Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
W imię przyzwoitości
~ niezalogowany
21 lutego 2013r. o 7:54
Przemyslaw napisał(a):
~ napisał(a): Palikot rżnie szlachertnego Robina Hooda na potrzeby propagandowe. Chyba wie, że słupki poparcia spadają na łeb na szyję, więc aby jakoś nie utonąć to postanawia wbić nóż w plecy swojej koleżance - Wandzie Nowickiej - wybitnej feministce, komunistce, obrończyni zboczeńców, zabijania nienarodzonych dzieci. Kobieta ma tyle zasług, a tu taka niespodzianka. Kiedy dzieci Palikota były jeszcze chrzczone to ta już wychowała swojego syna na anty-polaka, obrońcę Stalina i równie zasłużonego dla sprawy (...)

I kto ma więcej zasług Panie Moszczyński?

>

Proszę się nauczyć Panie / ? / że przychodząc do kogoś należy się przedstawić .Tym razem jednak ja sam pomogę Pani/Panu usprawiedliwić anonimowość.
Każdy człowiek wstydził by się podpisać pod powyższym tekstem.
Nie wynika z niego jakie Pani/Pan ma oczekiwania od państwa co należy zmienić , ewentualnie jak to zrobić

Dla Pana Panie Przemysławie Moszczyński "odkręcanie kota ogonem" polega na powtarzaniu niczym mantry, że wypada się przestawiać, a nie być anonimem. Mam prawo być na forum anonimowy... a skoro takie prawo mi przysługuje to znaczy, że jednak wypada być anonimowym na forum. Oczywiście nie jest zbrodnią również być jawnym tak jak Pan. Różnica między mną, a Panem polega jednak na tym, że ja nie robię kariery politycznej, nie szukam kolegów i poklasku, jak i nie mam tym podobnych motywacji więc nie uważam się na nie wiadomo kogo by musieć już sie lansować imieniem czy nazwiskiem. Ale wybaczam Panu, że do tej pory nie rozumie pan zasad regulaminu forum (które to zapewnia bycie anonimowym). Zatem jeśli ma Pan coś do tego dziwnego przepisu, przywileju to proszę założyć swoją własną stronkę z własnym forum na własnych warunkach.

Wracając do mojego wpisu odnośnie obłudy Palikota i Nowickiej - zdeklarowanej komunistki, która zresztą nie wyobraża sobie by możnabyło być człowiekiem nie będąc wcześniej komunistą - nie wstydzę się mojej krytyki w stosunku do niej.

Otóż napisał Pan "Nie wynika z niego jakie Pani/Pan ma oczekiwania od państwa co należy zmienić , ewentualnie jak to zrobić ".
Oczywiście pomogę Panu jednak zrozumieć, że jednak coś z tego co piszę o Palikocie, Urbanie, Nowickiej jednak wynkia. Moje oczekiwania są proste i nieskomplikowane. Marzy mi się Polska bez lewactwa. Chcę Polski rządzonej twardą, ale sprawiedliwą ręką. Chcę Polski wolnorynkowej - bez minimalnej płacy, wysokich podatków. Czego jeszcze chcę - zasady, że prawo nie może działać wstecz, a to prawo popiera niestety sam Janusz Palikot.

Dramatem Polski jest to, że lewackie wartości niczym nowotwór drążą nasz kraj. Wiekie koryto wymieniane jest przez coraz to bardziej łakome świnie. I nie interesuje mnie czy przy korycie jest Palikot, Miller czy Tusk. Dla mnie lewak zawsze pozostanie lewakiem.

Nie chcę, aby krajem rządził Ruch Palikota co oczywiście ne znaczy, że kocham PIS czy PO czy PSL. Ruch Palikota jest jednak esencją wszelkiego oportunizmu, wszelkiego zła i totalnej głupoty. No bo czy normalny człowiek może zagłosować na partię złożoną z komunistów zboczeńców, ludzi nie mających zerowego pojęcia o ekonomii i wolnym rynku? Czy nie zastanaiwa Pana dlaczego Urban czy morderca ks.Jerzego Popiełuszki namszczają akurat tę partię? Naprawdę nie jest Pan w stanie zrozumieć tych mechanizmów czy zwyczajnie zamykasz Pan na to oczy?

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 lutego 2013r. o 8:11
~ napisał(a): ...Dramatem Polski jest to, że lewackie wartości niczym nowotwór drążą nasz kraj. Wiekie koryto wymieniane jest przez coraz to bardziej łakome świnie. I nie interesuje mnie czy przy korycie jest Palikot, Miller czy Tusk. Dla mnie lewak zawsze pozostanie lewakiem.

Miło poczytać tak elokwentny i merytoryczny wywód.
Mnie pewnie z moim socjalistycznym zapędem do życia , również okrzyknie Pan lewakiem , ale nic nie szkodzi :)
Niestety muszę Pana zmartwić : nie ma , nie było ... i raczej nie będzie wolnego rynku , choć idea , jak najbardziej słuszna , socjalista Panu to mówi ! :) Żyjemy w Świecie rządzonym kłamstwem. Większość szlachetnych ideii , jak i podziałów politycznych , jest iluzją .

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
21 lutego 2013r. o 9:06
Pannazdzieckiem napisał(a):
~ napisał(a): ...Dramatem Polski jest to, że lewackie wartości niczym nowotwór drążą nasz kraj. Wiekie koryto wymieniane jest przez coraz to bardziej łakome świnie. I nie interesuje mnie czy przy korycie jest Palikot, Miller czy Tusk. Dla mnie lewak zawsze pozostanie lewakiem.

Miło poczytać tak elokwentny i merytoryczny wywód.
Mnie pewnie z moim socjalistycznym zapędem do życia , również okrzyknie Pan lewakiem , ale nic nie szkodzi :)
Niestety muszę Pana zmartwić : nie ma , nie było ... i raczej nie będzie wolnego rynku

Oczywiście wolny rynek udało się już w historii stworzyć i co ciekawe przyniósł on ludziom wiele dóbr, porawił im komfort życia i stał się naturalnym sitem oddzielajacym jakość od bylejakości. Do tego kraju uciekało tysiące emigrantów choć nie przyznawano tam beckiwego, płacy minimalnej. urlopów macierzyńskich i zasiłków. Takim krajem były kiedyś Stany Zjednoczone. Jeśli zatem coś jest sprawdzonego to czego tkwić w czymś co jeszcze nigdzie się nie sprawidziło - socjaliźmie?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 lutego 2013r. o 9:18
~ napisał(a): .... Takim krajem były kiedyś Stany Zjednoczone. ?

Zapewne mam jakieś luki w edukacji , już wiemy gdzie , ale proszę mi powiedzieć kiedy ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
21 lutego 2013r. o 9:27
~ napisał(a):
Oczywiście wolny rynek udało się już w historii stworzyć i co ciekawe przyniósł on ludziom wiele dóbr, porawił im komfort życia i stał się naturalnym sitem oddzielajacym jakość od bylejakości. Do tego kraju uciekało tysiące emigrantów choć nie przyznawano tam beckiwego, płacy minimalnej. urlopów macierzyńskich i zasiłków. Takim krajem były kiedyś Stany Zjednoczone. Jeśli zatem coś jest sprawdzonego to czego tkwić w czymś co jeszcze nigdzie się nie sprawidziło - socjaliźmie?

Witam Pana po krótkiej przerwie ./awaria sprzętu / Troszkę mi Pan skomplikował sytuację .Po pierwsze wcześniej złożyłem obietnicę Panu / Pannazdzieckiem /a po drugie odkryłem że mamy niemal identyczne poglądy i muszę się domyślić w czym problem.Mam wiarę że poradzę sobie .
Skoro tu już jestem to chcę nadmienić że różni nas postrzeganie lewicowości.
W Pana pojęciu to socjalizm lub komunizm a w moim ucywilizowana gospodarka wolnorynkowa.Niestety do kapitalizmu z początków USA nie da się wrócić .Nie pozwolą na to zwykli ludzie przyzwyczajeni do opieki państwa.Zatem należy usprawnić samą cywilizację i ubrać ją w takie normy aby jak największy procent populacji miał możliwość bezstresowo funkcjonować.Pracownicy potrzebują pracy a pracodawcy potrzebują pracowników.Napisał Pan " BEZ PŁACY MINIMALNEJ " .Zatem jak chce Pan dogonić Niemcy i Anglię ? Różnice w zarobkach doprowadzą w końcu do wyludnienia / Bolesławiec jest na dobrej drodze /Dlatego też prawo należy stanowić rozsądnie , bez emocji , bez uprzedzeń , bez przywilejów , bez wykluczeń.Na tą chwilę tyle .Pozdrawiam.
P S - Co do podpisu , myślę że ta polemika mogła by być bardzo pouczająca dla wielu internautów i nie ma potrzeby się wstydzić swego zdania.Proszę też zrozumieć że polemizowanie z Tyldą wcześniej czy później każdego autora zepchnie na dno.Nie ma możliwości sprawdzania czy rozmawia się z tą samą osobą czy już z inną.Błędne koło.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
21 lutego 2013r. o 10:05
Przemyslaw napisał(a):
Niestety do kapitalizmu z początków USA nie da się wrócić .Nie pozwolą na to zwykli ludzie przyzwyczajeni do opieki państwa.Zatem należy usprawnić samą cywilizację i ubrać ją w takie normy aby jak największy procent populacji miał możliwość bezstresowo funkcjonować.Pracownicy potrzebują pracy a pracodawcy potrzebują pracowników.Napisał Pan " BEZ PŁACY MINIMALNEJ " .Zatem jak chce Pan dogonić Niemcy i Anglię ?

Przypominam Panu, że również Anglia i Niemcy lepiej radziły sobie w czasach, gdzie nie było jeszcze takich absurdów jak podatek dochodowy, płaca minimalna czy zasiłki. Im więcej socjalizmu w Niemczech tym mniej narodzin samych Niemców (w czasach kiedy nie było benefitow Nemców rodziło się więcej), tym wolniejsza gospodarka, tym większe bezrobocie, tym większy napływ zupełnie obcej nam cywilizacji. Dla mnie to nie są optymistyczne argumnety.

Pisze Pan, że do kapitalizmu na którym USA zbudowało imperium dobrobytu nie da się wrócić? Pytanie tylko dlaczego nie wracać do czegoś co się sprawdza?
Niech Pan wybaczy, ale to brzmi tak jak twierdzenie, że wprawdzie kiedyś 2+2 równało się 4. Ale teraz nie da się wrócić do czasów, kiedy 2+2=4. Bo społeczeństwo na to nie pozwoli? Bo jeśli społeczeństwo nie zna się na ekonomii, nie ma pojęcia o suchym faktach, a woli żyć utopijnym socjalizmem to znaczy, że trzeba rządy dostosować do marksistowskich bredni?

Rząd nie rozwiązuje żadnych problemów gdyż to on sam w sobie jest problemem. A demokracja sama w sobie jest idiotyzmem o czym świadczy kondycja gospodarcza w Europie i wogóle na świecie. Ludzie niedouczeni, niemyślący (jest ich zawsze więcej) nie mogą decydować za wszytskich o ich wolności, gdyż nieświadomie krzywdzą siebie i kolejne pokolenia. Tylko w demokracji lud zagłosuje na kogoś kto rzuci hasło "0% bezrobocia", "Zasługujemy na druga Irlandię", "Tysiąc złoty na dziecko do 18 roku życia", "płaca minimalna", "Prawo do posiadania bezpłatnego leczenia", "prawo do bezplatnej nauki". Takie bajki tylko w demokracji się dobrze sprzedaje.

Wolny rynek nie potrzebuje ingerencji rządu, regulacji, bhp, płacy minimlanej, sztucznie tworzonych miejsc pracy. Wolny rynek potrzebuje tylko zwykłego człowieka oraz drugiego zwyklego człowieka i potrzeb i zobowiązań które między sobą oni samodzielnie ustalają.

I nie chodzi o utopijną wizję by wszytskim żyło się równo, fajnie i bezpiecznie. Takie coś można włożyć pomiędzy inne bajki, które już dawno powinny zostać w przedszkolu przerobione i zapomniane.
Wolność Panie Przemysławie to niestety odpowiedzialność na podejmowane w życiu decyzje. Taka jest cena. I gdy ktoś pokieruje swoim życiem tak, że skończy w rowie to tam powinien skończyć. Jeśli ktoś chce wypić 4 litry benzyny to również powinien to zrobić i to czym prędzej bo wówczas jedengo głupka będzie mniej. Jeśli znowu ktoś chce pracować to w wolnym rynku znajdzie pracę bo tam gdzie są ludzie są potrzeby i na te potrzeby można odpowiedzieć.

5413
#Przemyslaw nieaktywny
21 lutego 2013r. o 10:23
Teraz gdy Ruch Palikota rozruszał machinę rozgrabiania kasy państwa media codziennie publikują nowe listy hańby .Oto następna .Mam absolutne przekonanie że nie ostatnia.
Niebawem przyjdzie z pewnością czas na otwarcie szuflady z grzechami samorządowców.
http://biznes.onet.pl/szokujaca-lista-nagrod-dla-wladzy-dokladne-kwoty,18554,5426416,1,prasa-detal

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
3688
#Pynchoon nieaktywny
21 lutego 2013r. o 10:32
Przemyslaw napisał(a): Teraz gdy Ruch Palikota rozruszał machinę rozgrabiania kasy państwa media codziennie publikują nowe listy hańby .Oto następna .Mam absolutne przekonanie że nie ostatnia.
Niebawem przyjdzie z pewnością czas na otwarcie szuflady z grzechami samorządowców.
http://biznes.onet.pl/szokujaca-lista-nagrod-dla-wladzy-dokladne-kwoty,18554,5426416,1,prasa-detal

Przemysławie, przestań kłamać, to media ujawniły nagrody i dopiero wtedy Palikot się "oburzył", ponieważ postanowił ugrać coś na tym. Oczywiście o nagrodach wiedzieliście wcześniej ale siedzieliście cicho.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zaskakujaca-data-wniosku-o-odwolanie-nowickiej-zwykla-pomylka-pisarska,306042.html
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza