Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Mieszkańcy kredytują Urząd Gminy w Nowogrodźcu?
~ niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 11:10
Przedszkole w Gierałtowie to mam nadzieje, że nie stosuje już klauzul uznanych za niedozwolone przez UOKIK, które nie chcieli dobrowolnie zmienić. Musieliśmy interweniować u Rzecznika Konsumentów i Burmistrza.

M.Czurejno
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 13:03
Urzędnik Relich przez swą arogancję i głupotę zabrnął w ślepy zaułek. Dla nas dobrze by było,żeby jak najszybciej zwolnił tę funkcje. Koniec niszczenia...,zatrudniania niekompetentnych na miejsce oddanych dla Miasta ludzi i ciągłego obarczania nas wszystkich rosnącymi opłatami wynikającymi z jego niegospodarności.
~??????/ niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 19:09
to co sie wyprawia ze smieciami to szok i niema kompetentnej osoby w urzedzie na moje pytanie gdzie mam składowac obierki bo we wsi Czerna niema jeszcze kontenera na te odpady pani odpowiada mi ze mam wozic do Zebrzydowej ale skoro niemam czym tam wozic wiec powiedziała ze mam wrzucac tam gdzie odpady sortowane!!!!!!!!! bo kontener bedzie tylko niewiadomo kiedy na kolejne moje pytanie czyli: mam w koło domu smieci które chciałam wywiesc ale w Lubaniu powiedzano mi ze bardo chetnie podstawia mi kontener rano a wieczorem zabiora załadowany tylko jest problen ze nasza gmina nie zgodziła sie na takie rozwiazanie i postawiła zbiorowy kontener w Nowogrodzcu pytam pania czym mam dostarczyc smieci do tego konteneta a ona nato ze niewie i zebym sie nie przejmowała bo to przeciesz smieci gminy to czemu mi zalezy na ich sprzatnieciu. W takiej sytuacji postamowiłam rozłaczyc sie i zadzwonic jeszcze raz bo pomyslałam ze dodzwoniłam sie do szpitala psychiatrycznego o nie do gminy.
~ niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 20:46
Dziwnym trafem na stronie ZGIUK tylko dla Nowogrodźca nie ma harmonogramu. Zgodnie z przetargiem każdy mieszkaniec w ciągu 9 dni od podpisania umowy miał otrzymać harmonogram odbioru czyli 1 lipca. Dzisiaj jest 1 sierpień i tylko Nowogrodziec nie ma harmonogramu. Prezes ZGIUK przeprasza i informuje że będzie ok 22 lipca. Firma miała podstawić pojemniki, nie podstawiła. Zatem nie była przygotowana do wywiązania się z ogłoszonego przetargu. W konsekwencji odpady zamiast do recyklingu trafią na składowisko, dalej gmina może nie odzyskać wymaganych poziomów w konsekwencji grożą nie Radzie Miasta, Urzędnikom ustawowe kary lecz mieszkańcom= wyższa stawka za odbiór i kółko się zamyka[img=1375382545_qgjlgse.gif]
[img=1375382657_9p6kkfd.jpg]
~tubylec niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 21:20
taka mała ciekawostka:
na stronie Nowogrodźca jest informacja, że pojemniki po jogurtach, śmietanie, margarynie itp. NALEŻY WRZUCAĆ do dzwonów
na stronie ZGiUK-u jest natomiast informacja, aby pojemników po jogurtach, śmietanie, margarynie itp. NIE WRZUCAĆ do obsługiwanych przez ZGiUK dzwonów
ponieważ informacje te są lekko sprzeczne, to może informacja na żółtym dzwonie rozwieje wątpliwości? niestety nie. Tam w ogóle nie ma uwzględnionych tych odpadów.
RÓBTA CO CHCETA I SEGREGUJTA JAK CHCETA
tylko nie zapomnijta zapłacić z góry za 3 m-ce!!!!!
~????????? niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 21:47
tak aby kase dac a zaco ?????????? pytam z kazdym smieciem trzeba leciec do zbiorowych pojemników tak sie składa ze mieszkam jakies 3 km od tych pojemników kuchnie obecnie mam udekorowan pojemnikami bo przeciez z kazda butelka czy papierem nie bede biegac. No ale burmistrz i radni i tak sie omnie troszcza bo jak juz tak pobiegam ze smieciami to chociaz na poczte raz na 3 miesiace. Niewiadomo czy płakac czy sie smiac chetnie te moje smieci burmistrzowi bym zaniosła prosto do biura
~ niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 22:06
~????????? napisał(a): tak aby kase dac a zaco ?????????? pytam z kazdym smieciem trzeba leciec do zbiorowych pojemników tak sie składa ze mieszkam jakies 3 km od tych pojemników kuchnie obecnie mam udekorowan pojemnikami bo przeciez z kazda butelka czy papierem nie bede biegac. No ale burmistrz i radni i tak sie omnie troszcza bo jak juz tak pobiegam ze smieciami to chociaz na poczte raz na 3 miesiace. Niewiadomo czy płakac czy sie smiac chetnie te moje smieci burmistrzowi bym zaniosła prosto do biura

A można tak łatwo to załatwić: harmonogram wywozu, i na dzień/godzinę przyjazdu mieszkaniec wystawia woreczek/ pojemnik lub kontener zbiorczy (tam gdzie jest zabudowa wielorodzinna) dzwon odbierany.

9. sierpnia jest ogłoszone posiedzenie komisji w sprawie odpadów w Gminie. Każdy zainteresowany może przybyć na posiedzenie i posłuchać co Radni i Urzędnicy Gminni mają do powiedzenia w sprawie odpadów, w tym prawdopodobnie publikowanego tutaj wezwania, a może nawet w sprawie skargi złożonej przez nas do Sądu Administracyjnego

M.Czurejno

~ssss niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 22:44
Władza tak już się rozbestwiła i myślą że wszystko im można.W Zebrzydowej na boisku wycięto kilka drzew zamiast to drewno przekazać jakiejś biednej rodzinie a było tego nie mało bo czubata przyczepa ciągnikowa to pan burmistrz podarował albo sprzedał to drzewo sołtysce ,dzielą i rządzą.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza