Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~ niezalogowany
25 sierpnia 2014r. o 22:30
~majętny Stef napisał(a):
~ napisał(a):

- Nie łudźmy się, że Putin się zatrzyma. Jego kolejnym krokiem będzie Polska

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/najwazniejsze-informacje-dnia-25-sierpnia-2014-r/0j8cz

Gdyby tak miało być to kompletnym bezsensem było budowanie rurociągu po dnie Bałtyku.
Kompletnym bezsensem jest podbijanie biednego kraju.
Kompletnym bezsensem jest podbijanie kraju który płaci za gaz najwięcej.
Bez sensu jest też podbijanie kraju który jest w NATO.

Jedyny sukces na tej wojnie odnieśliby złodzieje z "polskiego sejmu", bo już nie mają w państwowej kasie pieniędzy.

Wojna będzie, ale z Ukrainą, za rozwalenie im kraju i podburzanie do wojen z silniejszym.

Jak tam zestrzelony boeing? Wyjaśnili już coś? Coś za długo te czarne skrzynki odsłuchują

Rosja czycha na twój ogromny majątek zajęty stefie :P
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
211
skorn
25 sierpnia 2014r. o 23:22
alter napisał(a):
skorn napisał(a): Nieobecność Polski podczas rozmów w Berlinie.

Wiedziałem, że wspomnisz o Berlinie. Ale nie pomyślałem, że to będzie twój jedyny argument. Polityczny argument. I ten fakt wcale nie znaczy, że Ukraińcy nie są nam wdzięczni za pomoc.

Oczywiście, że znaczy. Tak jak byli nam wdzięczni za wsparcie pomarańczowej rewolucji. Do czasu.

alter napisał(a): I jeszcze pytanie natury ludzkiej. Czy, jak komuś pomagasz, robisz to dla wdzięczności?

Polityka to nie altruizm tylko działanie we własnym interesie. Niech pomagają osoby prywatne, stowarzyszenia, fundacje.

alter napisał(a): Nie byliśmy w Berlinie nie dlatego, że nie chciała tego Ukraina, a Rosja. Dla dobra negocjacji trzeba się czasami wycofać w cień.

To znaczy tylko tyle, że Polska w polityce europejskiej nie jest podmiotem. Dużo to mówi o naszej pozycji w UE.

<i>
2900
#falco nieaktywny
26 sierpnia 2014r. o 5:30

20 ''baniek'' + polski ''biały konwój'' :>

jesteśmy jedynym państwem w Europie które do perfekcji opanowało sztukę kopania siebie samych we własne w dupsko...
czy polskie wojsko ma aż tyle ciężarówek bo jak mniemam Polska będzie chciała się ''pokazać'' i wyśle nie dwieście tylko ze czterysta ;)

pożyczymy za Odrą? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 sierpnia 2014r. o 5:55
Przesadzasz Papugo :D Polski nierząd zrobi dokładnie to , co mu eurokołchoz każe ... to może być nawet pincet :D Jak sobie przypomnę , że Donaldinio kazał rodakom świeczki w oknach zapalać, to Bóg jeden raczy wiedzieć do jakich absurdów jeszcze dojdziemy. :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
26 sierpnia 2014r. o 6:15
Ale się cackają, Nato/Usa powinno już zrzucić "trochę" złomu na Rosję.
Oczywiście atak poprzedzić usunięciem odpowiednich osób.
Zanim by się zorientowali to była by tam już pustynia.
4335
26 sierpnia 2014r. o 6:28
Widzę , że Kolega w gorącej wodzie kompany :D Strzelając bronią nuklearną nie chodzi o trafienie w cel, bo pustynia będzie absolutnie wszędzie. Zasadniczym celem NWO jest depopulacja wszelkimi możliwymi sposobami. Marzy mi się taki czas, kiedy Ludzkość się wreszcie obudzi i pogoni lichwiarzy. A to właśnie lichwiarze są winni rozróbie pod naszymi drzwiami , nie ich pionek , Putin :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
26 sierpnia 2014r. o 6:59
zawsze kpiłem sobie z tego palenia świeczek czy to po śmierci ''papy'' czy to w sprawie Majdanów...
to tylko nic nie znaczące gesty bo jeśli spojrzymy odrobinę szerzej to wniosek jest jeden...nic z ''nauk'' tego pierwszego w Polakach nie ma -nawet w tych ''moherkowych berecikach :D
a polskie włazidupstwo czy to za ocean czy za wschodnią granicę przynosi nam więcej szkody niż pożytku :>
Piotrek...sam wiesz że najlepszym ''bankiem'' jest własna ''skarpeta''i własne ręce które ja napełniają...
nie chcesz się przeliczyć-licz na siebie i prawdziwych przyjaciół... :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
26 sierpnia 2014r. o 7:01
A tymczasem :

http://kresy24.pl/55623/rosyjskie-czolgi-i-btr-y-wjechaly-na-ukraine-jada-na-mariupol-aktualizacja/

Drodzy Państwo :)

Żyjemy w przedsiębiorstwie strachu. Zaczęło się w ( o ile mnie pamięć nie myli :) ) w 1325 podczas Soboru Nicejskiego. I tak trwa do dzisiaj , zmieniają się formy, ale zasadniczy trend jest niezmienny : damy wam niebo za ziemię. To dlatego nic nie macie i nic nie znaczycie. Lada chwila, międzynarodowa, żydowska lichwa zabierze Wam nawet lasy. I nie będzie się gdzie schować. Nie mówiąc o grzybach.

Te, Alterowicz , mój ulubiony Bolecnauto , lubisz zbierać grzybki ?

Dopisane 26.08.2014r. o godz. 07:01:

Tak , wiem ... Papugo :)

REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
REKLAMA KGHM zaprasza