Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Mieszkańcy kredytują Urząd Gminy w Nowogrodźcu?
~ niezalogowany
30 lipca 2013r. o 11:30
~NARZECZONAdiabła napisał(a): Wszyskie rzeczy które robi ratusz są za nasze pieniądze z podatków.festyny nikomu nie potrzebna fontanna itd.a wy wyborcy myślicie że to burmistrz to funduje śmiech.a dlaczego w Bolcu nie sortowanie kosztuje 15pln a wNowogrodzcu 28pln i co wy na to?tj pompowanie kasy do gminy żeby rajcy i radni nagrody sobie dawali.

A dlaczego w przetargu Gmina sobie zażyczyła pod pretekstem ekonomi aby firma miała na wyposażeniu mobilny rozdrabniacz za kilka milionów - nie wszystkie firmy go posiadają a mogą np wozić po kilka razy odpady i taniej:)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
30 lipca 2013r. o 12:31
Rzeczywiste koszty zmuszą rajców do obniżenia opłat za śmieci i będzie to wielka zasługa i dowód ich na to , że robią wszystko dla wyborców i dlatego będą kandydować na następne kadencje .Uchwalą sobie że muszą odbyć spotkania z mieszkańcami tuż przed wyborami i nie będzie to kampania wyborcza tylko poczucie spełniania obowiązków za kasę podatników.
10020
#arni89 nieaktywny
30 lipca 2013r. o 20:50
Mam jednorodzinny domek gdzie zamieszkują 4 osoby do dnia 30.06 płaciłam 15,40 wraz z wynajęciem pojemnika na odpady 15,40 , teraz mam segregować śmiceci i mam płacić 40 zł miesięcznie za co? . Prawda Panowie z Zakładu z Lubania wywożą śmieci co piątek ale u mnie jest pusty kosz więc za co mam płacić Czy rada miejska ma prawo wyznaczać nam mieszkańcom ilość śmieci? A
~ niezalogowany
30 lipca 2013r. o 22:30
Rada Miasta powinna określić opłatę za gospodarowanie odpadów bez względu na ilość odpadów. Taka stawka pogłowna została ustalona.

Uwaga stawka mówi o odbiorze odpadów z terenu nieruchomości.
Inna uchwała nakazuje donosić odpady selektywnie zbierane do punktów zbiorczych.

Już widziałem jak osoby starsze schorowane chodzą z woreczkami do pojemników zbiorczych, a później proszą o pomoc by wyrzucić selektywnie zbierane odpady do pojemników zbiorczych.

Stawka jest skalkulowana do wielkości statystycznej, a jak ktoś ową stawkę przekroczy to dalej regulamin należy sobie indywidualnie zamówić worek u odbiorcy - co naraża mieszkańców na monopol odbiorcy. Wg mnie stawka jest przewymiarowana.

Gorzej z mieszkańcami Gminy, u których firma nie odebrała odpadów np ze względu na zły dojazd tutaj za regulaminem utrzymania czystości czystości:

"§ 10 ust. 3 pkt 2 zobowiązuje właścicieli terenów trudno dostępnych (w tym nas) do przetransportowania w wybranych terminach odpadów zmieszanych/posortowniczych do miejsca położonego przy drodze, po której porusza się samochód operatora/przedsiębiorcy świadczącego usługę odbioru odpadów".

Jeżeli ktoś z mieszkańców spotkał się z takim przypadkiem, iż odpady nie zostały odebrane proszę o kontakt

[email protected]

Pozdrawiam

M.Czurejno

~zdegustowany niezalogowany
30 lipca 2013r. o 23:55
Mam 5 osobową rodzinę do tej pory płaciłem 24 zł za 2 kubły teraz przy sortowaniu płacę 55 zł .Mam sąsiada który również ma 5 osobową rodzinę i płaci 22 zł bo zadeklarował tylko 2 osoby ponieważ jedno dziecko studiuje w Legnicy drugie pracuje w Niemczech i rodzic jeździ samochodem w trasy jednak wszyscy na wykend przebywają w Nowogrodźcu i przez te dni produkują odpady ,Panie Relich czy uważa pon to za sprawiedliwe?.
~twój burmistrz niezalogowany
31 lipca 2013r. o 10:51
~zdegustowany napisał(a): Mam 5 osobową rodzinę do tej pory płaciłem 24 zł za 2 kubły teraz przy sortowaniu płacę 55 zł .Mam sąsiada który również ma 5 osobową rodzinę i płaci 22 zł bo zadeklarował tylko 2 osoby ponieważ jedno dziecko studiuje w Legnicy drugie pracuje w Niemczech i rodzic jeździ samochodem w trasy jednak wszyscy na wykend przebywają w Nowogrodźcu i przez te dni produkują odpady ,Panie Relich czy uważa pon to za sprawiedliwe?.

Nie, to nie jest sprawiedliwe ;(
~ niezalogowany
31 lipca 2013r. o 14:43
tak tak teraz PŁACZ I PŁAĆ albo się wyprowadź tam gdzie ......
~:) niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 11:04
Przedszkole w Gierałtowie w pojedynkę wygrało z tym "burmistrzem" w sądzie bo nie chciał opłat dotować i co chwile kontole nasyłał to cała gmina z nim nie wygra?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza