alter napisał(a):Pannazdzieckiem napisał(a):
Zamieszczona przez Ksawerego fotka ...
Panna dokładnie to samo można powiedzieć o Putinku i Rosji.
Bliższa jest mi demokracja zachodnia, od Putinowskiej :)
alter napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):
Ale najważniejszym , moim zdaniem , są publikacje Robertsa , twórcy reganomiki i jednego z kreatorów upadku ZSRR.
Mało jest opiniotwórców przyjmujących zlecenia od Putinka? Panna, skąd wiesz od kogo Roberts bieże kasę ;) Jeżeli jesteś czujnym obserwatorem to nie dasz temu łatwej wiary.
alter napisał(a):
... To Mosad zabił Syryjczyków , nie " reżim Assada " ...
I właśnie na tej podstawie nie warto słuchać, ani Maksa, ani tym bardziej Liska. Pamiętaj mówią Ci to co chcą, abyś myślał, że wiesz. Nie powiedzą Ci, ani jedno słowo za dużo, tylko tyle ile trzeba. Tak jest ze wszystkimi teoriami spiskowymi. Wszyscy, którzy "montują" teorie spiskowe mają w tym swój cel. I ani ja, ani nikt się tak naprawdę nie dowie, jaki. Po to są teorie spiskowe. Maszyna propagandowa każdej ze stron interesu pracuje właśnie po to :) Z tego też powodu próba nadawania sensu tym teoriom jest akurat dla mnie bezcelowe. To swykła strata czasu.
alter napisał(a):
Po pierwsze ... w neoliberalnym systemie ekonomicznym ...
Putinek ma obsesyjną ambicję, ale też podobny poziom lęku, który każe mu warczeć i szczekać ;)
alter napisał(a):
Po drugie ... Połączenie gospodarcze między eurokołchozem
Sam pisałeś, że desant islamski to pomysł Putinka? :)
alter napisał(a):
No i oczywiście prowadzą potężną kampanię propagandową , pod roboczym tytułem " Putler to zło wcielone , a każdy Ruski , to świnia "
Propaganda Putinka robi to samo :) Panna nie na podstawie opini trolli buduje się własne zdanie.
alter napisał(a):
Wiesz, w sprawach wielkich nasza opinia się nie liczy, na analizę teorii spiskowych szkoda czasu. lepiej oceniać rzeczywistość po faktach, które się wydarzają. I tak wiemy tylko tyle, ile "oni" chcą.
Zastosowana autokorekta
No w tej sytuacji Macierewicz też musi być na liście płac Putlera ... razem z Dudą , skoro wysyłają naszych dzielnych wojaków do walki z ISIL . Putler jak to robił , to był świnia , a nasi nie.
alter napisał(a):
to plując na polityczną poprawność piszą i mówią. System wymyślił określenie " teorie spiskowe " , aby Ludzi tych dyskredytować i ośmieszać. No przecież to Ty nazywałeś mnie swego czasu oszołomem , a dzisiaj ze mną dyskutujesz :]
Gówno prawda.
Kłamiesz , albo coś Ci się po. Kocham Bolec.Info iło .
Nie znam treści umowy , ale Ci co znają jej strzępy , nie są zachwyceni. I tu już nie chodzi o konkretne zapisy , a o aurę tajemniczości w stanowieniu prawa dotyczącego prawie miliarda Ludzi . Fajna ta demokracja ... nie ? :]
Być może robi tak samo , ale jakoś ciężko mi się trafia na przejawy tejże propagandy . Jest w bloku zachodnim taka persona , równie chętnie ob.srywana , jak Putler ?
Reasumując ; Ty wierzysz w demokrację , chociaż demokracja , to ... rządy głupców sterowanych przez intrygantów ( LEM , nie ja ;) ) .
Co gorsza , wierzysz w jej szczególnie imperialistyczny i krwawy odłam ( przecież , to Putler wymordował północnoamerykańskich Indian ;) ) I do tego nie wierzysz w teorie spiskowe , bo w telewizorze powiedzieli , nie warto o nich rozmyślać .
Zalecasz mi obserwowanie faktów ... no przecież ja to robię ... dzień w dzień modląc się przy pierwszym papierosie patrzę w niebo i szukam śladów chemitralii . Zapewniam Cię , jestem dobrym obserwatorem :)
Miłego wtorku :)
alter napisał(a):kc napisał(a):
Akurat tak się składa, że to nie zdolności dedukcyjne, tylko informatyczne : ). Mogę Ci nawet napisać skąd piszesz : ).
Kc, jesteś moderatorem? :)
alter napisał(a): Kc, jesteś moderatorem? :)
Przypomnę jeszcze moje pytanie do kc :)