Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
~s niezalogowany
21 kwietnia 2013r. o 22:58
Nie jestem niczyim zwolennikiem. Uważam tylko, że każdy ma prawo do nieskrępowanej wypowiedzi na forum. A tutaj kolesiestwo, jednego moderujemy, a drugiemu pozwalamy na zaśmiecanie tematów.

Takiego trola jak falco od lat tutaj nie było. Sam nie ma nic do zaoferowania poza wychwalaniem jaruzela i prl-u. Pytanie tylko czemu za robotą jeździ na Zachód zamiast na Wschód.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5413
#Przemyslaw nieaktywny
21 kwietnia 2013r. o 23:04
Pannazdzieckiem napisał(a):
Przemyslaw napisał(a):
Panie Piotrze , podtrzymuję ofertę. / niemerytorycznymi nazwałem pytania typu " czy jesteś za likwidacją Polski lub wszystko związane z chemitralami "

Panie Przemku , wreszcie coś konkretnego , miło mi. :)
Pozwoliłem sobie na modyfikację Pańskich słów , aby w miarę klarownie ustosunkować się do Pańskich propozycji. Proszę również ostatecznie odpowiedzieć na pytania poprzednie, powiązane są one z ogólną linią działania Ruchu Palikota , którego mieni się Pan przedstawicielem. Trucie Polskiego nieba rozpoczęło się jakieś sześć lat temu . Osobiście przyglądam się temu od czterech lat, dwa lata żyłem w nieświadomości. To ewidentny dowód na to , że Polski Rząd nie ma tutaj nic do gadania. I w tej sytuacji , nie ma co mówić o suwerennym Państwie.

Przemyslaw napisał(a):

Jestem za naprawą gospodarki wolnorynkowej z jak najmniejszym udziałem państwa.

( gospodarka wolnorynkowa , to iluzja, eurokołchoz decyduje , kto , gdzie i ile produkuje. Nie ma suwerenności , nie ma wolnego rynku, nie ma czego regulować )

Jestem za racjonalniejszym podziałem wspólnie wypracowanych dóbr .

( OK.)

Jestem za drastyczną redukcją kosztów generowanych przez strefę budżetową.

(OK. tylko uwaga na bezrobotnych , żeby się nie okazało , że zabierze Pan ubezpieczenia , bo wtedy stryczek , jak już kiedyś pisałem Panu )

Jestem za zakazem zadłużania państwa i samorządów .

( OK. od siebie dodam odzyskanie władzy Państwa , czyli Rządu , Sejmu i Senatu nad pieniądzem )

Jestem za redukcją administracji . ( OK.)
Jestem za obniżeniem podatków . ( OK.)

Jestem za likwidacją większości zezwoleń oraz akcyz .

( Nie mam zdania )

Jestem za równym traktowaniem podmiotów.

( jak rozumiem podatki płacą wszyscy , bez wyjątków , tak ?)

Jestem za likwidacją wszelkiego rozdawnictwa publicznych środków.

( nie rozumiem )

Jestem za poprawą dostępu obywateli do lekarzy specjalistów.

( tu trzeba zlikwidować w pierwszej kolejności neoliberalną doktrynę konkurencji w służbie zdrowia , to sprawia , że system jest chory. Jak Pan widzi tą poprawę ? )

Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych. ( OK. mielenie pienię
............................................................................................................................................

Tu dopisałem odpowiedź uzupełniającą.

Padło tam gdzieś takie ciekawe pytanie

" Co panM dobrego zrobił dla Bolesławca ? "

Postaram się odpowiedzieć.
Moja misja , zadanie , pisanie / niech ktoś nazywa jak chce / polega na wskazywaniu czynów , decyzji , ustaw , które moim zdaniem szkodzą ogółowi społeczeństwa .Mam na myśli rosnące ceny , podatki , akcyzy , komplikacja prawa , coraz gorszy dostęp do lekarza specjalisty itp .
Celem końcowym nie jest zniszczenie władzy ani pracowników administracji.Celem końcowym jest skonstruowanie praw i obowiązków tej grupy w taki sposób aby nie mogła działać na szkodę obywateli.Bez naprawy prawa administracyjnego nikt nie będzie dobrym urzędnikiem.Jeśli ktokolwiek będzie miał nieograniczony i bezkarny dostęp do publicznych pieniędzy to będzie po nie sięgał.Jeśli ktoś będzie miał możliwość zatrudniania swoich na państwowych posadach to będzie to robił.Jeśli lekarz będzie dostawał wysokie wynagrodzenie w szpitalu a jednocześnie prowadził praktykę prywatną to dostęp do specjalisty/ na NFZ / niebawem okaże się całkiem niemożliwy .JAK JUŻ JEST ZE STOMATOLOGAMI.
W największym skrócie właśnie to robię .Plusem jest fakt że nikt mi za to nie musi płacić.Ponieważ nie pobieram pieniędzy , sam będą sobie dobierał rozmówców i sam będę decydował o czym rozmawiać.
Jak do tej pory ja za nikim nie ścigam po portalach i nie wypisuje personalnych idiotyzmów. Pozdrawiam wszystkich czytelników i zapraszam do merytorycznej dyskusji.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
21 kwietnia 2013r. o 23:39
Przemuś nie spaniu.
~ niezalogowany
21 kwietnia 2013r. o 23:42
Przemuś nie spamuj.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 7:58
Panie Przemku , prosiłbym o skonkretyzowanie moich uwag i odpowiedź na cztery pytania. Miłego dnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 8:10
Przemyslaw napisał(a):
Panie Piotrze , podtrzymuję ofertę. / niemerytorycznymi nazwałem pytania typu " czy jesteś za likwidacją Polski lub wszystko związane z chemitralami "

