falco napisał(a):
mnie chodziło o to :)
'' Ale ja chcę żyć dla Polski - dla moich dzieci, dla was. To wymaga więcej odwagi niż zginąć - mówił Palikot.
Dalej kandydat na prezydent wysunął oskarżenia wobec dużej części polityków w Polsce. - Żeby zginąć, wystarczy zamknąć oczy, pójść bez uzbrojenia i dać się zabić - tak jak to było w Powstaniu Warszawskim czy Styczniowym. Dzisiaj wielu polityków, takich jak Siemoniak, Komorowski, czy Kaczyński i Duda mówią "tak, trzeba znów zginąć". Jako prezydent nie pozwolę na to żeby chociaż jeden człowiek zginął w wyniku działań wojennych - podkreślił Janusz Palikot.''
Zwróć uwage na fakt , iż w przypadku jakiejkolwiek wojny( :D ) , Pali..walczyc nie będzie.On nie nadstawi ani swojego kupra ani... ;) I nie będą walczyć , nie wezmą udziału w działaniach , żadni "politycy".Oni są tylko od bicia piany.I to robią , niekiedy skutecznie , jeżeli znajdują się tacy , którzy im przyklaskują.
Ponadto...o jakiej wojnie można dziś mówić...no chyba tylko po to by zastraszyć naiwnych...
Dopisane 28.03.2015r. o godz. 19:48:
Jeżeli już mowa o wojnie..to tylko gospodarczej , którą przegraliśmy z kretesem !! Dzięki tym , których naród wybierał ;(