Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
~ niezalogowany
22 kwietnia 2013r. o 20:41
Nie czytaj jak się pocisz ,bo się przeziębisz.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
23 kwietnia 2013r. o 7:35
Rozpoczyna się kolejny dzień dręczącego oczekiwania na odpowiedzi. Czasu upłynęło już wystarczająco dużo , aby ułożyć sobie myśli w logiczną całość. Pytania są proste , ponieważ dla każdego myślącego człowieka poczucie przynależności Narodowej , oznacza pewną wizję życia społeczno- gospodarczego. Wizja oznacza chęć tworzenia i współuczestniczenia. Nieustanne promowanie propagandowej papki z Onetu , Interii mija się nieco z celem. O tym sami możemy sobie poczytać. Mnie osobiści interesują indywidualne przemyślenia w ciekawiących mnie kwestiach . Linia partyjna RP jest mi znana i jestem jej przeciwnikiem. Doczekam się , czy nie ? Szanowny merytoryczny Dyskutancie ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
23 kwietnia 2013r. o 8:56
alter napisał(a):
Przemyslaw napisał(a): Panie Alter .Pytanie nie zajmują dużo miejsca a odpowiedzi tak .Było by to bardzo nieciekawe dla czytelników i ja nie ogarnę tego za jednym podejściem.Mam też swoje obowiązki.Zatem proszę o cierpliwość i kompromis.

OKi, rozumiem. Proszę więc, poruszać tematy po kolei. Prawdę mówiac nie chodzi, o jakieś wykłady, ale bardziej szczegółowe rozwinięcie tematów, kierunków jakie PAn zakłada. Wypunktował Pan swoje preferencje, więc wydawało mi się, że ma PAn już je przemyślane. Ale dobrze, nie ma pośpiechu.
>
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Zaproponowałem taką formę aby nie było potrzeby sięgania cały czas po cytat całej rozmowy .Dlatego też poprosiłem aby Pan pisał po kolei pytania a ja udzielę odpowiedzi.Dziękuję za wyrozumiałość.Tak jak Pan przypuszcza jestem przygotowany do rozwinięcia tych tez.Więc oczekuję na Pana.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
10114
#alter nieaktywny
23 kwietnia 2013r. o 12:03
PanieM, robi Pan jakieś dziwne uniki. Opublikował Pan listę punktów, a ja się do nich odniosłem!

cytat:
"alter napisał(a):

1. Jaką ma Pan wiedzę, aby "naprawiać gospodarkę wolnorynkową"? dokładnie co Pan chce naprawiać? konkrety!

2. "Racjonalniejszy podział wspólnie wypracowanych dóbr"?
truizm powtarzany przy każdych wyborach, zbyt ogólnikowy!

3. "Obniżenie podatków" - za tym są wszyscy politycy, to hasło powraca przy każdych wyborach, i co z tego wynika? NIC!

4. "likwidacja większości zezwoleń oraz akcyz" - tutaj pełna zgoda!

5. "Jestem za równym traktowaniem podmiotów" - jakie podmioty PAn ma na myśli? - zbyt ogólnikowe!

6. "Jestem za likwidacją wszelkiego rozdawnictwa publicznych środków." - zbyt ogólnikowe! / zasiłki dla bezrobotnych, projekty wspierania rynku pracy - to też rozdawnictwo?!

7. "Jestem za poprawą dostępu obywateli do lekarzy specjalistów". - za tym wszyscy są! i co? NIC! Jaki ma Pan pomysł, aby to zrealizować? konkrety!

8. "Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych." - a tutaj się uśmiałem! co to za kuriozum? a dlaczego tylko dla pracowników budżetowych? nowy przywilej? to jakaś nowa szlachta nam powstanie? niby dlaczego to pracownicy budżetowi mają korzystać z tego przywileju? nowa Grecja? Racjonalne gospodarowanie to także rozsądne zarządzanie podatkami!"

Proszę się więc odnieść do powyższego. Nie rozumiem, co za trudność Panu sprawia powrót do cytatu? :D

Proszę nie zapomnieć o określeniu swojego stanowiska, do wypowiedzi Palikota w temacie "likwidacji Państwa Polskiego"!
Chcialem zauważyć, że zaróno ja, jaki inni uczestnicy dyskusji również mają ograniczony swój czas. Więc proszę szanować nasz czas.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
5413
#Przemyslaw nieaktywny
23 kwietnia 2013r. o 12:20
To rozwlecze dyskusje i przy założeniu że pojawią się komentarze uczyni ją całkowicie nieczytelną .Zatem aby uporządkować polemikę złożyłem propozycję rozczłonkowanie pytań i odpowiedzi.Przykro mi ale hurtem nie podejmuję się polemiki.Moim zdaniem zaproponowana forma ułatwi dyskusję.
Pan Pytanie , ja odpowiedź.Już dawno można było tak zrobić.Ja nie liczę że Pana intencje są szczere ale skoro się zadeklarowałem , dotrzymam słowa.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~Bolecnauta niezalogowany
23 kwietnia 2013r. o 12:40
Tego można się było spodziewać. :)
Przemysław " na nic nie odpowiem" Moszczyński, zamiast udzielić odpowiedzi, na konkretne pytania, po raz kolejny unika tego i wymyśla kolejne bzdury.

Na powyższe, zadane przez Altera pytania, można odpowiedzieć bardzo prosto.
Cytując jego wypowiedź, dodając swoją odpowiedź pod każdym jego pytaniem.
Co prawda, żeby to zrobić, trzeba potrafić cytować, a to dla Przemysława " na nic nie odpowiem", jest zbyt skomplikowane. :>
~ niezalogowany
23 kwietnia 2013r. o 12:45
Przemysław Moszczyński - "Wiem ale nie powiem..." :D
~ niezalogowany
23 kwietnia 2013r. o 12:46
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza