falco napisał(a): niech ten ukochany przez Was kraj da mnie samemu godnie zarabiać a moja noga u ,,szwaba,, nie postanie :)
czy Wy myślicie że ja sam jeden podobnie myślę?
że jestem jedynym Polakiem pracujacym u ,,szwaba,,?
i nie pieprzcie mi tu farmazonów że mając możliwość wyjechania zarobkowego za granicę, odrzucilibyście taka propozycję... :P
jeśli godnie będzie mi płacić Żyd czy ,,rusek,, podejmę u niego pracę a Wy ,,patrioci,, możecie na mnie ,,wieszać psy,, niejednokrotnie widząc puste dno własnego garnka... ;)
>
Panie falco / chętnie poznał bym Pana imię aby ocieplić stosunki /
Z powyższego wpisu jasno wynika że czuje się Pan rozczarowany własną ojczyzną.Ja osobiście bardziej niż inni Pana rozumie.Jedyne co chciał bym Panu wytknąć to mało sprecyzowany adresat Pana frustracji.Pisze Pan coś co mnie bardzo zaskoczyło.
" niech ten ukochany przez Was kraj da mnie samemu godnie zarabiać a moja noga u " szwaba " nie postanie "
Pozwolę sobie na analizę tego zdania.
Po pierwsze słowo WAS napisał Pan z dużej litery .Świadczy to o dyskretnym wyrażeniu szacunku do czytelników RODAKÓW.znajomych , sąsiadów , ale jednak ziomków.Do dobrze świadczy o Panu.Po drugie wyraźnie Pan nie rozumie co się w Polsce porobiło.Tu już nikt nikomu nic nie daje.Tu państwo zabiera i wyniszcza potencjalnych pracodawców.Tu praktycznie nie ma klasy średniej.Tu nie ma pracy dla nikogo .Ani dla Pana ani dla innych.Tu praca jest towarem dla znajomych.Ma Pan pecha bo Pana znajomi nie rozdają pracy.
Tak Panie falco , nikt nie będzie " pieprzył " że by nie wyjechał.Jednak zawsze jest taka część społeczeństwa , która wyjechać nie może.
Oczekuje Pan godnej pracy .A dlaczego tej godnej pracy nie aplikuje po socjalistyczna Solidarność ? Dlaczego jedzie Pan po tą pracę na zachód a nie wschód ? To w związku z chwaloną przez Pana epoką Polski Ludowej.
MOWA TU ZUPEŁNIE O CZYM INNYM.
Mowa tu o tym aby zbudować normalny kraj u siebie.Kraj w którym my Polacy będziemy się szanowali i do którego inni będą chcieli emigrować.Kraj to zbiorowisko różnych ludzi .Proszę spojrzeć na problem z tej perspektywy.Wszyscy jesteśmy Polakami , każdy jest inny.Żyj i pozwól żyć innym