Przemyslaw napisał(a):
Panie Piotrze , podtrzymuję ofertę. / niemerytorycznymi nazwałem pytania typu " czy jesteś za likwidacją Polski lub wszystko związane z chemitralami "
Panie Przemku , wreszcie coś konkretnego , miło mi. :)
Pozwoliłem sobie na modyfikację Pańskich słów , aby w miarę klarownie ustosunkować się do Pańskich propozycji. Proszę również ostatecznie odpowiedzieć na pytania poprzednie, powiązane są one z ogólną linią działania Ruchu Palikota , którego mieni się Pan przedstawicielem. Trucie Polskiego nieba rozpoczęło się jakieś sześć lat temu . Osobiście przyglądam się temu od czterech lat, dwa lata żyłem w nieświadomości. To ewidentny dowód na to , że Polski Rząd nie ma tutaj nic do gadania. I w tej sytuacji , nie ma co mówić o suwerennym Państwie.
Przemyslaw napisał(a):
Jestem za naprawą gospodarki wolnorynkowej z jak najmniejszym udziałem państwa.
( gospodarka wolnorynkowa , to iluzja, eurokołchoz decyduje , kto , gdzie i ile produkuje. Nie ma suwerenności , nie ma wolnego rynku, nie ma czego regulować )
Jestem za racjonalniejszym podziałem wspólnie wypracowanych dóbr .
( OK.)
Jestem za drastyczną redukcją kosztów generowanych przez strefę budżetową.
(OK. tylko uwaga na bezrobotnych , żeby się nie okazało , że zabierze Pan ubezpieczenia , bo wtedy stryczek , jak już kiedyś pisałem Panu )
Jestem za zakazem zadłużania państwa i samorządów .
( OK. od siebie dodam odzyskanie władzy Państwa , czyli Rządu , Sejmu i Senatu nad pieniądzem )
Jestem za redukcją administracji . ( OK.)
Jestem za obniżeniem podatków . ( OK.)
Jestem za likwidacją większości zezwoleń oraz akcyz .
( Nie mam zdania )
Jestem za równym traktowaniem podmiotów.
( jak rozumiem podatki płacą wszyscy , bez wyjątków , tak ?)
Jestem za likwidacją wszelkiego rozdawnictwa publicznych środków.
( nie rozumiem )
Jestem za poprawą dostępu obywateli do lekarzy specjalistów.
( tu trzeba zlikwidować w pierwszej kolejności neoliberalną doktrynę konkurencji w służbie zdrowia , to sprawia , że system jest chory. Jak Pan widzi tą poprawę ? )
Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych. ( OK. mielenie pieniędzy )
Nawiasem : Skornik , Pański jeden z niewielu zwolenników, zaleca Panu dokładnie to samo , co i ja. Won z RP. Dobrze jest korzystać z życzliwych rad.
Czy Pański bezpośredni przełożony , poseł Kmiecik wie , o czym Pan mówi ? Osobiście sądzę , że Jego to akurat nie interesuje.
:D
Miłego wieczoru :)