skorn napisał(a): czytaj, alter
No przeczytałem, i co? Dla mnie to nic nowego. Sam Ziemkiewicza cytowałem kilka razy, i zgadzam się z jego poglądami choć nie w 100%.
A tutaj dwa wyimki z tego artykułu Ziemkiewicza :)
"Powinniśmy wspierać Ukrainę, ale nie powinniśmy popadać w szaleństwo."
"Powinniśmy kierować się wyrachowaniem, które każe wspierać nam w tej chwili Ukrainę."
Jest mowa o czołgach sprzedanych przez Węgry, co z wypowiedzi Ziemkiewicza wynika - on popiera.
Cały czas powtarzam, że polityka powinna być bez emocji. Że racjonalne analizy są więcej warte od marzycielskich zrywów. Natomiast racjonalizm powinien opierać się na pewnych wartościach.
Ziemkiewicz też troszkę "gdyba", w stylu co będzie, jak będzie. Powtórzę moje zdanie: w interesie Polski jest Ukraina wolna od wpływów agresywnej Rosji, a także Rosja wolna od awanturnika Putina. Tyle w skrócie, nic ponadto :)
Być może powinieneś polecić Ziemkiewicza komuś innemu? JA go zawsze czytam z zainteresowaniem :) pozdrawiam
Dopisane 28.08.2014r. o godz. 22:51:
"Rosja: żony żołnierzy żądają od władz wyjaśnienia losu bliskich
Kilkadziesiąt żon rosyjskich żołnierzy próbowało zorganizować w Kostromie manifestację, by domagać się wyjaśnień na temat losu ich bliskich wobec doniesień o wtargnięciu rosyjskich sił na Ukrainę. Władze nie pozwoliły na rozwinięcie transparentów."
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-zony-zolnierzy-zadaja-od-wladz-wyjasnienia-losu-bliskich/mfssw