Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Rocznica wprowadzenia stanu wojennego
~xxx niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 12:05
PRZEMOWIENIE ZA SERCE CHWYTA.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 12:54
Glaucopsyche napisał(a):
skorn napisał(a):
Patrzalski napisał(a): Tak ,tak :) Wikipedia to obiektywne źródło informacji na temat stanu wojennego.

Ciesz się,że po rusku nie gadasz i całuj Jaruzelskiego w rękę z wdzięczności. Gdyby na ulice wyszli Ruscy zamiast ZOMO ,wtedy by- łoby kogo wspominać ,ofiar mielibyśmy tysiące ,a nie jednostki.

Nie wiem o co ci chodzi. Własnie dzieki takim ludziom jak Jaruzelski ten sku*wiały system utrzymywał sie w Polsce przez kilkadziesiąt lat. Innymi słowy, gdyby nie sługusy Moskwy, dziś w Polsce żylibyśmy tak, jak żyją mieszkańcy Europy Zachodniej.

I tu jest właśnie największy problem. ilu ludzi tyle opini na temat decyzji o stanie wojennym.
znam osobę która przed stanem wojennym i po wprowadzeniu pracowała blisko wschodniej granicy, widziała jak armia rosyjska czekała za sanem. tak wiec , według mnie, to co Patrzalski napisał ma sens.

Patrzalski jest socjalistą i pitoli ( ... ) trzy po trzy, zresztą tak samo jak ty z tą zasłyszaną wiedzą. Na pewno specjalnie mydli oczy, bo to lewak.

Jacy ruscy mieli wejść do Polski? Ruscy stacjonowali w Polsce od 1945 r. w ilości dużo większej niż nasza armia, milicja, UB razem wzięci, więc Patrzalski i inni lewacy wiedząc o tym, zawsze swojego generała będą całować po nawet dupie, że utrzymał socjalizm do dnia dzisiejszego, a nie za to, że niby powstrzymał ruskich od wkroczenia.

Jak jaruzelski był tak odważny to, dlaczego nie odzyskał ziem wschodnich? Lewaki odpowiedzcie na to pytanie.

Wracając do ruskich to jeżeli ktoś ma choć odrobinę rozumu i potrafi samodzielnie myśleć (nie to, co socjalista) to wie, że cała Polska była pod okupacją ruską. Wystarczy spojrzeć na nasz region:
Świętoszów,
Szczytnica,
Trzebień,
Legnica,
Lubin,
Nowa Sól,
Żagań,
Szprotawa,
Chocianów,
Rudawica,
Przemków,
Raszówka,
Krzywa,
Jawor,
Jankowa Żagańska,
i na pewno dużo więcej tych znanych, a ile mogło być tajnych.

Socjaliści będą zawsze kłamać lub powtarzać brednie, bo nie ulega wszelkiej wątpliwości, że lewica jest odpowiedzialna za najcięższe przestępstwa i zbrodnie w historii ludzkości. Niejednokrotnie socjaliści zmieniali swe szaty. Raz kryli się pod perukami Dantona czy Robespierra. Innym razem za twarzami Hitlera, Stalina, Pol Mota, Castro czy Mussoliniego. Jednak zawsze pozostali wierni swoim „postępowym” hasłom takim jak: „Równość, wolność, braterstwo”, „Proletariusze wszystkich krajów łączcie się” czy „ Mój brzuch, moja sprawa”.

Dlatego każdy ( ... ) , czy socjalista (dla mnie to to samo) będzie pisał bzdury, że wszyscy, którzy myślą inaczej to faszyści itp.

Pamiętajcie, że ruscy mieli -oficjalnie- około 500 000 żołnierzy w Polsce, a Polska nie dysponowała taką ilością siły. Ruscy w Polsce mieli więcej czołgów, samolotów, wozów opancerzonych, paliwa, mieli nawet broń jądrową, więc komuchy przestańcie pitolić, że jaruzelski powstrzymał ruskie wojska, bo to nie Piłsudski. Coś wam się w głowach kolebie - czerwone dzwony biją...

Zmoderowano 13.12.2012 godz.13:01 - powód: (Hegemon)
2951
#Anonim2951 nieaktywny
13 grudnia 2012r. o 13:08
Pol Pota 81.15.210.**.

Pozdrawiam
~ niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 13:08
hegemonie, widzę, że bawisz się w socjalistę na forum, bo uznałeś, że lepiej dla ludzi będzie, aby nie przeczytali, że dla mnie socjalista to i d i o t a.
Ty wiesz, co dla innych jest lepsze - prze"moderowanie" niż prawda. Podobnie jest z prawdą o stanie wojennym. Jest ona w podobny sposób "moderowana".
Teraz czekam na to, aby mnie nazwać faszystą.
Za nim jednak rzuci ktoś to hasło, niech sprawdzi o czym mówi.
2951
#Anonim2951 nieaktywny
13 grudnia 2012r. o 13:14
~ napisał(a): hegemonie, widzę, że bawisz się w socjalistę na forum, bo uznałeś, że lepiej dla ludzi będzie, aby nie przeczytali, że dla mnie socjalista to i d i o t a...

Przeczytaj jeszcze raz zdanie, które napisałeś w zmoderowanym przeze mnie tekście.

Pozdrawiam
211
skorn
13 grudnia 2012r. o 15:14
trzymaj sie z daleka od moich tematów

<i>
9984
#gover nieaktywny
13 grudnia 2012r. o 15:19
Stan wojenny. Z kolega umawiam sie na telefon, i to ze bedziemy rozmawiac po angielsku. Wykrecam numer, i slysze ,ze to jest rozmowa kontrolowana, jak kazda w stanie wojennym i jak wiekszosc za czasow komuny. Po paru zdaniach slyszymy w sluchawce: jesli nie przejdziecie na polski to, przerwe rozmowe. Przeszlismy na rosyjski, i podobne ostrzezenie. Rozmowa zostala przerwana.
~turysta niezalogowany
13 grudnia 2012r. o 15:26
Szkoda że STAN WOJENNY trwał tak krótko, i wypuścili „działaczy”. To byśmy żyli w kraju bogatszym i zamożniejszym.
A AMERYKANIE nadal siedzą w niemczech.
Ile ludzi zamarzło, zmarło przed szpilalem, i odeszło z powodu " nieudacznych "rządów .
Jaruzelski jest BOHATEREM, Kukliński ZDRAJCĄ.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo