alter napisał(a): Pannazdzieckiem napisał(a):
... Putler jak to robił , to był świnia , a nasi nie.
Gdyby Putinek nie wspierał reżim Asada wojna w Syrii już dawno by się skończyła.
No oczywiście ... śmiercią Assada , jego żony i rodziny. Totalną roz.pierduchą w państwie syryjskim jak w Libii i Iraku . Hamerykanie szerząc demokrację używają bombowców i płatnych morderców , a wszędzie tam gdzie zwietrzą interes dla swoich korporacji ględzą coś o reżimach . Być może po to , aby takie głupki jak Ty miały co powtarzać. Na tym tle " postępującej wiosny ludów " , miękki totalitaryzm Komisji Europejskiej jest do zniesienia.
alter napisał(a): ... JAk nie demokracja to co?
Owszem , demokracja , ale prawdziwa , bo to co teraz mamy to nie jest demokracja , tylko właśnie miękki totalitaryzm.
alter napisał(a): Pamiętaj świat istnieje we względnym spokoju jedynie dzięki równowadze sił.
Zabawne , Roberts w czasach Zimnej Wojny , jako strona konfliktu też tak twierdził . Dzisiaj się do tego przyznaje widząc swoją własną głupotę. Do dupy z taką równowagą sił , skoro na przestrzeni ostatnich dwóch tysięcy lat było może z dwieście dni bez konfliktów zbrojnych na Planecie
alter napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):
Fajna ta demokracja ... nie ? :]
Panna, opierasz się na opini innych? Może napiszesz kogo? Może napiszesz jeszcze co im się nie podoba?
Oczywiście , gdzież obsłudze betoniary orientować się w prawniczym bełkocie :D Dawniejsze ACTA , to protoplasta TTIP . Dziwne jest , że parę lat temu Europejczycy protestowali na ulicach Berlina , Paryża i Brukseli przeciwko hamerykańskiemu korporacjonizmowi ... wspierając Putlera :D Poszperaj po necie , to się dowiesz , co wiemy , bo u młodego Szechtera znajdziesz tylko peany.
alter napisał(a):
Putinek cały czas gra na rozbicie jedności Europy i NATO. Bo w jedności jest siła. Nie jeden raz sdam powtarzałeś ten slogan.
Oczywiście. Różnica między nami polega na tym , że Ty akceptujesz neokolonializm eurokołchozu w Polsce , ja nie. Mam nadzieję , że angole pokażą gest Kozakiewicza Komitetowi Centralnemu z Brukseli . I mam nadzieję , że to będzie początek końca Czwartej Rzeszy.
alter napisał(a):
Zmusiłeś mnie dzisiaj do cierpliwości ;) Powiem Ci, że nie bardzo mi się chce tracić czas na takie rozmowy :) Ale, jak już zacząłem? Różnimy się niekiedy zasadniczo w poglądach i raczej teraz nie dowiemy się komu bliżej do tej uniwersalnej "racji". Na wiele pytań odpowie nam jedynie przyszłość.
Aaaa, ty szukasz chamitrali na niebie? Obserwujesz? Ja ufam poezji, w której nie jeden raz wieszcz potrafił określić przyszłość.
No i o to chodzi . Zmusiłem Cię do zastanowienia się . Gadać ze mną nie musisz. Przyznam szczerze , że ostatnimi czasy poziom bagna jaki zasiewacie z ... " kolegami " lekko odpycha od dyskusji. Zaś jeśli chodzi o chemitrale , to trują absolutnie wszystkich , poezja jedynie umysły wybrańców :D
Pozostałych Twych zdań nie widzę sensu komentować :]
Miłej środy :)