Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Wybory Prezydenckie.

2900
#falco nieaktywny
28 marca 2015r. o 20:52
Virgo napisał(a): Wolny wybór ?? ;(

:D czyli ponownie wybór pomiędzy większym a mniejszym złem ...
tylko gdzie się zaczyna a gdzie kończy ta swoista gradacja... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
13051
#Virgo nieaktywny
28 marca 2015r. o 20:55
eto napisał(a):

W co nie wierzysz, .

Napisałeś..że Pali jest najlepszym kandydatem..chyba nie przemyślałeś... :>

Dopisane 28.03.2015r. o godz. 20:55:

falco napisał(a):
:D czyli ponownie wybór pomiędzy większym a mniejszym złem ...

Zło jest złem , bez względu na "ilość cukru w cukrze" ;)

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
2900
#falco nieaktywny
28 marca 2015r. o 21:04
''zło ma zawsze początek ale nigdy końca''
Telleyrand

"bierz życie z każdym oddechem..."
13021
eto
28 marca 2015r. o 21:11
Virgo napisał(a):
eto napisał(a):

W co nie wierzysz, .

Napisałeś..że Pali jest najlepszym kandydatem..chyba nie przemyślałeś...

Co wiesz na temat Palikota?
Tylko tyle ile usłyszysz w mediach, a gdzie media pchają nosa tam zero obiektywizmu. :)
13051
#Virgo nieaktywny
28 marca 2015r. o 21:35
eto napisał(a):

Co wiesz na temat Palikota?
Tylko tyle ile usłyszysz w mediach, a gdzie media pchają nosa tam zero obiektywizmu. :)

Ostro zaatakowałeś.. :) Odpowiem tak : nie tylko z ogólnodostępnych mediów. Reszta pozostanie milczeniem.

Dopisane 28.03.2015r. o godz. 21:35:

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/ogorek-nie-bede-polakom-zagladac-w-sumienia/22z0k3

" Mój pro­gram nie jest stric­te pro­gra­mem SLD, jest szer­szy. To ogrom­na od­wa­ga ze stro­ny prze­wod­ni­czą­ce­go SLD, że po­sta­wił na taki pro­gram – za­zna­czy­ła.

Co w Pol­sce chce zmie­nić Ogó­rek? - Prawo po­dat­ko­we trze­ba w ca­ło­ści na­pi­sać od nowa. Przed­się­bior­ców na­le­ży trak­to­wać jak dobro na­ro­do­we, a nie jak prze­stęp­ców. To, co się dzie­je, jest ła­ma­niem Kon­sty­tu­cji. In­dy­wi­du­al­na in­ter­pre­ta­cja po­dat­ko­wa jest naj­lep­szym przy­kła­dem po­dat­ko­wym - pod­kre­śli­ła.

- Trze­ba też za­pew­nić pracę mło­dym. Druga fala emi­gra­cji jest przed nami. Pań­stwo kształ­ci tak, że nie do­sto­so­wu­je do po­trzeb rynku. To wina pań­stwa, że nie uczy mło­dzie­ży ry­zy­ko­wać. Mło­dzi mają bez­u­ży­tecz­ne dy­plo­my - do­da­ła.

- 40 proc. Po­la­ków nie gło­su­je, a ta licz­ba jest w sta­nie roz­bić scenę po­li­tycz­ną. Praw­dzi­wy son­daż bę­dzie 10 maja. Rok 2011 po­ka­zał do­bit­nie, że rze­czy­wi­stość son­da­żo­wa jest nie­współ­mier­na – po­wie­dzia­ła Ogó­rek. - Moje po­stu­la­ty są już po­dej­mo­wa­ne przez pre­zy­den­ta, który mówił, że jest złe prawo. Cie­szę się bar­dzo, że za­uwa­żył pro­blem. Szko­da, że na ko­niec, do­pie­ro pod­czas kam­pa­nii. Rząd też ko­rzy­sta z wielu moich po­my­słów – oce­ni­ła.

- W kwe­stii po­li­ty­ki za­gra­nicz­nej chcę za­ape­lo­wać, żeby nie stra­szyć Po­la­ków wojną. USA i Rosja kon­cen­tru­ją się teraz w re­jo­nie Pa­cy­fi­ku – ar­gu­men­to­wa­ła, do­da­jąc, że wła­śnie w ten rejon świa­ta mo­car­stwa prze­nio­sły swoje za­in­te­re­so­wa­nie. - W ciągu trzy­dnio­wej wi­zy­ty se­kre­ta­rza NATO Ba­rack Obama nawet go nie przy­jął. To ogrom­ny po­li­czek – do­da­ła."

Są ludzie, którzy swym charakterem niszczą to co zbudowali rozumem, więc niech nie ranią tych ,których nie mogą zabić
13021
eto
28 marca 2015r. o 21:54
Virgo napisał(a): Ja oddam głos na :
mądrą , wykształconą (doktorat) , z dobrym doswiadczeniem zawodowym ,piękną i młodą kobietę , czyli - Magdalenę Ogórek.
Virgo, w drugiej turze zagłosuję na ładną Pani doktor. ;)

Dopisane 28.03.2015r. o godz. 21:54:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Janusz_Palikot

Nie oglądałem, ale zaraz sprawdzę, czy się myliłem.
~chamski chadziar niezalogowany
28 marca 2015r. o 22:19
ramaj napisał(a): ...
Z dużej litery to zacznę ci pisać jak jak przedstawisz zaświadczenie ,że wyleczyłeś to co ci zdiagnozowałem.Aha ,oprócz w/w dolegliwości dochodzi jeszcze sprawa nerwicy paranoidalnej.Ale jak to mówią najważniejsze zdrowie ,rozum ew.później.

No proszę , kolejny Cieć - urzędnik , chce Pannę na Tysiąclecia wysłać :D Bucu , ja już tam byłem , kiedy miałem cztery lata.Po tej wizycie została mi blizna na ramieniu. Jak chcesz to mogę się nią pochwalić :)

Swoje diagnozy możesz sobie Ramaj ... w buty włożyć. I nie licz na żadne zaświadczenia. Zadałem pytanie , które olałeś.

Zastanawiam się właśnie nad tym , co Cię łączy z Alterowiczem ?
Być może ten sam ślepy pęd ku mamonie ? Może wspólne biurko ? A może ten sam jedyny synaps ? Widzisz Kolego , abyś mógł ze mną dyskutować , to wpierw powinieneś próbować zrozumieć me myśli , a nie je oceniać :)

Ale nie każ mi rozumieć Twe diagnozy :) Swego czasu , w cesarstwie austrowęgierskim , lewatywa była najlepsza na ból głowy :D
Czytał Dezerterów , samozwańczy znachorze ?

No to won do budy.

Dobranoc. Nie mam dzisiaj nastroju na żarty.
211
skorn
28 marca 2015r. o 23:20
falco napisał(a): ''Prawica w Polsce narzuca nam pytanie - czy jesteś w stanie umrzeć za Polskę? Za tym pytaniem pada oskarżenie - jeśli nie chcesz, to jesteś zdrajcą i kolaborantem. Bardzo trudno jest powiedzieć nie. Ale ja chcę żyć dla Polski - dla moich dzieci, dla was. To wymaga więcej odwagi niż zginąć - mówił Palikot.

Jak prawica? Warto posłuchać, co na temat konfliktu z Rosją mają do powiedzenia Korwin czy narodowcy. Bardzo byś się zdziwił.

<i>
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza