Pannazdzieckiem napisał(a): Jak nie kijem Go to pałą :)
Pannazdzieckiem napisał(a): alter napisał(a):
8. "Jestem za zniesieniem podatku dochodowego dla pracowników budżetowych." - a tutaj się uśmiałem! co to za kuriozum? a dlaczego tylko dla pracowników budżetowych? nowy przywilej? to jakaś nowa szlachta nam powstanie? niby dlaczego to pracownicy budżetowi mają korzystać z tego przywileju? nowa Grecja? Racjonalne gospodarowanie to także rozsądne zarządzanie podatkami!
Ja się z tym postulatem zgadzam , wypłacana pensja netto, jak rozumiem, bez papierologii i obciążania budżetu podatkami. Netto na obecnym poziomie. Tak/ nie ?
>
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
TAK - Każdy pieniądz wydawany na administrację to wyższy podatek dla przedsiębiorczości.Zatem powinna być stała jednolita dla wszystkich pracowników budżetowych stawka ZUS oraz zero podatku.
Na wszystkie składowe pensji pracowników budżetowych łożą pracownicy poza budżetowi.Te pieniądze można by przeznaczyć na podniesienie kwoty wolnej dla pracowników najemnych pracujących poza budżetem.A tym samym dać impuls dla koniunktury gospodarczej.Dla pracownika najemnego oznacza to po prostu podwyżkę pensji .Pensji , której nie można już szukać w kieszeniach pracodawców.