alter napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a):>
Alter dajmy Panu Przemkowi czas na odniesienie się do naszych uwag w kontekscie poszczególnych punktów.
I jeszcze jedna uwaga. Zagadnienia poruszone przez PanaM, mają większe znaczenie na poziomie ogólnopolskim, sejm, senat, europarlament. Czyżby PanM kreował się na przyszłe wybory? Jak dotąd PanM nie dokonał niczego w naszym mieście, nie liczy się w polityce samorządowej.
Jakie PanM ma propozycje dla mieszkańców naszego miasta?!!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
O problemach dotyczących pisałem wielokrotnie .
W tym o nagrodach Pana Prezydenta dla szefów spółek miejskich , o drastycznej podwyżce ceny wody i ścieków , 38% o jeszcze wyższej podwyżce podatku od nieruchomości 42,5 % , o zapobieganiu dzikim wysypiskom , o całonocnym oświetleniu wielu obiektów ,o zbyt wysokich cenach za stoiska na targowiskach , o zmianie organizacji ruchu , o gospodarce opakowaniami po napojach , o zwalczaniu bezdomności zwierząt , o prywatyzacji obiektów komunalnych , o zwolnieniu z podatku od nieruchomości spółek miejskich.Cały czas postuluje przeciwko wzrostowi podatków lokalnych i akcyz. Tyle pamiętam.
alter napisał(a):
1. Jaką ma Pan wiedzę, aby "naprawiać gospodarkę wolnorynkową"? dokładnie co Pan chce naprawiać? konkrety!
2. "Racjonalniejszy podział wspólnie wypracowanych dóbr"?
truizm powtarzany przy każdych wyborach, zbyt ogólnikowy!
3. "Obniżenie podatków" - za tym są wszyscy politycy, to hasło powraca przy każdych wyborach, i co z tego wynika? NIC!
4. "likwidacja większości zezwoleń oraz akcyz" - tutaj pełna zgoda! :)
5. "Jestem za równym traktowaniem podmiotów" - jakie podmioty PAn ma na myśli? - zbyt ogólnikowe!
6. "Jestem za likwidacją wszelkiego rozdawnictwa publicznych środków." - zbyt ogólnikowe! / zasiłki dla bezrobotnych, projekty wspierania rynku pracy - to też rozdawnictwo?!
7. "Jestem za poprawą dostępu obywateli do lekarzy specjalistów". - za tym wszyscy są! i co? NIC! Jaki ma Pan pomysł, aby to zrealizować? konkrety!
8. "Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych." - a tutaj się uśmiałem! co to za kuriozum? a dlaczego tylko dla pracowników budżetowych? nowy przywilej? to jakaś nowa szlachta nam powstanie? niby dlaczego to pracownicy budżetowi mają korzystać z tego przywileju? nowa Grecja? Racjonalne gospodarowanie to także rozsądne zarządzanie podatkami!
"Oponentów zapraszam do wskazania co z tych wniosków jest niekorzystne dla obywateli."