów.Dla niego wybić milion czy dwa ew.zamknąć w gułagu to była normalka i nikt się o nich nie upominał.Zresztą nie tylko Stalin - jego następcy równie bezwględnie egzekwowali postanowienia jałtańskie w Europie chociażby na Węgrzech i Czechosłowacji.Czesi łatwo uginają karki dlatego w 68r. ponieśli niewielkie straty,krewcy Węgrzy stracili kilkadziesiąt tysięcy plus emigracja.
W naszym przypadku...lepiej nie gdybać... przy naszej zapalczywości i miłości do tych ze wschodu.....
Jedno jest pewne; dopóki Regan nie zazbroił ruskich na śmierć nie odpuściliby nam bo doskonale zdawali sobie sprawę,że Polska zapoczątkuje reakcję łańcuchową.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
14 grudnia 2012r. o 8:24
~ napisał(a): Nikt się nie odniósł do powyższego konkretu - rzekomej "obrony" przed wkroczeniem wojsk ruskich do Polski przez generała, z którego lewacy chcą zrobić niemal Marszałka Piłsudskiego.

Ja spróbuję . Eksperyment społeczny pod tytułem komunizm nie powiódł się. Rewolucja Październikowa została zaprojektowana. Polski stan wojenny , to naturalna konsekwencja tegoż projektu . To , że Ruscy nie musieli nigdzie wkraczać , to jest dla wszystkich myślących jasne, ale niewątpliwą zasługą Jaruzelskiego jest fakt , że udało mu się to rozegrać stosunkowo bezboleśnie. W prawdzie Pierestrojka już wtedy była planowana , ale komunistyczny beton nie widział nigdy żadnych przeciwwskazań, co do mordowania w imię utrzymania władzy. Nie robię z Jaruzelskiego Piłsudskiego , ale kiedy przypomnę sobie relacje Suworowa z radzieckiej codzienności , to wdzięczny jestem Jaruzelskiemu. Najprawdopodobniej , jak sugeruje Ramaj nie miał bym możliwości pisać tych słów. Eksperyment społeczny kapitalizm , również upadnie. Otwartym pozostaje pytanie , czy jest to kapitalizm ? I , co dalej ?

Miłego dnia Bolecnauci :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!