skorn napisał(a): ~ziko napisał(a): Pokaż mi ideowca w gronie kandydatów na prezydenta
Korwin. Od kilkudziesięciu lat nawija to samo, wierny konserwatywnemu liberalizmowi.
Co do Palikota, popatrz jak głosował w kluczowych sprawach np. odnośnie wydłużenia wieku emerytalnego czy prywatyzacji lasów państwowych. Zwykły sprzedawczyk i szuja.
Dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd, przecież nie było, nie ma i najprawdopodobniej nie będzie ustawy o prywatyzacji Lasów Państwowych. Przecież tom chodziło o pieniądze z Lasów Państwowych. A jak sama nazwa wskazuje lasy są państwowe to i pieniądze powinny trafić do budżetu państwa, a nie do kieszeni pracujących tam i dobrze zarabiających leśniczych, podleśniczych itd. Lasy nie płacą podatków do Gminy i np. taka gmina gdzie jest dużo lasów ma słaby budżet, to poprzez działanie rządu dostanie pieniądze z budżetu centralnego.
W sprawie emerytur, to nie wiem, bo w sejmie są układy i układziki, dlatego nie oceniam.
Ale jak ktoś jest prezydentem, to może dużo.
Janusz Korwin Mikke to jakaś pomyłka i nie biorę go pod uwagę.
Uważam również naszą dyskusję za zbędną, bo w II turze najprawdopodobniej będą Komorowski i Duda, co nie zmienia faktu, że ja głosuję w pierwszej na Janusza Palikota.