Jestem za naprawą gospodarki wolnorynkowej z jak najmniejszym udziałem państwa.
Jestem za racjonalniejszym podziałem wspólnie wypracowanych dóbr .
Jestem za drastyczną redukcją kosztów generowanych przez strefę budżetową.
Jestem za zakazem zadłużania państwa i samorządów .
Jestem za redukcją administracji .
Jestem za obniżeniem podatków .
Jestem za likwidacją większości zezwoleń oraz akcyz .
Jestem za równym traktowaniem podmiotów.
Jestem za likwidacją wszelkiego rozdawnictwa publicznych środków.
Jestem za poprawą dostępu obywateli do lekarzy specjalistów.
Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych.

Niestety muszę się do powyższego odnieść.

Pytanie Panny o "likwidację państwa Polskiego" jest, jak najbardziej merytoryczne i zasadne. Otóż lider Palikot, wielokrotnie wypowiadał się na ten temat.

cytat: "Jestem za likwidacją wszystkich państw europejskich"

"- Konstytucja RP, flaga i godło to są symbole nacjonalizmu, które często prowadzą do antagonizmów, a w konsekwencji do wojen - powiedział Janusz Palikot. - Konstytucja, godło i flaga nie są potrzebne ani Polsce, ani Włochom, Francuzom i innym państwo europy. Więcej zyskamy jeśli pozbędziemy się tych fałszywych symboli - powiedział szef Ruchu Palikot."

Jak rozumiem Pan Moszczyński nie ma pojęcia na temat celów swojego lidera?!

1. Jaką ma Pan wiedzę, aby "naprawiać gospodarkę wolnorynkową"? dokładnie co Pan chce naprawiać? konkrety!

2. "Racjonalniejszy podział wspólnie wypracowanych dóbr"?
truizm powtarzany przy każdych wyborach, zbyt ogólnikowy!

3. "Obniżenie podatków" - za tym są wszyscy politycy, to hasło powraca przy każdych wyborach, i co z tego wynika? NIC!

4. "likwidacja większości zezwoleń oraz akcyz" - tutaj pełna zgoda! :)

5. "Jestem za równym traktowaniem podmiotów" - jakie podmioty PAn ma na myśli? - zbyt ogólnikowe!

6. "Jestem za likwidacją wszelkiego rozdawnictwa publicznych środków." - zbyt ogólnikowe! / zasiłki dla bezrobotnych, projekty wspierania rynku pracy - to też rozdawnictwo?!

7. "Jestem za poprawą dostępu obywateli do lekarzy specjalistów". - za tym wszyscy są! i co? NIC! Jaki ma Pan pomysł, aby to zrealizować? konkrety!

8. "Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych." - a tutaj się uśmiałem! co to za kuriozum? a dlaczego tylko dla pracowników budżetowych? nowy przywilej? to jakaś nowa szlachta nam powstanie? niby dlaczego to pracownicy budżetowi mają korzystać z tego przywileju? nowa Grecja? Racjonalne gospodarowanie to także rozsądne zarządzanie podatkami!

"Oponentów zapraszam do wskazania co z tych wniosków jest niekorzystne dla obywateli."

A powyższe zdanie dowodzi, że chce się pan przypodobać potencjalnemu wyborcy, a to już dowód na populizm.

Reasumując. Nic nowego Pan nie wnosi. Operuje Pan ogólnikami, truizmami. Publikuje Pan populistyczne deklaracje, którymi sieć jest zaśmiecona.

Aby wpływać na istniejące prawo, na kształt ustaw, na gospodarkę, to trzeba posiadać te minimum wiedzy, której Panu brakuje.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
5413
#Przemyslaw nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 8:10
Panie Piotrze .Proszę po kolei .Po jednym pytaniu .To jedyny sposób aby bez ogólników dojść do sedna sprawy .
Nie mam tu na myśli naszej jednomyślności gdyż już wyczuwam różnice w postrzeganiu przez nas gospodarki wolnorynkowej.
Nie wiem czy Pan zauważył ale jako jedyny zadaje Pan pytania i stara się polemizować.
" Fan club " niestety jeszcze nie dojrzał do tego poziomu.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
22 kwietnia 2013r. o 8:23
Panie Przemku , nie ja jedyny . Merytoryczna dyskusja , jestem za.

Alter dajmy Panu Przemkowi czas na odniesienie się do naszych uwag w kontekscie poszczególnych punktów. Moje cztery pytania zostawiamy na deser. Panie Przemku , po koleji , proszę uzasadnić. :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza