Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
5413
#Przemyslaw nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 12:51
alter napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):
Alter dajmy Panu Przemkowi czas na odniesienie się do naszych uwag w kontekscie poszczególnych punktów.

I jeszcze jedna uwaga. Zagadnienia poruszone przez PanaM, mają większe znaczenie na poziomie ogólnopolskim, sejm, senat, europarlament. Czyżby PanM kreował się na przyszłe wybory? Jak dotąd PanM nie dokonał niczego w naszym mieście, nie liczy się w polityce samorządowej.

Jakie PanM ma propozycje dla mieszkańców naszego miasta?!!
>
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
O problemach dotyczących pisałem wielokrotnie .
W tym o nagrodach Pana Prezydenta dla szefów spółek miejskich , o drastycznej podwyżce ceny wody i ścieków , 38% o jeszcze wyższej podwyżce podatku od nieruchomości 42,5 % , o zapobieganiu dzikim wysypiskom , o całonocnym oświetleniu wielu obiektów ,o zbyt wysokich cenach za stoiska na targowiskach , o zmianie organizacji ruchu , o gospodarce opakowaniami po napojach , o zwalczaniu bezdomności zwierząt , o prywatyzacji obiektów komunalnych , o zwolnieniu z podatku od nieruchomości spółek miejskich.Cały czas postuluje przeciwko wzrostowi podatków lokalnych i akcyz. Tyle pamiętam.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
22 kwietnia 2013r. o 12:54
I co Pan Panie Moszczyński w tym kierunku zrobił jako polityk ?
~:) niezalogowany
22 kwietnia 2013r. o 13:01
p.m przecież poświęcił czas...i wystukał to o czym wszyscy mówią,czynów i propozycji zmian żadnych w tych tematach nie podjął... :> brak już słów bo p.m wyobraził sobie,że będzie "uczył internautów" co mają przedsięwziąć a sam nie zrobił nic...zero propozycji,zero czynów... ;(
2900
#falco nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 13:03
hehehe...myślisz że tylko ty możesz o tym napisać?
a jak napisze o tym Nowak czy Kowalski to będzie to mniej ,,odkrywcze,,od twojej pisaniny?

każdy,KAŻDY gimnazjalista może to napisać a ty tu niczym Kolumb?
masz nas za idiotów nie potrafiących czytać lub posługiwać sie stronkami internetu?
no tak...coś tam juz pisałeś że ,,nie dlidiotów,, :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~ niezalogowany
22 kwietnia 2013r. o 13:07
falco, bo to niestety pseudo polityk.
Jakby naprawdę zależało mu na polityce i polepszeniu bytu mieszkańców to zacząłby od mieszkańców.
I nieważne, czy by coś osiągnął czy nie, ale ważne byłoby to, że próbował a nie siedział na d u p i e jak do tej pory.
Widać, że raz napisał pismo, ale wyłącznie we własnym interesie, czyli biura "społecznego" poselskiego sponsorowanego z datków jakie otrzumuje partia.

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 15:36
alter napisał(a):
1. Jaką ma Pan wiedzę, aby "naprawiać gospodarkę wolnorynkową"? dokładnie co Pan chce naprawiać? konkrety!

2. "Racjonalniejszy podział wspólnie wypracowanych dóbr"?
truizm powtarzany przy każdych wyborach, zbyt ogólnikowy!

3. "Obniżenie podatków" - za tym są wszyscy politycy, to hasło powraca przy każdych wyborach, i co z tego wynika? NIC!

4. "likwidacja większości zezwoleń oraz akcyz" - tutaj pełna zgoda! :)

5. "Jestem za równym traktowaniem podmiotów" - jakie podmioty PAn ma na myśli? - zbyt ogólnikowe!

6. "Jestem za likwidacją wszelkiego rozdawnictwa publicznych środków." - zbyt ogólnikowe! / zasiłki dla bezrobotnych, projekty wspierania rynku pracy - to też rozdawnictwo?!

7. "Jestem za poprawą dostępu obywateli do lekarzy specjalistów". - za tym wszyscy są! i co? NIC! Jaki ma Pan pomysł, aby to zrealizować? konkrety!

8. "Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych." - a tutaj się uśmiałem! co to za kuriozum? a dlaczego tylko dla pracowników budżetowych? nowy przywilej? to jakaś nowa szlachta nam powstanie? niby dlaczego to pracownicy budżetowi mają korzystać z tego przywileju? nowa Grecja? Racjonalne gospodarowanie to także rozsądne zarządzanie podatkami!

"Oponentów zapraszam do wskazania co z tych wniosków jest niekorzystne dla obywateli."

No i ? Co z merytoryczną dyskusją Panie Przemku ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
22 kwietnia 2013r. o 15:40
Pewnie zaraz odpisze : "Bardzo mi przykro ale jestem hetero seksualny . " :D
5413
#Przemyslaw nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 19:47
[c=alter
>
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Panie Alter .Proszę zadawać pytania pojedynczo W takiej kolejności i treści jak Pan podał,aby nie zaciemniać tematu.Odpowiem na każde wyczerpująco.Pozdrawiam.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza