Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Dlaczego nie daję Owsiakowi ?

~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 12:14
~kontestator napisał(a): na tacę dajecie wiedząc że to nie na doby cel.

A według Ciebie na jaki niby cel my dajemy? My wiemy. ale Ty skąd niby wiesz, skoro jak podejrzewam nie dajesz na tacę i zapewne nie chodzisz do Kościoła.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~kontestator niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 12:21
~ napisał(a): A według Ciebie na jaki niby cel my dajemy?

na nowe samochody dla księży, na remonty kościołów które są wpółfinanowane z budżetów miast,gmin. na pensje, emerytury dla księży. na nieistniejący fundusz alimentacyjny dla dzieci księży oraz na utrzymanie najbogatszego kraju w europie, który ma wykupione nieruchomości i ziemie w polsce, chociąż zabrania tego polskie prawo.

sporo o mnie wiesz...
9879
#panda nieaktywny
12 stycznia 2013r. o 12:25
hemi napisał(a):

wyjaśnienie przyjąłem.

Starajmy się wszyscy, rzetelnie śledzić dyskusje w temacie, w którym mamy zamiar się wypowiedzieć, aby nie przekłamywać dobre intencje innych.

:)
~:) niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 13:11
~oligofrenka napisał(a): eh bełkoczecie jeden przez drugiego .....dopóki to wasz dzieciak, wnuk nie będzie zdychał w inkubatorze a raczej przez jego brak. zamknijcie buziule i nawet jeśli chlapnął za dużo to, dziękujcie bogu czy komu tam uważacie , po prostu za to że jest. zapoznajcie się z faktami , ile wcześniaków dzięki niemu żyje...i zdejmijcie te moherowe gacie bo wam moher w du...światopogląd zaciska... :P

Czy Ty aby na pewno dobrze się czujesz ?
U Ciebie w rodzinie się zdycha ? To gratuluję i wiesz co ? Marsz do budy :]
Wstydź się za swoją głupotę !! A moherowo to Ty masz w mózgu .
9879
#panda nieaktywny
12 stycznia 2013r. o 13:33
~oligofrenka napisał(a): eh bełkoczecie jeden przez drugiego .....dopóki to wasz dzieciak, wnuk nie będzie zdychał w inkubatorze a raczej przez jego brak. zamknijcie buziule i nawet jeśli chlapnął za dużo to, dziękujcie bogu czy komu tam uważacie , po prostu za to że jest. zapoznajcie się z faktami , ile wcześniaków dzięki niemu żyje...i zdejmijcie te moherowe gacie bo wam moher w du...światopogląd zaciska... :P

powyższe to dopiero bełkot :P

Powoływanie się na stereotypy dowodzi temu, że ktoś myśli stereotypowo.

Nazywanie wszystkich wierzących moherami jest takim krzywdzącym stereotypem. Każdy ma prawo mieć własny światopogląd, ale to wcale nie znaczy, że jest moherem, czy też lemingiem, ortodoksem czy też antyklerykałem. Więc? więc jeżeli ktoś przykleja łatki, w tym przypadku mohera, i tworzy chory obrazek myśląc, że błyszczy inteligencją, najpierw ten ktoś niech dokładnie się dowie co określenie moher oznacza :)
bo niekiedy taka osoba błyszczy tylko brakiem kultury i głupotą. :)
~ niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 14:31
jest to prostu kolejny podatek na służbę zdrowia, z którego jak to zwykle bywa tylko pewna część trafia na sprzęt medyczny poniewaz spora częśc pochłania utrzymanie "orkiestry" o kwotach typu czas antenowy "publicznej" nawet nie chce mi sie wspominać.... ktoś móglby powiedzieć ze to jest przeciez podatek dobrowolny, ale to nie prawda, jest presja typu "co nie dasz na dzieci?!" wyobraźcie sobie choc jednego dziennikarza w TV bez serduszka.... nastepna kwestia to przemycanie przy tej calej okazji przez Owsiaka swojej ideologii, która nie kazdemu musi odpowiadac.... oczywiście nie daję
9879
#panda nieaktywny
12 stycznia 2013r. o 14:41
~ napisał(a): jest to prostu kolejny podatek na służbę zdrowia, z którego jak to zwykle bywa tylko pewna część trafia na sprzęt medyczny poniewaz spora częśc pochłania utrzymanie "orkiestry" o kwotach typu czas antenowy "publicznej" nawet nie chce mi sie wspominać.... ktoś móglby powiedzieć ze to jest przeciez podatek dobrowolny, ale to nie prawda, jest presja typu "co nie dasz na dzieci?!" wyobraźcie sobie choc jednego dziennikarza w TV bez serduszka.... nastepna kwestia to przemycanie przy tej calej okazji przez Owsiaka swojej ideologii, która nie kazdemu musi odpowiadac.... oczywiście nie daję

Orkiestra rozlicza się dość dobrze z kasą. Akcja Owsiaka jest warta wsparcia. Myślę, że żaden minister zdrowia nie zrobił tyle co Owsiak. Ideologia? jest najmniej ważna, mnie interesuje to, aby mój datek trafił na wybrany cel :) Presja? może i jakaś jest, ale kto nie chce nie musi dawać. Oczywiście ja daję, i będę dawał :)
~pietrek1 niezalogowany
12 stycznia 2013r. o 14:47
~ napisał(a): jest to prostu kolejny podatek na służbę zdrowia, z którego jak to zwykle bywa tylko pewna część trafia na sprzęt medyczny poniewaz spora częśc pochłania utrzymanie "orkiestry" o kwotach typu czas antenowy "publicznej" nawet nie chce mi sie wspominać.... ktoś móglby powiedzieć ze to jest przeciez podatek dobrowolny, ale to nie prawda, jest presja typu "co nie dasz na dzieci?!" wyobraźcie sobie choc jednego dziennikarza w TV bez serduszka.... nastepna kwestia to przemycanie przy tej calej okazji przez Owsiaka swojej ideologii, która nie kazdemu musi odpowiadac.... oczywiście nie daję

oczywiście, że mogę sobie wyobrazić dziennikarza bez serduszka - np w TV Trwam :D
O utrzymaniu fundacji już nie chce mi się pisać. Sprawdż ich sprawozdanie finansowe, będziesz wiedział. No ale po co, lepiej szczekać.
Pisałem to już rok temu : pieski szczekają, karawana jedzie dalej :D
Duża oglądalnośc w TV, to spore wpływy z reklam, więc nie do końca jest tak, ze ktoś w telewizji dokłada do tego biznesu. Poza tym, jeśli TVP to telewizja PUBLICZNA, to ja chcę raz do roku oglądać WOŚP, tak jak ktoś ma ochote co niedzielę oglądać w południe transmisje z watykanu, czy jakieś inne kościelne programy.
A, że to pewna forma podatku, może i tak. Ale w odróżnieniu od innych form podatków, niesłychanie pomocna i odczuwalna przez zwykłych ludzi. Najprostszy przykład: badania przesiewowe słuchu u noworodków. Od dobrych kilku lat KAŻDY noworodek ma badany słuch. Dzięki czemu i jakiej instytucji pytam się?? I dziękuję za to. Moja córka też była badana i ma certyfikat :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza