Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

6979
E
21 czerwca 2016r. o 6:27
[img=1466483186_gh5uuzd.jpg]

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
21 czerwca 2016r. o 6:46
ale ''zabawny '' obrazek ktoś :D wkleił :D

ciekawe czy z dzisiejszego meczu też coś wklei :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 czerwca 2016r. o 7:17
alter napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):
Zamieszczona przez Ksawerego fotka ...

Panna dokładnie to samo można powiedzieć o Putinku i Rosji.

Bliższa jest mi demokracja zachodnia, od Putinowskiej :)

Jaja sobie robisz :| Jak znajdziesz chwilę czasu to spróbuj znaleźć taką statystykę , gdzie na słupkach będzie widać liczbę pomordowanych w imię szerzenia wymienionych " demokracji "
Już pomijając sam fakt , że demokracja to utopia , a dowód na to twierdzenie znajdziesz w Talmudzie , oraz Protokołach Mędrców Syjonu. No ... ale jeśli się czyta tylko Wybiórczą , albo Neewswika , to tam o tym nie piszą i rzeczonych słupków też tam nie znajdziesz . Chwała Internetowi.

alter napisał(a):
Ale najważniejszym , moim zdaniem , są publikacje Robertsa , twórcy reganomiki i jednego z kreatorów upadku ZSRR.

Mało jest opiniotwórców przyjmujących zlecenia od Putinka? Panna, skąd wiesz od kogo Roberts bieże kasę ;) Jeżeli jesteś czujnym obserwatorem to nie dasz temu łatwej wiary.

No w tej sytuacji Macierewicz też musi być na liście płac Putlera ... razem z Dudą , skoro wysyłają naszych dzielnych wojaków do walki z ISIL . Putler jak to robił , to był świnia , a nasi nie.
Roberts nie jest jedynym , który publikuje , to co wie. Nie przeczytałeś nawet jednego Jego artykułu , ale ferujesz wyroki i insynuacje. Na niepoprawnych politycznie portalach w sieci , jest wielu takich co zbierają strzępy prawdziwych informacji i układają w koszmarną całość . Nie tylko Roberts . Warto im wierzyć , bo cała reszta pseudointelektualistów jak chór jeleni w rui ... Putler to Antychryst !! :D

alter napisał(a):
... To Mosad zabił Syryjczyków , nie " reżim Assada " ...

I właśnie na tej podstawie nie warto słuchać, ani Maksa, ani tym bardziej Liska. Pamiętaj mówią Ci to co chcą, abyś myślał, że wiesz. Nie powiedzą Ci, ani jedno słowo za dużo, tylko tyle ile trzeba. Tak jest ze wszystkimi teoriami spiskowymi. Wszyscy, którzy "montują" teorie spiskowe mają w tym swój cel. I ani ja, ani nikt się tak naprawdę nie dowie, jaki. Po to są teorie spiskowe. Maszyna propagandowa każdej ze stron interesu pracuje właśnie po to :) Z tego też powodu próba nadawania sensu tym teoriom jest akurat dla mnie bezcelowe. To swykła strata czasu.

Alterowicz jak wyżej wspomniałem , są cisi , odważni , myślący Ludzie różnych nacji , którzy za cel w życiu postawili sobie dążenie do prawdy. Mam zaszczyt nieformalnie przynależeć do tej grupy. Ludzie ci , nie są opłacani przez którąkolwiek ze stron , mają nadrzędny cel i jeśli dochodzą już do jakiś wniosków , to plując na polityczną poprawność piszą i mówią. System wymyślił określenie " teorie spiskowe " , aby Ludzi tych dyskredytować i ośmieszać. No przecież to Ty nazywałeś mnie swego czasu oszołomem , a dzisiaj ze mną dyskutujesz :]
Owszem można zastanawiać się godzinami nad tym , co poeta miał na myśli , czy ekscytować prozą słowa , ale to utwierdza tylko w egoizmie . Dla równowagi warto też zastanowić się , kto i dlaczego rozsypuje syf z samolotów ? Ale to kwestia tzw. wolnego wyboru ... czy jesteś nastawiony na siebie jedynie , czy myślisz też o Innych.

alter napisał(a):
Po pierwsze ... w neoliberalnym systemie ekonomicznym ...

Putinek ma obsesyjną ambicję, ale też podobny poziom lęku, który każe mu warczeć i szczekać ;)

Gówno prawda. To wyrachowany szczwany gracz , niestety taka sama marionetka żydobanksterów jak reszta ludzi ze świecznika. Dysponując takimi zasobami ludzkimi przede wszystkim , mógłby już dzisiaj pogonić całe to syjonistyczne towarzycho , ale ograniczył się jedynie do delegalizacji ruskiego odpowiednika Fundacji Batorego. Tylko nie próbuj się dowiedzieć , co to takiego Fundacja Batorego , nie warto , bo to teoria spiskowa . A skład zarządu i akcjonariat , to ruska propaganda :D

alter napisał(a):
Po drugie ... Połączenie gospodarcze między eurokołchozem

Sam pisałeś, że desant islamski to pomysł Putinka? :)

Kłamiesz , albo coś Ci się po. Kocham Bolec.Info iło . Nie znam treści umowy , ale Ci co znają jej strzępy , nie są zachwyceni. I tu już nie chodzi o konkretne zapisy , a o aurę tajemniczości w stanowieniu prawa dotyczącego prawie miliarda Ludzi . Fajna ta demokracja ... nie ? :]

alter napisał(a):
No i oczywiście prowadzą potężną kampanię propagandową , pod roboczym tytułem " Putler to zło wcielone , a każdy Ruski , to świnia "

Propaganda Putinka robi to samo :) Panna nie na podstawie opini trolli buduje się własne zdanie.

Być może robi tak samo , ale jakoś ciężko mi się trafia na przejawy tejże propagandy . Jest w bloku zachodnim taka persona , równie chętnie ob.srywana , jak Putler ?

alter napisał(a):

Wiesz, w sprawach wielkich nasza opinia się nie liczy, na analizę teorii spiskowych szkoda czasu. lepiej oceniać rzeczywistość po faktach, które się wydarzają. I tak wiemy tylko tyle, ile "oni" chcą.

Reasumując ; Ty wierzysz w demokrację , chociaż demokracja , to ... rządy głupców sterowanych przez intrygantów ( LEM , nie ja ;) ) . Co gorsza , wierzysz w jej szczególnie imperialistyczny i krwawy odłam ( przecież , to Putler wymordował północnoamerykańskich Indian ;) ) I do tego nie wierzysz w teorie spiskowe , bo w telewizorze powiedzieli , nie warto o nich rozmyślać . Zalecasz mi obserwowanie faktów ... no przecież ja to robię ... dzień w dzień modląc się przy pierwszym papierosie patrzę w niebo i szukam śladów chemitralii . Zapewniam Cię , jestem dobrym obserwatorem :)

Miłego wtorku :)

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
21 czerwca 2016r. o 7:55
''Dyktatura ciemniaków?

W retoryce faktycznie wracamy do roku '68. Jak wtedy traktowano przeciwników politycznych? Wsadzano ich do więzień. Dziś władza tego nie robi, ale stosuje gomułkowski zabieg „opluskwiania” - wyciąga się osobom dla władzy niewygodnym jakieś fakty z przeszłości, prawdziwe lub nie, zarzuca powiązania z siłami innych państw. Kiedyś wrogami byli Amerykanie i Niemcy.

Teraz Niemcy występują w bardzo podobnej roli.

(Śmiech) Amerykanie jeszcze nie! Za to Unia Europejska jest do nas wrażo nastawiona. No i pojawia się twarda opozycja, taka, która – wobec łamania podstawowych reguł demokracji - wychodzi na ulice. I słyszymy z ust Jarosława Kaczyńskiego i jego serwantów, że to gorszy sort, który gardzi Polską, resortowe dzieci, ubecy, świnie odrywane od koryta, co to Ojczyznę dojną itd. A wiceminister Zieliński, nie byle jaki wiceminister, bo spraw wewnętrznych, któremu podlega policja, zapowiada, że sprawdzi, jak są werbowani uczestnicy manifestacji KOD-u. To też dobre słowo: w-e-r-b-o-w-a-n-i! Ruch obywatelski jest z gruntu podejrzany, bo może mieć poglądy inne niż Prezes, dlatego trzeba ruch obywatelski zwalczać.''(...)

kto to śmie pisać o ''dyktaturze ciemniaków''?

oszołom? :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2016r. o 11:19
No w tej sytuacji Macierewicz też musi być na liście płac Putlera ... razem z Dudą , skoro wysyłają naszych dzielnych wojaków do walki z ISIL . Putler jak to robił , to był świnia , a nasi nie.

NIE, nasi nie. Motywacje każdej ze stron są oczywiste. Putinek egoista próbuje się ciągle wyrwać z izolacji. Gdyby Putinek nie wspierał reżim Asada wojna w Syrii już dawno by się skończyła.
alter napisał(a):
to plując na polityczną poprawność piszą i mówią. System wymyślił określenie " teorie spiskowe " , aby Ludzi tych dyskredytować i ośmieszać. No przecież to Ty nazywałeś mnie swego czasu oszołomem , a dzisiaj ze mną dyskutujesz :]

Samym pluciem na poprawnosć polityczną nic nie zbudujesz. Rozprawianie o spiskach również nic nikomu nie da. Snujesz jedynie plany o destrukcji. JAk nie demokracja to co?

Czas i miejsce na dyskusję zawsze jest. Trzeba tylko do tego dorosnąć, i skupić się na bliskości przekonań. Niestety nadal są między nami zasadnicze różnie w poglądach. :)
Gówno prawda.

Panna, słaby z Ciebie tropiciel spisków ;) Putinek sam to nic nie może, a jego władza jest krucha jak suche ciasteczko. Pamiętaj świat istnieje we względnym spokoju jedynie dzięki równowadze sił. Wszelkie odchylenia od tej rónowagi źle się skończą. Putinek myśli, że przesunie środek ciężkości, ale to już jest nierealne.
Kłamiesz , albo coś Ci się po. Kocham Bolec.Info iło .

To twoje słowa? :)
"Hamerykańce od lat inwestują w ISIL , teoretycznie z nim walcząc , a Putler załatwił źródło emigracji na Europę w tri miga , i chwała mu za to."
http://www.bolec.info/index.php?op=forum&forum=9&act=showtopic&topic=94792&strona=391
Nie znam treści umowy , ale Ci co znają jej strzępy , nie są zachwyceni. I tu już nie chodzi o konkretne zapisy , a o aurę tajemniczości w stanowieniu prawa dotyczącego prawie miliarda Ludzi . Fajna ta demokracja ... nie ? :]

Panna, opierasz się na opini innych? Może napiszesz kogo? Może napiszesz jeszcze co im się nie podoba?

Realia są takie, że umowa ta jest nie na rękę Rosji i Chinom. Powiększenie obszaru wolnego handlu, to wzmocnienie i połączenie sił USA i UE. To po prostu nie może się podobać Putinkowi. Putinek cały czas gra na rozbicie jedności Europy i NATO. Bo w jedności jest siła. Nie jeden raz sdam powtarzałeś ten slogan.

To że są ciężkie negocjacje nie oznacza, że ktoś coś chce komuś narzucić. To są negocjacje biznesowe. Tak samo, jak teraz z Chinami. Takie negocjacje zawsze są ciężkie. Ponieważ zyski każda strona chciałaby mieć największe. Chyba wiesz, jak wyglądają takie niegocjacje? To jest gra! Gra na wycodywanie się, na zwłokę, na małe detale... Z których ma się rodzić przyszły, jak najwyższy zysk. I z tego też powodu są tajne. Dlaczego Rosja ma znać warunki? Tak jest w biznesie, i tak jest na poziomie porozumień państw, czy jak w tym przypadku bloków państw. USA i UE połączone gospodarczo spokojnie mogą konkurować z Chinami i Rosją.
Być może robi tak samo , ale jakoś ciężko mi się trafia na przejawy tejże propagandy . Jest w bloku zachodnim taka persona , równie chętnie ob.srywana , jak Putler ?

Generalnie? USA jest wcieleniem zła. Wartości świata zachodniego są wcieleniem zła. Obama też jest celem. Teraz u nas tego tak nie widać, ale w Rosji? Tam ciężki nacjonalizm jest chlebem powszednim. Nacjonalizm żywi biedę, syci głód prawdziwy. Pamiętaj też, że propaganda to zacieranie własnych intencji, zacieranie własnych krętactw i wrogie nam insynuacje ukierunkwoane na ciemnotę własnego ludu :)
Reasumując ; Ty wierzysz w demokrację , chociaż demokracja , to ... rządy głupców sterowanych przez intrygantów ( LEM , nie ja ;) ) .

Coś w tym jest. Widać to nawet po głupocie biurokracji UE. Widać to i u nas.
Co gorsza , wierzysz w jej szczególnie imperialistyczny i krwawy odłam ( przecież , to Putler wymordował północnoamerykańskich Indian ;) ) I do tego nie wierzysz w teorie spiskowe , bo w telewizorze powiedzieli , nie warto o nich rozmyślać .

Nie przesadzaj! Uznaję wartości świata zachodniego za bliższe mi, niż autokratyczne sprawowanie korupcyjnej władzy Putinka. Rosja to w większości rządy niewykształconą ciemnotą, choć z duszą. Artystów, twórców Rosja w większości ma mądrych i nam przyjaznych :)
Zalecasz mi obserwowanie faktów ... no przecież ja to robię ... dzień w dzień modląc się przy pierwszym papierosie patrzę w niebo i szukam śladów chemitralii . Zapewniam Cię , jestem dobrym obserwatorem :)

Tak, dobrze jest być obserwatorem. Swoje obserwacje dobrze prowadzić z pewnego fundamentu własnego światopoglądu. Panna nie zatracaj się za bardzo w teoriach spiskowych, dzisiaj są takie, czy inne, jutro jeszcze inne :)
Miłego wtorku :)

Zmusiłeś mnie dzisiaj do cierpliwości ;) Powiem Ci, że nie bardzo mi się chce tracić czas na takie rozmowy :) Ale, jak już zacząłem? Różnimy się niekiedy zasadniczo w poglądach i raczej teraz nie dowiemy się komu bliżej do tej uniwersalnej "racji". Na wiele pytań odpowie nam jedynie przyszłość.

Aaaa, ty szukasz chamitrali na niebie? Obserwujesz? Ja ufam poezji, w której nie jeden raz wieszcz potrafił określić przyszłość.

Miłego :)

Dopisane 21.06.2016r. o godz. 11:19:

alter napisał(a):
kc napisał(a):
Akurat tak się składa, że to nie zdolności dedukcyjne, tylko informatyczne : ). Mogę Ci nawet napisać skąd piszesz : ).

Kc, jesteś moderatorem? :)

Przypomnę jeszcze moje pytanie do Kc :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
3004
#masi nieaktywny
21 czerwca 2016r. o 18:23
;) [img=1466526233_65clel1.jpg]

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
9176
kc
21 czerwca 2016r. o 18:57
alter napisał(a): Kc, jesteś moderatorem? :)

Przypomnę jeszcze moje pytanie do kc :)

Nie jestem. Gdybym była, na pewno byś to zauważył na forum.
3004
#masi nieaktywny
21 czerwca 2016r. o 19:58

Dopisane 21.06.2016r. o godz. 19:58:

falco, znowu zakład poszedł w śmieci? ;)

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza