~ napisał(a): jest to prostu kolejny podatek na służbę zdrowia, z którego jak to zwykle bywa tylko pewna część trafia na sprzęt medyczny poniewaz spora częśc pochłania utrzymanie "orkiestry" o kwotach typu czas antenowy "publicznej" nawet nie chce mi sie wspominać.... ktoś móglby powiedzieć ze to jest przeciez podatek dobrowolny, ale to nie prawda, jest presja typu "co nie dasz na dzieci?!" wyobraźcie sobie choc jednego dziennikarza w TV bez serduszka.... nastepna kwestia to przemycanie przy tej calej okazji przez Owsiaka swojej ideologii, która nie kazdemu musi odpowiadac.... oczywiście nie daję
oczywiście, że mogę sobie wyobrazić dziennikarza bez serduszka - np w TV Trwam :D
O utrzymaniu fundacji już nie chce mi się pisać. Sprawdż ich sprawozdanie finansowe, będziesz wiedział. No ale po co, lepiej szczekać.
Pisałem to już rok temu : pieski szczekają, karawana jedzie dalej :D
Duża oglądalnośc w TV, to spore wpływy z reklam, więc nie do końca jest tak, ze ktoś w telewizji dokłada do tego biznesu. Poza tym, jeśli TVP to telewizja PUBLICZNA, to ja chcę raz do roku oglądać WOŚP, tak jak ktoś ma ochote co niedzielę oglądać w południe transmisje z watykanu, czy jakieś inne kościelne programy.
A, że to pewna forma podatku, może i tak. Ale w odróżnieniu od innych form podatków, niesłychanie pomocna i odczuwalna przez zwykłych ludzi. Najprostszy przykład: badania przesiewowe słuchu u noworodków. Od dobrych kilku lat KAŻDY noworodek ma badany słuch. Dzięki czemu i jakiej instytucji pytam się?? I dziękuję za to. Moja córka też była badana i ma certyfikat :)