Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
10114
#alter nieaktywny
28 kwietnia 2013r. o 14:45
Pannazdzieckiem napisał(a): Proszę sobie wybrać następną kwestię ze swojej listy Panie Przemku. :)

Panna, gospodarka wolnorynkowa to temat złożony! To nie tylko finanse. Oczywiście wszystko się opiera na kasie, ale dla mnie ona nie jest w tej chwili najważniejsza :) Najważniejszy jest człowiek, rodzina, dzieci, to jest dopiero kapitał!

Znam od dawna Twoją opinię na temat pieniądza, ale w tej kwesti tymczasem mamy niewiele do powiedzenia. Zmiany przyjdą, albo za sprawą długotrwałej ewolucji, albo rewolucji, albo katarsis. Więc na razie to Ty żyjesz utopią. Trzymajmy się realnych okoliczności w gospodarce, w ekonomii, w polityce.

Nadal oczekuję na odpowiedź PanaM! Jak widać PanaM nie ma, to jego tematy spadły :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 kwietnia 2013r. o 17:24
alter napisał(a): ...Zmiany przyjdą, albo za sprawą długotrwałej ewolucji, albo rewolucji, albo katarsis. Więc na razie to Ty żyjesz utopią. Trzymajmy się realnych okoliczności w gospodarce, w ekonomii, w polityce.

Marzy mi się rewolucja , dobrze jest mieć marzenia :) Moje opinie o pieniądzu , to nie efekt moich przemyśleń , tylko edukacji. Wyobraź sobie Alter , że na poziomie licealnym młodzi ludzie dowiadują się czyimi są niewolnikami , na lekcjach ekonomii. Jak myślisz , jak długo ten wolny rynek i demokracja mógłby się utrzymać ? :D Woll Strit okupowali młodzi , wykształceni ludzie, choć nie tylko. Proces przecierania oczu trwa już od jakiegoś czasu i przyjdzie dzień, w którym to wszystko dupnie :) I chwała Bogu :)
Możesz to nazywać utopią, a ja dalej marzyć będę, jak wzorem jaskółek traderzy latają z tych swoich szklanych wieżowców :D

Miłego wieczoru :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
28 kwietnia 2013r. o 17:27
będzie miły :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Angela niezalogowany
28 kwietnia 2013r. o 18:07
Polskę nie stać nie tylko na obniżenie podatków ,Polskę nie stać na nic. Ale za to ,rządzących stać na trwonienie pieniędzy ,które są z naszych podatków.
2900
#falco nieaktywny
28 kwietnia 2013r. o 20:05
(...)

Zmoderowano 28.04.2013 godz.20:18 - powód: Prywatne sprawy, załatwiajcie prywatnie, a nie publicznie. (moderator)

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
28 kwietnia 2013r. o 21:05
Pannazdzieckiem napisał(a):
Marzy mi się rewolucja , dobrze jest mieć marzenia :)
[...]
Proces przecierania oczu trwa już od jakiegoś czasu i przyjdzie dzień, w którym to wszystko dupnie :) I chwała Bogu :)
Możesz to nazywać utopią, a ja dalej marzyć będę, jak wzorem jaskółek traderzy latają z tych swoich szklanych wieżowców :D

Kto wie, kto to wie, może jesteś prorokiem :) Od rewolucji jednak wolę stabilizację, przemiany drogą ewolucji.

Masz dużo racji, ponieważ bańki kredytowe, hipoteczne, pękały-pękają, a pojawiają coraz to nowe. Wyobrażasz sobie pękającą bańkę surowców?! Giełda handluje już ropą, surowcami kopalnymi, które w 60% nie zostały jeszcze wydobyte! Ale to właśnie rynek to zapotrzebowuje. Owczy pęd za zyskiem! Aby zmieniła się gospodarka, postrzeganie ekonomii, potrzebna jest najpierw przemiana wartości duchowych. Powrót klasycznych wartości moralnych, w których człowiek i rodzina są najważniejsze. Ja obawiam się jednak, że musi nadejść jakiś globalny katarsis, aby coś się zmieniło.

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 kwietnia 2013r. o 21:37
alter napisał(a): ... Owczy pęd za zyskiem! Aby zmieniła się gospodarka, postrzeganie ekonomii, potrzebna jest najpierw przemiana wartości duchowych. Powrót klasycznych wartości moralnych, w których człowiek i rodzina są najważniejsze. Ja obawiam się jednak, że musi nadejść jakiś globalny katarsis, aby coś się zmieniło.

Absolutna racja. Neoliberalna doktryna tzw. wolnego rynku usprawiedliwia każde s… stwo na drodze do osiągnięcia zysku. Odnowa moralna , jak słusznie zauważyłeś , oczywiście przede wszystkim wśród banksterów i polityków , to dobra droga . Tylko kto ich do tego skłoni , może faktycznie katharsis ? :D

A my , cóż możemy zrobić ? … z uporem starego osła mówić dalej będę … uczyć się. Zaś to, czego nie powinniśmy robić opisuje taki fajny obrazek , jaki kiedyś dawno temu oglądałem w urbanowym „Nie” , autorstwa bodajże Pana Mleczko. Otóż dwie mrówki toczą zaciekły bój o dominację na górce usypanego piasku, zamkniętej w litrowym słoiku :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
28 kwietnia 2013r. o 21:46
Pannazdzieckiem napisał(a): Zaś to, czego nie powinniśmy robić opisuje taki fajny obrazek , jaki kiedyś dawno temu oglądałem w urbanowym „Nie” , autorstwa bodajże Pana Mleczko. Otóż dwie mrówki toczą zaciekły bój o dominację na górce usypanego piasku, zamkniętej w litrowym słoiku :)

Okazuje się, że nawet takie mrówki mają jakiś wpływ na postrzeganie rzeczywistości, przez trzymającego ten słoik.

Może ktoś nasz wszechświat trzyma w symbolicznym słoiku? wkraczamy w obszar wiary? Może Bóg wreszcie straci swoją cierpliwość? :) dobranoc

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza