~ napisał(a): Widzę, że media nastawiły już wszystkie lemingi na odpowiednie "myślenie"
Nie jest winą Ministerstwa Zdrowia, że rozbudowana biurokracja NFZ "pochłania" większość pieniędzy przeznaczonych na służbę zdrowia. A wiecie, że na końcu zostaje na każdego pacjenta 12zł na miesiąc. I teraz dodatkowo z tej "olbrzymiej" puli należy zlecić odpowiednie badania w celu wykrycia nowotworu. A jak lekarz się pomyli (zdiagnozuje raka u osoby zdrowej), to będzie za to karany... Tym bardziej, że to SĄ LEKARZE PIERWSZEGO KONTAKTU, a nie onkolodzy. Przecież w medycynie są różne specjalizacje zajmujące się tylko wybranymi schorzeniami, a jakiś ... wymyślił, że lekarz pierwszego kontaktu zrobi sobie pewnie jakiś kurs internetowy i będzie już prawdziwym onkologiem.
Ale przecież telewizor mówi, że minister Arłukowicz tak chce dobrze dla chorych, a chciwi lekarze się buntują.
Nie kłam bo ci bozia język / palce/ - upier_doli.
Powtórzę to co już pisałem jednemu cwaniakowi:
~ napisał(a):
1. 98 a około 149 to jednak różnica- chyba jednak cos dodało.
- 96 do końca 2014 a później 136 to wychodzi miesięcznie za pacjenta , nie zależnie ile razy przyjdzie na wizytę 8zł do końca 2014 i od nowego ok 11,3. Paczka fajek tyle kosztuje.
Dokładnie paczka fajek tyle kosztuje - pomnóż to cwaniaczku przez prawie 3000 osób i napisz ile to paczek.
Myślisz że tu są sami ...e co liczyć nie umieją.
Jeden już pisał że przyjmuje dziennie po 90 chorych - samych chorowitych ma że każdy co najmniej raz w miesiącu przyszedł "z wizytą" (90x30 dni=2700)
Życzę wam żeby wszyscy przepisali się do "normalnych" co nie boją się narzuconego procentu rozpoznawalności choroby (przypomnę 2 na 30) - przynajmniej będą mieli jakąś szanse (nadzieje) rozpoznania raka której wy im nie dajecie.
Boicie się weryfikacji swoich "umiejętności" - w Anglii jest to 1:8 a wy macie się wykazać rozpoznawalnością tylko 2:30.
I jeszcze to -wpis na forum jednego z portali:
"Jestem lekarzem na emeryturze, nadal pracującym - w tym roku to będzie 50 lat!
Brzydzę się tymi chciwcami, z pejsami, z porozumienia Zielonogórskiego!
Nie chcesz tchórzu wykonywać pakietu onkologicznego, to udzielaj podstawowych porad i protestuj do woli.
Do pakietu trzeba minimum wiedzy medycznej, a nie tchórzliwej obawy o pomyłkę.
Zastosowana autokorekta