~Nowa Wieś niezalogowany 2 sierpnia 2013r. o 23:52
Panie Tubylec: ja już trochę latek mam i niestety wiem, że "profilaktyka" przeważnie gówno daje... A zatem przyzwyczaiłam się do tego, że pozostaje "leczenie". Szkoda zdrowia na walkę z wiatrakami. Co oczywiście nie znaczy, że jak ktoś wierzy w sens takiego działania, to mu nie wolno. Ja już pasuję. I tak będzie jak "góra" zarządzi. A życie cóż...
Panie detektyw, ja rządzę, ale we własnym domu. Polityką się zwyczajnie brzydzę. Nie ma większej qrwy. W ideały i bezinteresowność działania już dawno przestałam wierzyć. Naiwność i wiara w ideały we mnie umarły ;( Zbyt wiele razy obudziłam się z ręką w nocniku...
Pomalutku poczekajmy jak zaczną robić kanalizację i naliczać grube pieniądze za przyłącza, tego mieszkańcy nie wytrzymają i będzie wesoło a arogancja władzy zostanie rozliczona.
pod wezwaniem podpisali się oprócz mieszkańców Wykrot również mieszkańcy Zagajnika i Godzieszowa. Z innych miejscowości zapewne też by się podpisali, tylko akcja nie była szerzej rozpowszechniona
~Zebrzydowianka niezalogowany 4 sierpnia 2013r. o 13:15
Pamiętam słowa radnego Zdunka które wypowiedział na zebraniu wiejskim w Zebrzydowej "Wy se tu gadajcie co chcecie a my i tak podejmiemy uchwałę śmieciową jak będziemy uważać".
To dalej wybierajcie radnego Zdunka, co nie słucha swoich wyborców. Uchwalili co chcieli, a teraz inni mówią sprawdzam .
W sprawie śmieci Gmina Nowogrodziec już raz przegrała w NSA musiała stworzyć możliwość odbioru z domu wszystkich selektywnie zbieranych odpadów. Teraz znowu cofnęła się do dzwonów.
Poniżej link do urzeczenia NSA w sprawie odpadów. Wcześniej Gmina też nie chciała odbierać z domu odpadów - przegrała. Teraz robią kolejne podejście tylko, że za nasze pieniążki.
A tam pitolicie wszyscy na władzę w gminie i mieście począwszy od Relicha , radnych kończąc na radach sołeckich . Spójrzcie prawdzie w oczy nie ma nikogo kto by zastąpił Relicha w tej gminie , on i jego ludzie radni , urzędnicy robią więcej niż wam się wydaje ,a wy tylko każde jakieś drobne potknięcia i wielka afera bo burmistrz to i tamto skoro tu wielu takich mądrych ludzi to niebawem znowuż wybory do samorządu startujcie i pokażcie co wy zrobicie ??? Aha ,ale i tak się nie załapiecie bo takich narzekaczy jak wy to powinno się do dziczy wywieść i tam możecie sobie żyć, ciemnogrodzie do niczego się nie przydajecie jak tylko pokazywać swoje niedorobione komentarze, że szkoda czytać. Czemu w POLSCE jest źle ? w prawie chyba 100 % to własnie przez ludzi takich jak wy .
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.