Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

HydePark

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
20 września 2016r. o 21:05
alter napisał(a): ...
Jednak, Panna powinieneś już chyba wiedzieć od dawna, że dobrobytu nie buduje się w rok, czy dwa. Trzeba dekady, a nawet kilku. Choćbyś wydrukował tysiące wagonów makulatury zwanej banknotem, to dobrobytu dzięki temu nie zbudujesz. ...

Bożesz ty mój. Alterowicz , ile razy mam Ci jeszcze tłumaczyć , że faktyczna władza opiera się na dystrybucji pieniądza ? Pooglądałeś filmik zapodany przez Ksawerego ? Tam jest jedno zdanie wypowiedziane przez Amszela " dajcie mi władzę nad pieniądzem , a nie będzie mnie interesowało , kto i jakie prawa tworzy ". Chodzi o to , aby TA władza wróciła do Społeczeństwa. Nie może pozostawać w rękach prywatnych , bo to degeneruje Społeczeństwo .

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
20 września 2016r. o 21:06
a ja na to tak spoglądam ...
dodrukować jeśli już tej kasy ,dać tym samym podwyżki pracownikom ,ten nie będzie latami odkładał na mieszkanie tylko szybciej je kupi czym da kolejną robotę budowlańcowi...efekt ?...np . młodzi nie będą siedzieli na ''garnuszku'' u rodziców a będą na swoim a tam?
kupią szybciej nową lodówkę ,tiwi czy wypasiony telefon ...
efekt?...pieniądz wróci do obiegu oczywiście dając zyski producentom ale przecież tam pracują ludzie ;)
ci zarabiają i mając już lodówkę i tiwi nie myślą o kupowaniu szrota od ...hahaha-Niemca - tylko biorą auto być może nawet w salonie...
mają kasę poprawiasz swój status materialny ale przecież musisz to kupić !!!!
kupując płacisz podatek a więc i państwo zarabia ...itd .itd .

to w skrócie ale przekaz jest raczej jasny do czego zmierzam

czy gdzieś popełniam błąd ?

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
20 września 2016r. o 21:11
Pannazdzieckiem napisał(a): Pooglądałeś filmik zapodany przez Ksawerego ? Tam jest jedno zdanie wypowiedziane przez Amszela " dajcie mi władzę nad pieniądzem , a nie będzie mnie interesowało , kto i jakie prawa tworzy ".

Nie oglądałem, i nie zamierzam słuchać szeptaczy.

Pannazdzieckiem napisał(a):
Tam jest jedno zdanie wypowiedziane przez Amszela " dajcie mi władzę nad pieniądzem , a nie będzie mnie interesowało , kto i jakie prawa tworzy ".

To wcale nie oznacza drukowania kasy? :) Prawdą jest, że dzisiejszym światem rządzi kasa-kapitał :) Ale wyciągasz złe wnioski. A temat jest zbyt złożony, aby go ogarnąć w kilka zdań.
Jednak zadaj sobie pytanie, skąd się bierze pieniądz i jego wartość? Jak buduje się kapitał? A znajdziesz wiele odpowiedzi w sieci :) pozdrawiam i dobranoc :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
20 września 2016r. o 21:27
falco napisał(a): ...
czy gdzieś popełniam błąd ?

Nie . Nie popełniasz Papugo. Tyle tylko , że Pisiory nie myślą o takich rzeczach własną kałjełę mając na myśli. Głupi egoiści. Trzy , albo cztery lata temu mówiłem Wam o projekcie Roberta Brzozy , a tymczasem " dobra zmiana "robi loda hamerykańcom i próbuje z Polski zrobić poligon doświadczalny dla ruskich Iskanderów. Qurwa mać.

Dopisane 20.09.2016r. o godz. 21:27:

Nie oglądałem, i nie zamierzam słuchać szeptaczy.
...

Wolny wybór. Słuchaj dalej Onetu, Wybiórczej i Lisa ... apropos Lisa , wszak to on powiedział ... Alterowicz " nie jest taki głupi , jest jeszcze głupszy niż nam się wydaje " . A guru Lisa , ksywa Michnik , prawdziwe nazwisko Szechter dodaje " Polakami łatwo się rządzi , bo to stado baranów " Wiedział byś to Alterowiczu , gdybyś zmienił źródła informacji.

Dobrej nocy Ci życzę , ale czy to nie za szybko , jak na Ciebie ? :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
20 września 2016r. o 21:34
to tylko kwestia czasu ...
jeszcze Polakom wystarcza kasy ''od pierwszego ,do pierwszego'' ;)
kiedy pewna granica -bliska-- zostanie przekroczona ,zapłoną auta na ulicach ,posypie się szkło z witryn sklepowych ... ;)
po to też min. Antonio ''brzoza'' M. tworzy potworki typu ''obrona terytorialna''
po to buduje strach przed Rosją która jeśli by tylko chciała, to chór Aleksandrowa rozniósł by w pył tą naszą ''armię '' :D
co na to NATO?...ano odwlekło w czasie rozlokowanie swoich wojsk na terenie Polski...
a ja wiem że nie kiwną nawet palcem naszej ,polskiej sprawie zarówno Niemce jak i ''jankesi''
a po co kiedy ich ''zbrojeniówka '' nadal będzie zarabiać ;)
a że Polska będzie jednym ,wielkim kraterem to już nikogo nie będzie obchodzić ...
wierzcie nadal ''maciarowi'' a doczekacie prawdziwej apokalipsy a nie tej biblijnej bo na tą akurat nie liczcie :D

10114
#alter nieaktywny
20 września 2016r. o 21:36
Pannazdzieckiem napisał(a): Dobrej nocy Ci życzę , ale czy to nie za szybko , jak na Ciebie ? :)

Panna, Lisa nie słucham. Wiesz, że źródło informacji wcale nie musi nas indoktrynować? Wszystko zależy od tego, czy my tego chcemy, czy jesteśmy pustą wydmuszką, czy też dojrzałym stabilnym obserwatorem.

Za szybko, ale dzisiaj mam inne zajęcia :) dobranoc

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
20 września 2016r. o 21:48
trzeba ''raport '' napisać ...
ok . :D
leć ,leć ... :D

4335
20 września 2016r. o 21:53
Panna, Lisa nie słucham. Wiesz, że źródło informacji wcale nie musi nas indoktrynować? ...

Jak to nie słuchasz , skoro o poranku walnąłeś okładką z Newwswika , czy jak to się tam cholera pisze ? :D

Dobranoc :)

Papugo nie mogę się z Tobą do końca zgodzić. Apokalipsa to nie jest zbiorowa śmierć. To zmiana w sposobie myślenia. Jest taka teoria spiskowa mówiąca o tym , że wszystkie Istoty we Wszechświecie dzielą się na dwa rodzaje , niezależnie od wyglądu i materii z jakiej są poskładane. Nie samiec i samica . Nie dobro i zło , tylko Sto/Sts ( anglojęzyczny skrót ) , kto ma ochotę niech szpera w necie. Apokalipsę Stwórca zaprojektował dla Ste-esów :)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza