Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Wybory Prezydenckie.

13051
#Virgo nieaktywny
28 marca 2015r. o 19:16
Witaj , Falco :) Nie rozumiem Twojego zachwytu nad słowami Palikota. Ja odebrałam jego wypowiedź odwrotnie - mam na mysli strefę "ojro"....

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
28 marca 2015r. o 19:26
Witaj :)
mnie bardziej niż ''ojro'' zaciekawiły słowa o podejściu do Rosji :)
jak sobie wyobrażasz wypłatę przeciętnego Polaka w euro?
jeden banknot? ;) i to przy wielu nadgodzinach?

Dopisane 28.03.2015r. o godz. 19:26:

zapomniałem dodać ...
bank Centralny i tak nosi się z zamiarem wycofania ''pięćsetki'' bo jest podatna na podróbki...
czyli Polak być może wypłatę dostał by w czterech banknotach :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
13051
#Virgo nieaktywny
28 marca 2015r. o 19:32
falco napisał(a): Witaj :)
mnie bardziej niż ''ojro'' zaciekawiły słowa o podejściu do Rosji :)
jak sobie wyobrażasz wypłatę przeciętnego Polaka w euro?
jeden banknot? ;) i to przy wielu nadgodzinach?

Strefa "ojro" to dla Polaków tragedia. Dla sredniaków i tych biedniejszych. Więc jak usłyszałam wypowiedź Pali...,że ratunek dla Polski widzi w tej strefie ,gdyż wówczas Niemcy stanęliby za Polską murem ( w przypadku zagrożenia zbrojnego)bo im zależy na "ojro" ..uznałam ,że nie wie co mówi a słowa kieruje do .. ociężałych umysłowo ( nie wszystkich). Poza tym Pali..to dla mnie marionetka na wietrze , o czym dał dowód niejednokrotnie. Nie biorę ani jego ani jego słów poważnie.Sam zapracował sobie na taki odbiór, przynajmniej mój.

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
2900
#falco nieaktywny
28 marca 2015r. o 19:38
zgadzam się z Tobą co zresztą jest w tym co wcześniej napisałem
''to tylko słowa''
Palikot tylko przez krótki czas był kimś kim mogłem się zainteresować a później ?...później już tylko ''Kononowicz'' ;)

mnie chodziło o to :)

''Prawica w Polsce narzuca nam pytanie - czy jesteś w stanie umrzeć za Polskę? Za tym pytaniem pada oskarżenie - jeśli nie chcesz, to jesteś zdrajcą i kolaborantem. Bardzo trudno jest powiedzieć nie. Ale ja chcę żyć dla Polski - dla moich dzieci, dla was. To wymaga więcej odwagi niż zginąć - mówił Palikot.

Dalej kandydat na prezydent wysunął oskarżenia wobec dużej części polityków w Polsce. - Żeby zginąć, wystarczy zamknąć oczy, pójść bez uzbrojenia i dać się zabić - tak jak to było w Powstaniu Warszawskim czy Styczniowym. Dzisiaj wielu polityków, takich jak Siemoniak, Komorowski, czy Kaczyński i Duda mówią "tak, trzeba znów zginąć". Jako prezydent nie pozwolę na to żeby chociaż jeden człowiek zginął w wyniku działań wojennych - podkreślił Janusz Palikot.''

13051
#Virgo nieaktywny
28 marca 2015r. o 19:48
falco napisał(a):
mnie chodziło o to :)
'' Ale ja chcę żyć dla Polski - dla moich dzieci, dla was. To wymaga więcej odwagi niż zginąć - mówił Palikot.

Dalej kandydat na prezydent wysunął oskarżenia wobec dużej części polityków w Polsce. - Żeby zginąć, wystarczy zamknąć oczy, pójść bez uzbrojenia i dać się zabić - tak jak to było w Powstaniu Warszawskim czy Styczniowym. Dzisiaj wielu polityków, takich jak Siemoniak, Komorowski, czy Kaczyński i Duda mówią "tak, trzeba znów zginąć". Jako prezydent nie pozwolę na to żeby chociaż jeden człowiek zginął w wyniku działań wojennych - podkreślił Janusz Palikot.''

Zwróć uwage na fakt , iż w przypadku jakiejkolwiek wojny( :D ) , Pali..walczyc nie będzie.On nie nadstawi ani swojego kupra ani... ;) I nie będą walczyć , nie wezmą udziału w działaniach , żadni "politycy".Oni są tylko od bicia piany.I to robią , niekiedy skutecznie , jeżeli znajdują się tacy , którzy im przyklaskują.
Ponadto...o jakiej wojnie można dziś mówić...no chyba tylko po to by zastraszyć naiwnych...

Dopisane 28.03.2015r. o godz. 19:48:

Jeżeli już mowa o wojnie..to tylko gospodarczej , którą przegraliśmy z kretesem !! Dzięki tym , których naród wybierał ;(

2900
#falco nieaktywny
28 marca 2015r. o 19:55
zaraz wyjdę na ''przytakiwacza'' ale ponownie zgadzam się z Tobą :D
pisałem wcześniej coś o tym że ''politykom'' ustawa ''zakazuje '' brać czynny udział w potencjalnej wojnie :D
USTAWA którą JEDNOGŁOŚNIE poparli :D
dlatego śmieszne dla mnie są ''deklaracje'' Siemoniaków i innych Sikorskich po Wałęsę który to z ''noblem'' na piersi chce stanąć w pierwszym szeregu...
są tacy którzy w to wierzą ...ja nie :D

Dopisane 28.03.2015r. o godz. 19:55:

''Schroeder: obawy Polaków nie mogą decydować o polityce UE wobec Rosji

Były kanc­lerz Nie­miec Ger­hard Schro­eder po­wie­dział w wy­wia­dzie dla naj­now­sze­go wy­da­nia ty­go­dni­ka "Der Spie­gel", że zro­zu­mia­łe ze wzglę­du na hi­sto­rię obawy Po­la­ków przed Rosją nie po­win­ny de­cy­do­wać o kształ­cie po­li­ty­ki całej UE wobec Mo­skwy. - Je­ste­śmy za­in­te­re­so­wa­ni tym, by Rosja była silna, a nie by się roz­pa­dła - dodał.''

ciekawe co chciał przez to powiedzieć :D
czyżby to że ''Unia '' nie będzie umierać ''za Gdańsk'' :D

13051
#Virgo nieaktywny
28 marca 2015r. o 19:55
Od czasów , kiedy Wałęsa oszukał i nie dał obiecanych 100 tysięcy złotych dla każdego Polaka - nie wierzę tym , którzy byli z nim i wokół niego. GĘBA TO NA KLUSKI !! LICZĄ SIĘ FAKTY

2900
#falco nieaktywny
28 marca 2015r. o 19:57
''yes,yes,yes''
:D