Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 sierpnia 2014r. o 18:43
Wolny rynek , to konstrukt myślowy , którym karmiono Was na studiach , abyście mieli poczucie wolnej woli i swobody. Nic takiego nie istnieje. Wolnym rynkiem włada żydokomuna. Dopóki na tej nieszczęśliwej planecie władzę nad pieniądzem będzie miała grupa Rotszylda , tak długo będziecie w dupę kopani. Przykro mi :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~mir.ko niezalogowany
27 sierpnia 2014r. o 19:12
heheh, dla mnie to dobra wiadomość jeśli żydzi rządzą

kolejne dobra wieści potwierdzające dobrą sytuacje polski : ]

- wprowadzamy stypendia dla studentów z ukrainy

10114
#alter nieaktywny
27 sierpnia 2014r. o 19:22
skorn napisał(a):
Mialem na myśli państwo silne rozsądkiem i zamożnością swoich obywateli, nieokradanych przez to państwo.

Więc, kiedy komentowałem mocarstwowość Rosji, również zwróciłem uwagę, że buduje się ją na fundamencie silnej gospodarki, oraz zamożności społeczeństwa.

skorn napisał(a):
Przy prawidzwym wolnym rynku, po dekomunizacji, po reformach służby zdrowia i emerytalnej, dziś bylibyśmy dużo dalej, niż jesteśmy.

Bylibyśmy dużo dalej? Łatwo tak powiedzieć, w kontekście wyborów, oraz niezadowolenia Polaków.

Łatwo też wymienić z nazwy reformy, jednak trudniej sensownie takie reformy przeprowadzić. Do tego trzeba mądrości, wizjonerstwa, i wiedzy.

Mnie akurat interesuje odpowiedź na pytanie ile Wam potrzeba czasu, aby nasze państwo uczynić silnym, a obywateli zamożnymi. Ponieważ dla mnie ważniejsza jest przyszłość, nie ukrywam, że też w kontekście wyborów.

Widzę, że na wiele tematów mamy podobne spojrzenie :)

Tusk dzisiaj znów wiele naobiecywał, teraz nasuwa się pytanie, czy Polacy to kupią :) pozdrawiam

Dopisane 27.08.2014r. o godz. 19:22:

~mir.ko napisał(a): heheh, dla mnie to dobra wiadomość jeśli żydzi rządzą

A mogę zapytać czemu?

Dobre wieści? a dla kogo to jeszcze zobaczymy :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~mir.ko niezalogowany
27 sierpnia 2014r. o 19:29
nie trzeba żadnej wyjątkowej mądrości i wizji tylko dyscypliny i ograniczonej do min. korupcji. nagle znikąd nie pojawi się w polsce partia, której politycy diametralnie będą różnić się od pozostałych partii. przecież zrzeszeni w każdej partii nie są od siebie odseparowani, pracują razem w różnych firmach i na wysokich posadach w instytucjach publicznych.

~mir.ko niezalogowany
27 sierpnia 2014r. o 19:31
alter napisał(a):
A mogę zapytać czemu?

szanuje ich dyscypline i solidarnośc społeczną
10114
#alter nieaktywny
27 sierpnia 2014r. o 19:42
~mir.ko napisał(a): nie trzeba żadnej wyjątkowej mądrości i wizji tylko dyscypliny i ograniczonej do min. korupcji. nagle znikąd nie pojawi się w polsce partia

Ależ tak. Dzięki dyscyplinie to możesz pompki robić, nie myślisz pompujesz ;)

Na początku każdych działań zawsze stoi idea :)

Nagle znikąd nie, ale nowa partia z solidną sensowną ideą może wygrać. To samo dotyczy wyborów samorządowych i nowego prezydenta. Bez idei dyscyplina to kopanie dołów.

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 sierpnia 2014r. o 19:54
Mirek , ubecy też się siebie trzymali , a my wciąż w ... dużym kapeluszu :D ale wiecie co miałem na myśli :D

Dopisane 27.08.2014r. o godz. 19:54:

Rzadko się z Tobą zgadzam , Alterowicz , ale tutaj masz rację ... dyscyplina , to kopanie rowów , tudzież po kościołach łażenie. Jedno i drugie jest tak samo efektywne. Melioracja za czasów dziesiątej potęgi świata nie uchroniła nas przed powodziami :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
28 sierpnia 2014r. o 5:27
''Na zachodzie bez zmian''

na wschodzie zresztą też :D
a tu na forum?...niech się zastanowię...

"bierz życie z każdym oddechem..."
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza