Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Wybory Prezydenckie.

~ziko niezalogowany
30 marca 2015r. o 13:28
~ napisał(a): Paweł Kukiz na prezydenta?

Według mnie się nie nadaje, ale to jego sprawa.
Ludzie niech sami wybierają i nie trzeba im podpowiadać, oczerniać innych a swojego kandydata pokazywać w kłamliwych dobrych barwach.

Ty też masz prawo zgłosić swoją kandydaturę, demokracja jest.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
30 marca 2015r. o 13:50
zico...''I Europa zobaczy ile się w Polsce zarabia(400) euro ''

właśnie kiedyś o tym napisałem i dlatego nie ma szans na euro w Polsce...

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
30 marca 2015r. o 15:11
~ziko napisał(a): Pokaż mi ideowca w gronie kandydatów na prezydenta

Korwin. Od kilkudziesięciu lat nawija to samo, wierny konserwatywnemu liberalizmowi.

Co do Palikota, popatrz jak głosował w kluczowych sprawach np. odnośnie wydłużenia wieku emerytalnego czy prywatyzacji lasów państwowych. Zwykły sprzedawczyk i szuja.

<i>
~ed niezalogowany
30 marca 2015r. o 15:21
10 powodów...

~AntiGovRebel niezalogowany
30 marca 2015r. o 15:50
Z chęcią zagłosowałbym na Korwina ale:

1. Korwin nie nadaje się na urząd figuranta, facet z taką inicjatywą i poglądami marnowałby się
2. Wiadomo, że elektoratowi Korwina najbliżej będzie do Dudy i pewnie na niego zagłosuje jeśli dojdzie do drugiej tury
3. Jeśli ma dojść do drugiej tury, to raczej należy się zmobilizować i zagłosować na Dudę, a jeśli komuś nie pasuje na Dudę, to przeciw Komorowi, czyli na Dudę.
4. Fanem Dudy nie jestem, ani PiSu, bo nie lubię socjalistów (tych chodzących do kościoła i tych, którzy są ateistami), ale jeszcze bardziej ucieszyłbym się gdyby pan, który jako jedyny z PO głosował przeciw likwidacji WSI zaczął pisać pamiętniki lub do spóły ze swoim funflem Nałęczem bajki dla dzieci, niż miałby pilnować żyrandola przez kolejną kadencję.
670
ramaj
30 marca 2015r. o 15:57
skorn napisał(a):
Co do Palikota, popatrz jak głosował w kluczowych sprawach np. odnośnie wydłużenia wieku emerytalnego czy prywatyzacji lasów państwowych. Zwykły sprzedawczyk i szuja.

Możesz podać kiedy było głosowanie nad prywatyzacją lasów państwowych.Mnie to bardzo ale to bardzo interesuje.Nie wyobrażam sobie życia bez dozwolonego dostępu do lasów,spędzam w nich wiele czasu.
Z tego co ja się orientuję to były próby przejęcia części zysków z lasów przez państwo,które w tej chwili są pod wyłączną kontrolą zarządu tychże lasów - takie państwo w państwie.
~klucz-nick niezalogowany
30 marca 2015r. o 16:03
~ napisał(a): Paweł Kukiz na prezydenta?
ja głosuje na Pawła,jak nic na tym urzedzie nie zwojujie to chociaż po polsku umie mówić. :P
~ziko niezalogowany
30 marca 2015r. o 16:19
skorn napisał(a):
~ziko napisał(a): Pokaż mi ideowca w gronie kandydatów na prezydenta

Korwin. Od kilkudziesięciu lat nawija to samo, wierny konserwatywnemu liberalizmowi.

Dlaczego wprowadzasz ludzi w błąd, przecież nie było, nie ma i najprawdopodobniej nie będzie ustawy o prywatyzacji Lasów Państwowych. Przecież tom chodziło o pieniądze z Lasów Państwowych. A jak sama nazwa wskazuje lasy są państwowe to i pieniądze powinny trafić do budżetu państwa, a nie do kieszeni pracujących tam i dobrze zarabiających leśniczych, podleśniczych itd. Lasy nie płacą podatków do Gminy i np. taka gmina gdzie jest dużo lasów ma słaby budżet, to poprzez działanie rządu dostanie pieniądze z budżetu centralnego.

W sprawie emerytur, to nie wiem, bo w sejmie są układy i układziki, dlatego nie oceniam.
Ale jak ktoś jest prezydentem, to może dużo.
Janusz Korwin Mikke to jakaś pomyłka i nie biorę go pod uwagę.
Uważam również naszą dyskusję za zbędną, bo w II turze najprawdopodobniej będą Komorowski i Duda, co nie zmienia faktu, że ja głosuję w pierwszej na Janusza Palikota.