Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Mieszkańcy kredytują Urząd Gminy w Nowogrodźcu?
~ niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 14:52
Przy murze okalającym kościół w Wykrotach. Widok akurat na niedzielną msze:)
Odbiór podobno w środę:)

[img=1375447830_apqkukk.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Ja wiem swoje niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 17:31
Czy mieszkańcy Wykrot zapomnieli że kara jaką wymierzył Wam Relich będzie długa i dotkliwa ,szkoda mi tej społeczności bo to dobrzy ludzie którzy upomnieli się o swoje a teraz są szykanowani przez obecną władzę .
~A niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 19:24
Czy przez otwór kosza zmieszczą się odpady? Czy mieszkańcy Wykrot nie wiedzą do czego służą kosze i na jaką wielkość odpadu?
~ niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 19:52
~A napisał(a): Czy przez otwór kosza zmieszczą się odpady? Czy mieszkańcy Wykrot nie wiedzą do czego służą kosze i na jaką wielkość odpadu?

Uważny czytelnik prawa miejscowego w postaci Regulaminu utrzymania czystości stosuje się do jego zapisów. W owym regulaminie jest zapis, iż właściciel nieuchronności wyposażą ją w pojemniki na odpady selektywnie zbierane. Dalej w tym samym akcie prawa miejscowego jest zapis iż Gmina umożliwia tymże właścicielom opróżnienia zawartości do pojemników zbiorczych.

Będąc uważnym czytelnikiem owego aktu w punkcie tzw selektywnej zbiórki dostałem od Rajców przysłowiowego "zonga".

Co tu robić? Co tu robić? Jak mam opróżnić/wyrzucić owy worek do pojemnika z wrzutem o średnicy 20 cm bez stosowania środków ochrony osobistej (grzebanie bądź co bądź dalej w śmieciach budzi wątpliwości natury sanitarnej). Rozglądam się na lewo, rozglądam się na prawo - efekt worki zamiast w pojemniku są obok niego.

Oczywiście zrobiłem to narażając się na kary porządkowe, które owi Rajcowie również uchwalili. Tym razem się udało, gdyż nie ma jeszcze ostrzeżenia obiekt monitorowany.

W XXI wieku rozwiązania mają być przyjezdne mieszkańcom, a nie urzędnikom. Inaczej efekt widoczny jest na fotce.
~Nowa Wieś niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 21:40
Drogi Panie Tubylec. A po co ja już dzisiaj mam się martwić co będzie, jak będzie ?? ?? ?? Teraz jest jak jest i ok. A potem kiedyś tam ?? Zobaczymy, czas pokaże. Za dużo innych, bieżących problemów, żeby martwić się o te, które być może kiedyś nastąpią ;)
~utrzymanie czystości i porządku niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 21:49
~ napisał(a): Przy murze okalającym kościół w Wykrotach. Widok akurat na niedzielną msze:)
Odbiór podobno w środę:)

[img=1375447830_apqkukk.jpg]

jak widać na załączonym obrazku do żółtego pojemnika już więcej "nie wlezie" i tak już było w środę, czyli tydzień przed opróżnieniem pojemników - medal za wspaniałą organizację
:*
a że są tam też inne śmieci.... no cóż.... chyba lepiej że przy dzwonie niż np. w lesie (do którego można pójść z buta) bo jakoś do Nowogrodźca z buta, z worem na plecach i przy 30-stopniowym upale nie za bardzo ludzie się garną... co by nie mówić: Nowogrodziec to jeszcze nie Częstochowa
~tubylec niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 22:06
~Nowa Wieś napisał(a): Drogi Panie Tubylec. A po co ja już dzisiaj mam się martwić co będzie, jak będzie ?? ?? ?? Teraz jest jak jest i ok. A potem kiedyś tam ?? Zobaczymy, czas pokaże. Za dużo innych, bieżących problemów, żeby martwić się o te, które być może kiedyś nastąpią ;)

na szczęście są tacy, którzy potrafią patrzeć w przyszłość (nie chodzi tu o wróżenie z kart itp.), nie szkoda im własnego czasu i zaangażowania, czasem nawet wyłożenia z własnej kieszeni, po to, aby zmienić coś co jest ewidentnie źle przygotowane, nie tylko sprzeczne z prawem, sprzeczne wewnętrznie, ale też utrudniające ludziom życie
i tu się zgadzam z przedmówcą: ludzie (zwłaszcza ci pracujący czy "korzystający z życia") mają inne sprawy niż wycieczki do dzwonów czy przerzucanie pół dnia odpadów z worka do dzwonka, mogą nawet trochę więcej zapłacić ale mieć spokój i odbiór wszystkiego z domu
a po co patrzeć w przyszłość? po to, żeby przeciwdziałać, a nie interweniować dopiero wtedy jak ręka już będzie głęboko umoczona w nocniku ;)
~detektyw niezalogowany
2 sierpnia 2013r. o 23:04
~Nowa Wieś napisał(a): Drogi Panie Tubylec. A po co ja już dzisiaj mam się martwić co będzie, jak będzie ?? ?? ?? Teraz jest jak jest i ok. A potem kiedyś tam ?? Zobaczymy, czas pokaże. Za dużo innych, bieżących problemów, żeby martwić się o te, które być może kiedyś nastąpią ;)

Czyżby pod pseudonimem "Nowa Wieś" krył się któryś z naszych "rządzących"?? i to niekoniecznie tych lokalnych
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza