Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
4553
#Margot2000 nieaktywny
6 kwietnia 2013r. o 22:07
~s napisał(a): Dzięki wolności i kapitalizmowi, którymi tak pogardzasz, możesz dziś legalnie posługiwać u Niemca. Doceń więc to co masz i przestań z rozrzewieniem wspominać minione czasy "czerwone". : D [/c

Za czasów " czerwonych" jak to określiłeś też wyjeżdżało się do pracy poza granice naszego kraju legalnie ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~s niezalogowany
6 kwietnia 2013r. o 22:41
falco napisał(a): ja jak to nazywasz ,,posługuję ,, u Niemca czego ty nie potrafisz z własnym rozumem...
ja z ,,rozrzewnieniem ,, wspominam to w czym żyłem i się wychowywałem a ty to znasz z kronik filmowych i to czym karmi cię dzisiaj kolejna propaganda

Słuchaj, a powiedz mi jeszcze, czemu jeździsz do państw kapitalistycznych za kapuchą zamiast wybrać sobie jakis socjalistyczny raj by tam "rozwinąć skrzydła"? Jeszcze na świecie są gdzieniegdzie tego typu enklawy, nazwijmy je "czerwonymi wyspami" : D
2900
#falco nieaktywny
6 kwietnia 2013r. o 23:04
niekiedy jak ciebie czytam,odnoszę wrażenie że twoi rodzice musieli stracić majątek na masło by kupić ci to ,,wykształcenie,,a i tak zadajesz pytania na poziomie gimnazjum :P
zamiast wymagać odpowiedzi na tak postawione pytanie, naucz się myśleć...
;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
6 kwietnia 2013r. o 23:06
~s napisał(a): ... Słuchaj, a powiedz mi jeszcze, czemu jeździsz do państw kapitalistycznych za kapuchą zamiast wybrać sobie jakis socjalistyczny raj by tam "rozwinąć skrzydła"? Jeszcze na świecie są gdzieniegdzie tego typu enklawy, nazwijmy je "czerwonymi wyspami" : D

Kiedy wreszcie bedziesz miał dzieci, Milaczku :) ... być może wtedy zrozumiesz, dlaczego. Życzę Ci tego z całego serca . Dobrej nocy Młody Padawanie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~s niezalogowany
6 kwietnia 2013r. o 23:16
falco napisał(a): niekiedy jak ciebie czytam,odnoszę wrażenie że twoi rodzice musieli stracić majątek na masło by kupić ci to ,,wykształcenie,,a i tak zadajesz pytania na poziomie gimnazjum :P
zamiast wymagać odpowiedzi na tak postawione pytanie, naucz się myśleć...
;)

Nic nie poradzę, że twoje teorie o dostatku w PRL przeczą logice. Jeszcze do 89 czy tam 90 r. w Berlinie ludzie skakali przez mur nie z zachodu na wschód, tylko na odwrót. Czy to tez propaganda? A to że do nich strzelano to też dobrze swiadczy o "ludowych demokracjach"?
5413
#Przemyslaw nieaktywny
7 kwietnia 2013r. o 11:29
falco napisał(a): niech ten ukochany przez Was kraj da mnie samemu godnie zarabiać a moja noga u ,,szwaba,, nie postanie :)
czy Wy myślicie że ja sam jeden podobnie myślę?
że jestem jedynym Polakiem pracujacym u ,,szwaba,,?
i nie pieprzcie mi tu farmazonów że mając możliwość wyjechania zarobkowego za granicę, odrzucilibyście taka propozycję... :P
jeśli godnie będzie mi płacić Żyd czy ,,rusek,, podejmę u niego pracę a Wy ,,patrioci,, możecie na mnie ,,wieszać psy,, niejednokrotnie widząc puste dno własnego garnka... ;)
>

Panie falco / chętnie poznał bym Pana imię aby ocieplić stosunki /
Z powyższego wpisu jasno wynika że czuje się Pan rozczarowany własną ojczyzną.Ja osobiście bardziej niż inni Pana rozumie.Jedyne co chciał bym Panu wytknąć to mało sprecyzowany adresat Pana frustracji.Pisze Pan coś co mnie bardzo zaskoczyło.
" niech ten ukochany przez Was kraj da mnie samemu godnie zarabiać a moja noga u " szwaba " nie postanie "
Pozwolę sobie na analizę tego zdania.
Po pierwsze słowo WAS napisał Pan z dużej litery .Świadczy to o dyskretnym wyrażeniu szacunku do czytelników RODAKÓW.znajomych , sąsiadów , ale jednak ziomków.Do dobrze świadczy o Panu.Po drugie wyraźnie Pan nie rozumie co się w Polsce porobiło.Tu już nikt nikomu nic nie daje.Tu państwo zabiera i wyniszcza potencjalnych pracodawców.Tu praktycznie nie ma klasy średniej.Tu nie ma pracy dla nikogo .Ani dla Pana ani dla innych.Tu praca jest towarem dla znajomych.Ma Pan pecha bo Pana znajomi nie rozdają pracy.
Tak Panie falco , nikt nie będzie " pieprzył " że by nie wyjechał.Jednak zawsze jest taka część społeczeństwa , która wyjechać nie może.
Oczekuje Pan godnej pracy .A dlaczego tej godnej pracy nie aplikuje po socjalistyczna Solidarność ? Dlaczego jedzie Pan po tą pracę na zachód a nie wschód ? To w związku z chwaloną przez Pana epoką Polski Ludowej.
MOWA TU ZUPEŁNIE O CZYM INNYM.
Mowa tu o tym aby zbudować normalny kraj u siebie.Kraj w którym my Polacy będziemy się szanowali i do którego inni będą chcieli emigrować.Kraj to zbiorowisko różnych ludzi .Proszę spojrzeć na problem z tej perspektywy.Wszyscy jesteśmy Polakami , każdy jest inny.Żyj i pozwól żyć innym

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
10114
#alter nieaktywny
7 kwietnia 2013r. o 12:24
Przemyslaw napisał(a): Tu nie ma pracy dla nikogo .Ani dla Pana ani dla innych.Tu praca jest towarem dla znajomych.Ma Pan pecha bo Pana znajomi nie rozdają pracy.

Potrafi Pan myśleć tylko na poziomie polityki małomiasteczkowej? Logika Pana wywodów jest porażająca :)

Dopisane 07.04.2013r. o godz. 12:24:

O błędach już nie wspominam.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
7 kwietnia 2013r. o 12:36
w chwili obecnej nie ma szans na ,,ocieplenie stosunków,, a podanie swojego imienia nic tu nie zmieni...pańska analiza też nie do końca jest trafiona bo kiedy piszę ogólnie o internautach piszę do wszystkich (wielka literą) wiedząc o tym że są tu i tacy co w łyżce wody by mnie utopili (oni w swojej przyzwoitości szybko ujawnią moje imię)
mimo wszystko mam i do nich pewien szacunek bo maja prawo wyrażać swoje zdanie i opinię do której mogę się odnieść lub ją zignorować bo i ja mam do tego prawo :D
nie piszę tu o Polsce jako mojej ojczyznie tylko o kraju w którym muszę żyć bo łączy mnie z tym krajem nie patriotyzm tylko względy osobiste i to wszystko...
Pańska rada co do kierowania swoich kroków na wschód jest tak trafiona, jak namawianie pana do uprawiania swojej ,,polityki,, właśnie tam...miałby pan odwagę? :D
wątpię :D
zaraz wrócę ...(jeśli będzie trzeba)bo nie samym internetem żyję... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza