Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Rocznica wprowadzenia stanu wojennego
211
skorn
13 grudnia 2012r. o 15:33
~turysta napisał(a):
A AMERYKANIE nadal siedzą w niemczech..

niestety

dlatego Niemcy to najbiedniejszy kraj Europy : (

<i>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Kajetan niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 16:25
Mieliśmy szczęście że wtedy w 1981 r. przywódcą kraju był generał Jaruzelski. Został obarczony przez histotrię obowiązkiem podejmowania wówczas najtrudniejszych decyzji. Nikt za niego nie mógł tego zrobić. Nigdy i nigdzie wcześniej w sytuacji oczywistej próby zmiany ustroju polityczno-gospodarczego nie obyło się bez masowej masakry ludności i ruiny gospodarki. To, że możliwy był później Okrągły Stół i stopniowa demokratyzacja Polski oraz ewolucyjne zmiany ustroju gospodarczego to Jego ewidentna zasługa. Życzę mu wiele zdrowia i zasłużonego spokojnego życia.
~ niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 16:55
~Kajetan napisał(a): Został obarczony przez histotrię obowiązkiem podejmowania wówczas najtrudniejszych decyzji.

Nie przez historię, ale przez partię której przewodnia rola była zapisana w konstytucji!! :>
~ niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 19:01
~Kajetan napisał(a): Mieliśmy szczęście że wtedy w 1981 r. przywódcą kraju był generał Jaruzelski. Został obarczony przez histotrię obowiązkiem podejmowania wówczas najtrudniejszych decyzji. Nikt za niego nie mógł tego zrobić. Nigdy i nigdzie wcześniej w sytuacji oczywistej próby zmiany ustroju polityczno-gospodarczego nie obyło się bez masowej masakry ludności i ruiny gospodarki. To, że możliwy był później Okrągły Stół i stopniowa demokratyzacja Polski oraz ewolucyjne zmiany ustroju gospodarczego to Jego ewidentna zasługa. Życzę mu wiele zdrowia i zasłużonego spokojnego życia.

Nastepny naiwniak powtarzający brednie po gazecie wyborczej... a moze skoro wypowiadasz się w tym temacie to sięgnąłbyś jednak do ustaleń historycznych? Masz tam jasno przedstawione stanowisko radzieckiego ówczesnego politbiura. Wynika z niego jasno że Polska została pozostawiona została sama sobie (niejako na straty) i o żadnej bratniej radzieckiej pomocy nie mogloby być mowy, pomimo próśb Jaruzelskiego o pomoc wojskową (czytaj wkroczenie). Dopuszczali nawet w założeniach wyjście Polski z obozu socjalistycznego, i w związku z tym rewizje "pomocy i współpracy gospodarczej" Co tylko wyszłoby Polsce na dobre.

~ niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 19:06
Hegemon napisał(a):
~ napisał(a): hegemonie, widzę, że bawisz się w socjalistę na forum, bo uznałeś, że lepiej dla ludzi będzie, aby nie przeczytali, że dla mnie socjalista to i d i o t a...

Przeczytaj jeszcze raz zdanie, które napisałeś w zmoderowanym przeze mnie tekście.

Pozdrawiam

Nie rozumiem Twojej logiki - nie muszę. Może sam powiesz jaki był powód, aby wyciąć wyrazy "biedak" i "dziwny człowiek", które zostało automatycznie przerobione z "idio ty".
Jeżeli coś robisz, nie wymagaj, aby ktoś wiedział co siedzi w Twojej głowie.
2900
#falco nieaktywny
13 grudnia 2012r. o 19:45
czytam to co piszecie i to co napisał Patrzalski :)
to co Wy piszecie ,jakoś mi przeleciało bez echa...
,,Irokezie,, pozdrawiam bo nie pierwszy raz w pełni się z Tobą zgadzam :)
nieważne ile miałem lat ale pojechaliśmy z kolesiami do Jeleniej i znajoma załoga z ,,Retro,, wypuszczała nas tyłem lokalu kiedy ZOMO weszło do środka ...
jest co wspominać :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4743
#MANSON nieaktywny
13 grudnia 2012r. o 19:53
Ja z tego okresu pamiętam tylko jedno :/
...i nie warto się rozpisywać :|

&list=FL0coaIePhg7TxwXF6hJn-SA&index=11

Pozdrawiam i oby to nikogo więcej nie spotkało.
2900
#falco nieaktywny
13 grudnia 2012r. o 20:02
witaj Doktorku :)
jak widzę przybywa Ci ,,pacjentów,, ;)
może i ja będę się musiał zarejestrować powiedzmy na 2025 rok...
kolejka do Ciebie niedługo przypominać będzie tą jak na Kasprowy :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!